sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Oman pihan kukkia Nogalle

 Viikonlopuksi kerasin kukkakimpun maljakkoon omalta pihalta.
Aina harmittelen sita,ettei taalla ole niin paljon luonnonkukkia poimittavaksi tai ne ovat rauhoitettuja.Onneksi on aikoja,jolloin omata pihaltakin saa nayttavan kimpun maljakkoon!

Tanaan keskimmainen tyttareni Noga tayttaa 13 vuotta,joten olkoon kimppu myos hanelle!Pihalla kukkii nayttavasti tama puumainen pensas,jonka nimen olen nyt unohtanut.Juurella on Markettaa,takana laventelia ja edessa kukkiva rosmariini.


Viime vuonna istuttamani vahan erilainen laventeli kukkii myos paljon.Olen tosi huono muistamaan naita kasvien nimia,joten tama laventelilaji on myos unohtunut...

Puihin alkaa tulla jo lehdet.Taman kuvasin jo viime torstaina ja tasta lehdet ovat jo suurentuneet paljon.

Maanantaina naytti viela talta,kun isani asensi puuhun Natanin kanssa tekemaansa linnunponttoa.Kiva seurailla parvekkeelta alkaako linnun kayttamaan ponttoa kotinaan.
Vaikka ei,niin pontto on muutenkin kiva koriste puussa ja varmasti ainoa laatuaan meidan kadulla tai koko Jerusalemissa???

7 kommenttia:

 1. Ihanat kasvit ja varsinkin tuo pensas! Mahtavat vaaleanpunaiset kukat! Teillähän on jo kesä!!!Onnea Nogalle ja Hilalle vielä synttäreiden johdosta, viettäkää hauskat juhlat!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia kukista...kevään kauneutta !! Tuskissani aina mietin mitä laittaisin Rehovotin terassille,mutta kaikki kasvit ovat paahteessa kuolleet.No,ei Ofer varmaan parhain hoitja ole :)

  VastaaPoista
 3. Oi, niin on kevättä siellä!!!


  http://pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Onnea NOgalle:)

  Minä olen kerännyt kruunukakkaroita,ovat tosi ihania mutta olemattomien sateiden johdosta niitä ei paljon tänä vuonna ole.

  VastaaPoista
 5. Hei! Olen seuraillut blogiasi jo hetken ja näihin kasveihin tartuin; puumainen on rautayrtti ja laventeli on sulkalaventeli, tuota markettaa meillä Suomessa myydään nukenkauluksen nimellä. Toivotaan että linnut löytävät teidän pöntön, jään innolla odottamaan...ja myös kaikkia muita juttujasi :) Mukavat keväänjatkot teille sinne!
  t.Kisu

  VastaaPoista
 6. Hah, muistin tuon puumaisen kasvin nimen väärin...se on oikesti tulikruunu, ei rautayrtti :) Sorry!!
  t.Kisu

  VastaaPoista
 7. Kisu,kiitos kukkatiedoista.Tuon tulikruunun luin jostain,mutta en nyt muistanut ja laventelille tuo nimi sopiikin hyvin,se on kuin sulka...Kiva kuulla uudesta lukijasta!

  VastaaPoista