lauantai 14. joulukuuta 2013

Evakossa anopilla


Tallaisia piparkakkutaloja ja pipareita tein lasten kanssa torstai-iltana.Poikani oli aivan innoissaan elamansa ensimmaisesta piparkakkutalosta.Mukava saada kehuja,kunnes han nakee jonkun tosi hienon talon...
Mutta olen ihan tyytyvainen,silla talo pysyy kasassa,eika sorru heti,kuten muutama vuosi sitten tekemani talo...


 Eilen aamulla kirjoitin tanne kuinka tyytyvainen olen lampimasta talosta niin kylmana ja lumisena paivana.Tein sitten sen sampylataikinan ja olin ne valmis paistamaan,niin meilta meni sahkot!
Koko paivana ei ollut sahkoa.Talo pysyi kylla lampimana,mutta sampylat jai paistamatta,pyykit pesematta.Onneksi ruokaa sain tehtya kaasuliedella.

Emme kuitenkaan voineet jaada tanne pimeaan koko sapatiksi,joten otimme ruoat mukaan ja lahdimme anoppilaan noin 3 km paahan.

Toisaalta se oli hyva,silla anoppini oli ensimmaisen sapatin yksin,silla appeni on viela sairaalassa.Lunta satoi koko yon ja aamun ja aamulla lahdimme lasten kanssa ihailemaan maisemia.
Kaikki puut oli taysin lumessa,lunta oli paikoin polviin asti ja anopiltani on nakymat korkealta maelta yli Jerusalemin.Todella hienot nakymat!
Kamera tietysti lahtohassakassa jai kotiin,joten kaikki hienot kuvat jai ottamatta.

Illalla meille oli palautunut sahkot ja lahtiessamme kotiin,auto oli tietysti jumiutunut lumihankeen.
Mieheni aikansa yritettya sita sielta ylos,heitin auton kumimatot renkaiden alle ja vahan aikaa vekslatessa sielta se nousi...
Naapurin miehet katsoivat ihmeissaan touhua ja ihmettelivat aaneen,miten se sielta irtos.Sanoin vain,ettei ole ensimmainen kerta elamassani,etta olen jaanyt autolla lumeen kiinni.

Vielakin on tosi paljon lunta ja yoksi luvattiin pakkasasteita,joten tiet voivat olla huomenna tosi liukkaat.

Taidan saada taas ylimaaraisen vapaapaivan....

8 kommenttia:

 1. Aika hassakkaa siella Jerusalemissa. Hyva etta noin parjasitte. Monet ovat kai vielakin ilman sahkoa. Suomalainen tieto auttaa!!!

  VastaaPoista
 2. Kuulinkin että olitte evakossa. Meilläkin on mennyt sähköt muutaman kerran, mutta vain tunniksi, pariksi. Toivottavasti teillä nyt toimii lämmitys ja sähköt. Ei ole kivaa palella...
  No arvaan kyllä että sinä jos kuka saat auton penkasta liikkeelle!!!
  Ihana piparitalo ja piparit!

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka hieno pipakakkutalo.pitaisko munkin yrittaa?Nauttikaa viela ainakin yhdesta ylimaaraisesta vapaasta,meilla lapset menivat kouluun mutta mulla on vapaapaiva.T:NetaLeena

  VastaaPoista
 4. Hieno piparitalo ja piparit! Ei takuulla ole kivaa jäädä ilman sähköä kun on kylmä,onneksi teillä ne tulivat jo takaisin.Onko vielä lunta vai onko kaikki jo sulanut`?

  VastaaPoista
 5. upea piparkakkutalo ja tosi hauskat ja värikkäät piparit !!!

  VastaaPoista
 6. Ihanat vaaleansiniset talot! Kelpais kyllä mulle. Olen pari kertaa yrittänyt tehdä piparitaloa, mutta eipä ole onnistunut. Tänä jouluna en vaihteeksi edes yrittänyt... Vai pitäisköhän vielä :-)

  VastaaPoista