sunnuntai 27. elokuuta 2017

Mustikoista,mansikoista ja kanervista


.....niista on Suomiloma tehty ja paljon muustakin!

Pitka,pitka tauko tuli tahan kirjoitteluun,silla minulta hajosi kamera enka saanut kuvattua tanne mitaan uusia kuvia.
Sitten alkoi loma ja lomalla olen yleensa lomalla myos taalta blogimaailmastakin.

Alkulomasta olin tosiaan lasten kanssa Suomessa pari viikkoa.Tai en tieda voiko sita oikein lomaksi kutsua,silla joka paivalle oli ohjelmaa aamusta iltaan.Eika taaskaan ehditty kaikkea tehda,mutta paljon kuitenkin...



Mustikassa kavin muutamaan otteeseen ja marjoja toinkin mukanani kuutisen kiloa.Isan pakastimesta loysin vahan lakkaa ja puolukkaa,siskoni antoi vadelmaa seka mansikoita kavimme poimimassa mansikkatilalta lahikylalla.



Muutaman lomapaivamme jalkeen siskoni liittyi kahden lapsensa kanssa seuraamme,joten serkuilla oli huippukivaa touhuta yhdessa.
Varmasti isan naapuritkin huomasivat ulkomaanvieraiden saapuneen,kun melutaso pihalla kasvoi huomattavasti;musiikki soi,mopo parisi ja riemukas nauru raikui!

Piknikille ehdimme koko porukka eraana iltana Lohtajan Karhin kallioille.
Nailla kalloiolla tuli vietettya paljonkin aikaa joskus nuoruudessa.
Isani puhutteli lahimokin omistajaa,joka kertoi isansa kaivertaneen taman Jobin tekstin tahan kallioon vuonna 1959.







Jokavuotiseen traditioon kuuluu Powerparkin huvipuistovierailu.
Nuoriso tykkaa paikasta,kun mihinkaan laitteisiin ei ole enaa elokuussa jonoja(en tieda onko niita jonoja koko kesana?)ja voivat pyoria joissain laitteissa kerta toisen jalkeen.




Ehdinpa ajella vahan myos lahikylien pikkuteita,muistella lapsuuden reitteja ja ihailla luontoa.
Kanerviakin poimin,mutta ne unohtuivat maljakkoon isan poytaa koristamaan.



Tana kesana tapasimme tosi paljon ystavia ja sukulaisia,silla pikkusiskoni vietti pyoreita synttareita ja piti juhlat paikallisessa juhlakartanossa.Tassa siskoni lastensa ja isamme kanssa...

Kokoonnuimme myos entisen nuorisoporukkamme kanssa noin 30 vuoden takaa ja serkkumme kotiin saapui lahes 40 ystavaa.
Ihana oli tavata,jutella,muistella menneita ja kertoa nykyisia kuulumisia.
Kiitos Kaija kutsusta ja jarjestelyista!


Ilmat oli sita mita ne on koko kesan olleet,joten spontaanit uintireissut jai tanakin kesana valista.
Vuokrasimme kuitenkin yhtena iltana saunan jarven rannalta ja lapset uskaltautuivat uimaan saunasta.Mina jatin kastautumisen ihan suosiolla valiin...

Teen ehka viela yhden postauksen Suomesta ja sitten vahan lomasta kotona Israelissa.
Viela on tama viikko lomaa jaljella.Hyva saada vahan rauhoittua tama viimeinen viikko ennen toitten alkua.
Nautitaan!!!

12 kommenttia:

  1. Rauhallista loman loppua sinulle!
    Empa kaynyt minakaan uimassa. Ilmat oli meillakin heinakuussa viileat. Harmitti kun marjat olivat myohassa enka paassyt esimerkiksi vadelmia poimimaan ollenkaan.
    Muuten ei tuo viileys haitannut ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat ja mansikat olivat juuri kypsia,mutta mm.herukat viela raakoja.Ei minuakaan ilmat haitanneet,silla satanut ei juurikaan ja joku paiva lampo kohosi jopa +24 asteeseen.,.

      Poista
  2. Eipä tarvitse pyrkiä bikinikuntoon, kun niitä ei tarvitse täällä käyttää:). Kiva oli lukea ja katsoa teidän Suomi-lomanne. Voihan sitä monenlaista tehdä vähän viileämmässäkin, kun tietää pääsevänsä takaisin lämpimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla oli ihan hyvat lomailmat,ei satanut paljon ja lampoakin oli joskus jopa +24 astetta.Vesi vain oli kylmaa.No,meilla merivesi on taas liiankin lamminta...😄

      Poista
  3. Minä olen ollut oman blogini kanssa lomalla melkein koko kesän... Toivottavasti saan päivitettyä pian omaanikin, kuvia nimittäin riittää!
    Ihan liian nopeaan meni taas teidän loma,mutta kivaa oli. Jospa minä saisin tuotua syksyllä muutaman herukkarasian teille, nyt ne ovat jo valmiita poimittavaksi. Hyvää loppulomaa!

    VastaaPoista
  4. Joo,yrita ehtia vahan paivittaa blogia!Kiva oli loma ja kiva,etta nahdaan viela syksylla.Punaherukoita minulla on viela pari rasiallista,mutta mustia ei ollenkaan.Ja karviaishillokin on niin hyvaa,tosin sita saa pahimpaan himoon Ikeastakin...

    VastaaPoista
  5. Mukavaa loman loppua sinulle. Ihanan marjasaaliin toit mukanasi, mustikanpoiminta onkin yksi niistä asioista mitä kaipaan kesäisestä Suomesta. Voi harmi kameraasi joka meni rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael!Tyttareni sai hyvam kameran,joten toistaiseksi kuvaam silla...

      Poista
  6. Kesäloma on kiva viettää kun tapaa sukua sekä ystäviä. Mahtava kun sait marjoja viedä mukanasi.Hyvää loman jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  7. Oli niin kiva tavata viileassa Suomessa, vaikkakin harmittavasti ei ollut oikein aikaa jarjestaa savusauna-treffeja mokille....vahiin on jaaneet uimiset ja mokkeilyt meillakin viilean ilman vuoksi....Venetsialaisina oli +10 ja satoi vetta...Ylihuomenna lennetaan takaisin kotiin. Matkalaukut pullollaan varmasti mustikoita, ruisleipaa, kahvia ja skandi-rompetta kuten aina....Lampimin terveisin!

    VastaaPoista
  8. Mukava silti,etta nahtiin pariinkin otteeseen.Harmillista tosiaan,etta viime vuosina ilmat on olleet Suomessa noinkin epavakaiset kesalla.Monta juttua jaa toteutumatta kylmyyden ja sateiden vuoksi...Hyvaa kotimatkaa teille!

    VastaaPoista