tiistai 23. syyskuuta 2014

Rosh HaShana-uusi vuosi


Naissa maisemissa otamme huomenna vastaan juutalaisen uuden vuoden,silla nautimme anoppini luona juhla-aterian.
Anoppini parvekkeelta on hieno nakyma yli Jerusalemin.Emme itsekaan asu kovin kaukana tasta,silla kotimme on tuon vasemmalla olevan korkean rakennuksen takana....

Yritin esittaa ruokia,joita myos tekisin,mutta anoppi haluaan tehda lahes kaiken.Antoi kuitenkin tehtavaksi valmistaa kastikkeessa haudutettua broileria,kun se on kuulemma valmistamanani niin maukasta.Kiitos Anoppi!Lisaksi teen monta salaattia aterialle....

Aluksi minulla oli pienia paineita valmistaa anopille ruokaa,silla han on erinomainen kokki,mutta onpa sita itsekin tassa vuosien varrella oppinut keittamaan ja tekemaan omia sovellutuksia.

Anoppi haluaa varmaan tehda ruokansa itse,silla poikansa uusi naisystava on ensimmaista kertaa juhlassa mukana,joten pienta jannitysta ilmassa!Tanaan alkaakin sitten neljan paivan vapaa taman uuden vuoden juhlan takia eli pari vapaapaivaa toista ja viela viikonloppu.
Kiva vahan hengahtaakin silla viime aikoina on ollut jos minkalaista menoa ja touhua.
On vietetty vanhimman tyttaren 15-vuotissynttareita monena paivana.Viimeksi eilen ystavat jarjestivat hanelle yllatyksen meilla kotona.Leivoin taytekakun ja ohukaisia jaatelon seka monenlaisten kastikkeiden kera.
Hain Noan jo juna-asemalta ja houkuttelin hanet ostoksille kanssani.Han oli kylla vahan ihmeissaan ja ihmetteli niita monia soittoja siskoilta kotoa...
Onnistuimme salaamaan yllatyksen,mika hanta odotti kotona!!!


Harmeja on myos ollut yhden hoitovauvan aidin taholta,silla han paattikin yht'akkia ettei voikaan tuoda lastansa hoitoon vaan haluaa hoitaa hanta itse kotona.
Olen ihan samaa mielta,etta paras pienelle lapselle on olla aidin(tai isan) kanssa kotona,mutta han olisi voinut miettia taman asian vahan aikaisemmin eika varata minulta hoitopaikkaa.
Nyt menetan aika ison summan rahaa kuussa,jos en saa tilalle toista lasta eika niita nyt kesken vuotta niin loydy,kun monelle jo ehdin ilmoittaa ettei minulla ole enaa tilaa....
Tympii!!!!!

Kaitpa se tasta....

Nyt kuitenkin nautitaan vapaista.....

4 kommenttia:

 1. Oih, niin tuttuja maisemia! Melkein tasan tarkkaan vuosi sitten olimme siellä viimeksi, kylläpä aika kuluu nopeaan.
  Anoppisi ruokia olen minäkin sen verran maistellut, että huippuhyviä herkkuja on teillä tiedossa...
  No onpa tympeetä tuo vauvajuttu. Olis päättänyt tuon aikaisemmin! Toivottavasti saat pian jonkun uuden tilalle.
  Oikein paljon onnea vielä Noalle ja nauttikaa vapaista! Hyvää juhlaa ja terveisiä koko suvulle!

  VastaaPoista
 2. Mukavia vapaa päiviä ja juhlapyhää!
  Ja herkkuhetkiä :)

  Ompas kurja tuo työjuttu :(
  Mäkin olin samaa työtä kaavaillu itelleni elokuusta alkain,mutta yhtäkkiä täällä ei ollutkaan kuulemma tarvetta :O !?!??Harmittavaista!
  Nyt sitten koitetaan keksiä jotakin muuta...

  Hyvää syksyn jatkoa teille sinne!

  VastaaPoista
 3. Upeat näkymät anoppisi parvekkeelta! Ja onnea Noalle näin jälkikäteen.Harmi tuo vauvajuttu;ihme kun ei aiemmin tiennyt.
  Shana Tova veChag Sameah ja nautinnollista vapaa-aikaa.

  VastaaPoista
 4. Shana Tova Umetuka 5775 !!!!!

  VastaaPoista