maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kotiseutumatkailua


Tama kesa on niin kiireista ja tapahtumarikasta aikaa etten ole ehtinyt kayda edes toisten blogeja kurkkimassa puhumattakaan omaa paivittamassa.
Osa perheesta on jo kesalomalla,miehellani alkaa jalkapalloleiri loppukuusta,keskimmainen tytoistani aloittaa myos kolmen viikon tyopestin kesaleirilla.
Vanhin tyttareni on pian suorittanut vuoden siviilipalvelun ja jaa elokuussa lomalle samaan aikaan minun kanssani,
Sita ennen tehdaan pienia iltapaivaretkia lahiseudulle tai rannikolle.
Nain kesalla sapatti alkaa myohaan illalla,joten siivousten ja kokkausten jalkeen on runsaasti aikaa tehda vaikkapa pieni retki lahiseudulle.

Talla kertaa lahdin poikani kanssa laheisen Jerusalemin elainpuiston parkkipaikalle,josta junanradan sillan yli menimme leikkipuistoon.
Tassa leikkipuistossa on telineita vahan vanhemmillekin lapsille ja pienta haastetta kiertaa koko puisto lapi.

Tama junarata on toistaiseksi ainoa rata Jerusalemin ja Tel Avivin valilla kunnes piakkoin avattava uusi rata nopeuttaa matkan Tel Aviviin parista tunnista 30 minuuttiin.
Junat tulevat kulkemaan myos lentokentan kautta,joten se tulee helpottamaan paljon myos lentomatkustajia.


Puistokierroksen jalkeen halusin kayda katsomassa uuden pyorailyreitin,silla innostuin poikani kanssa myos pyorailemaan.Tosin se on aika vaativaa taalla Jerusalemin vuorilla ja reitit on osin kovin makisia.
Kuulin,etta elainpuiston lahettyvilla avattiin uusi pyorailyreitti,joka osittain kulkee parin kilometrin ajan tunnelissa.Tunnelia en loytanyt ja kysyttyani asiasta eraalta pyorailijalta han kertoi etta tunneli on viela suljettu,silla kaikki luvat eivat olleet kunnossa.


Pyorailla voi kuitenkin samalla suunnalla olevalle Ein Lavan-lahteelle ja vaikka pulahtaa uimaan kuuman ajon paatteeksi.
Kiva paikka korkealla vuorella,jossa aika reilun kokoinen luonnonlahde.
Ainakin perjantai-iltapaivalla paikalla nakyi olevan kovastikin porukkaa ja osa oli majoittunut sinne myos telttoineen.


Taidamme tehda tanne retken elokuussa lomallani.
Ottaa evaat ja joku hyva kirja mukaan ja valilla virkistaytya raikkaassa vedessa.

4 kommenttia:

 1. Löytyypä siellä vielä uutta tutkittavaa teillekin, puhumattakaan meistä jotka silloin tällöin siellä lomailevat. Kuulostaa kivalta virkistyspaikalta. Tuota pyöräilyä en taida jaksaa siellä harrastaa, kun en täällä tasaisellakaan maalla sitä tee...
  Oikein mukavia lomahetkiä ja loppurutistusta töihin. Vielä muutama viikko töitä ja sitten nähdään!

  VastaaPoista
 2. Kiva puisto missä leikkiä:) Saapa nähdä milloin se uusi junareitti avataan. Senhän piti toimia jo keväällä, mutta luin joku aika sitten että ei syksylläkään, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa. Tuo vanha reitti on tosin tosi kaunis:) Mukavaa viikkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivan nakoinen puisto ja tuo lahde on todella kiva ja ihanissa maisemissa.Onko se Castellin ja Ein Karemin valilla?Meidan pitaa tehda kanssa retki jonnekin luontoon yhdessa.

   Poista
 3. Kivan näköinen puisto ja kuvat sieltä!
  Kävimme vinkkisi jälkeen Kälviällä perheyrityksesi Eläinpuisto ja Talonpojanmuseossa. Siellä oli paljon nähtävää. Mielenkiintoinen paikka! Laitoin blogiini muutaman kuvan sieltä jos haluat käydä katsomassa:)

  VastaaPoista