keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kirjahyllyloytoja...

Olen ollut viimeiset paivat tosi kiireinen ja todella vasynyt,etten ole ehtinyt paljon taalla blogeissakaan vierailla.
Omat lapset seka pari hoitovauvaa pyorii jaloissa,tavallisten arkitoitten lisaksi siivoan yomyohaan ja illalla suorastaan kaadun sankyyn.
Eilen viela klo 20 aikaan tamppasimme tyttojen kanssa patjoja parvekkeella ja mies pesi jaakaappia.Onneks muutkin naapurit siivoa,joten eivat tule valittamaan myohaisesta paukuttelusta.
Huominen paiva enaa toita ja ensi maanantaihin asti aikaa lopetella siivoukset.Muutenkin alkaa jo siivouslistan loppu haamottaa.

Aloitan Pesah-siivot aina kirjahyllysta ja kasiini tuli vanhat Suomesta tanne tuodut vanhat kirjasarjat;Ursula-sarjaa seka Rauha S. Virtasen Seljan tytot-sarjaa.Molemmat on 1950-luvulta.Aikoinaan isani huusi huutokaupasta laatikoittain kirjoja ja nama kirjat oli niissa laatikoissa.Muistan,miten tykkasin lukea naita kirjoja aina uudestaan ja uudestaan ja niin ne on paatyneet jopa muutossa mukanani tanne uuteen kotimaahani.

Valkkasin myos joitain kirjoja kiertoon,joita on aina tullut otettua Suomen Lahetysseuran ilmaispoydalta lukemiseksi.Tamakin Agatha Christien Kolmas tytto oli poisheitettavien pinossa,mutta en sitten viitsinytkaan sita pois heittaa...

Silla eihan sita tieda miten arvokas tama Seela Sellan nimikirjoitus viela joskus on!!!!!
Nyt nukkumaan!
Taidan kayda nyt jo vahan ylikierroksilla,kun taalla viela kirjoittelen vaikka tiedan,etta uni tulee heti,kun paani tyynyyn lasken.
Joten hyvaa yota...

9 kommenttia:

  1. Ehditko nykyaan lukemaan? Luetko myos hepreankielisia kirjoja?

    VastaaPoista
  2. Kylläpä teillä on kova siivousurakka siellä.
    Hieno tuo Seela Sellan vanha kirja.

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Tuo Seela Sellan kirja on arvokas jo nyt!

    VastaaPoista
  4. Vai Seela Sellan kirja... Olin kerran Israelissa samalla lennolla Sellan kanssa. Ensi lauantaina muuten tulee Tv:stä Jaakko Selinin ohjelmassa Israelista,Jaakko on Aira Salpieterillä kylässä Tellussa.Ja maanant. uusintana.
    Minäkin muistan nuo Ursula- ja Selja-kirjat. Oi niitä aikoja! Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi sinulla! Mukava päästä seuraamaan elämäänne siellä kaukana, minulle täysin vieraassa kulttuurissa. Ihanaa kevättä sinne teille!

    VastaaPoista
  6. Anu;en ehdi enaa paljon lukea,mutta odotellaan,etta lapset kasvaa isommiksi...
    Oletko muuten kaynyt Tel Avivissa Aira Salpeterin kirjastossa?
    En lue hebreankielisia kirjoja.Liian hidasta....
    Ulla-Kristiina ja Lezzie;Seela Sella on taalla Israelissa viettanyt aikaa,silla eras ystavanikin asui hanen asunnossaan vuokralla,joten kirja saattaa olla niilta ajoilta...
    Eeviregina;taytyypa muistaa katsoa ohjelma netista.Milta kanavalta se tulee?
    Piupau;kiva saada sinut lukijakseni.Tervetuloa!!!

    VastaaPoista
  7. Iloista mieltä sinulle! Käyhän blogissani! :)

    VastaaPoista
  8. Kavin kirjastossa kerran pari, sitten se jai. Tuntui etta kaikki tunsivat siella toisensa ja mina en. Silloin olin viela nuori ja ujo!

    VastaaPoista
  9. Mukavaa viikonloppua ja muistahan levätä!!!!

    VastaaPoista