keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Eri maailma

Eilen kuskasin tyttoja ja kaveritaan partiosta kotiin.
Yksi tytto asuu korkean kerrostalon ylimmassa kahden kerroksen asunnossa.Vierasparkki on kaukana,joten odottelimme isansa autonkuljettajaa noutamaan tyton kotiin.
Siina odotellessamme mietin miten erilaisissa maailmoissa lapsemme asuvatkaan.Taman tyton normaalia elamaa on autonkuljettaja,siivooja,pesulapalvelut ja kattoterassin kasvitkin kay puutarhuri hoitamassa.
Meilla taman kaiken tekee aiti tai isa ja lapset auttavat kotitoissa.


Toinen ystava,joka asuu samoissa rakennuksissa samanlaisessa penthousessa soittelee tyttarelleni joka paiva,etta hanella on tylsaa.Tytolla on tv ja tietokone seuranaan eika aiti voi tuoda hanta meille leikkimaan,silla aiti nukkuu paivaunia.(ihan totta!aina!)
Yksi tytto on meilla lahes kerran kuukaudessa viikonloppuvieraana,kun vanhemmat viettavat hotelliviikonloppuaan.Usein myos koulun jalkeen han tulee meille tai muille ystaville,kunnes kiireiset vanhemmat hakevat hanet klo 18-19 aikaan kotiin.

Yksi ystava,jonka vanhemmat ovat myos naita"meidan 1000 on heidan kymppi",alkaa meilla heti jarjestella nukkekotia ja sanoo aina haaveilleensa sellaisesta.Tytto on jo 11-12-vuotias,muodikkaat merkkivaatteet ja ison tyton oloinen,mutta sisalla asustaa edelleen pikku tytto,joka haluaa leikkia.
Nama kaverit tykkaavat tulla meille.Pian on lelut ja roolivaatteet esilla.Minut kutsutaan katsomaan naytelmia tai tanssiesityksia.
Valiin kutsun heidat leipomaan pullaa tai pizzaa.Eraskin tytto ihmetteli,etta oikeinko me itse saamme leipoa.


Ostamme lapsillemme uutta lelua,vaatetta,kannykkaa,kuskaamme heita joka ainut viikonpaiva harrastuksiin ja unohdamme,etta lapsemme haluaa meilta ehka vain AIKAA ja touhuta jotain yhdessa.
Itse en pysty rahallisesti antamaan lapsilleni,mita nama kaverit saavat,mutta toivottavasti sen korvaa se,etta aiti on lasna,lammin ruoka odottaa koulusta palaaville, paisunut pullataikina odottaa leipojia tai illalla pidetaan lettukestit...
Eiko tama viimeinen kuva kerro jo paljon.Ollaan saatu leipoa ja paallystaa kakku ihan itse!!!!


12 kommenttia:

 1. Oi miten herkullisen näköinen kakku! Ei ihme että ollaan tyytyväisiä! (Ja ihanasti koristeltu hylly ed. postauksessa!)

  VastaaPoista
 2. Juuri näin meilläkin oli ,kun lapset olivat pieniä.
  Naapurin tyttö tuli meille leikkimään (oli ainoa lapsi perheessä). Meillä sitten tehtiin näytelmiä,joita katsoin ja filmasin.

  meidän pihalla sai ajaa nurmikolla pyörällä,toisin kuin naapurin pihalla.

  Toivottavasti hänelle jäi joitakin hyviä muistoja meiltä.

  VastaaPoista
 3. Puhut täyttä asiaa! Rakkaus ja aika.... paljon tärkeämpää kuin raha! Tunnen kanssa lapsen ,joka elää yltäkylläisyydessä, mutta ei siltikään ole onnellinen, kun kenelläkään ei ole hänelle aikaa :-(( Sinun lapsilla onneksi on aikaa antava äiti :-))
  Mukavaa Uutta Vuotta 2010!

  VastaaPoista
 4. Shana Tova!

  Menihän nyt oikein eli oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Lapsesi varmasti muistelevat myöhemmin lapsuuttaan lämpimästi. Tottakai on tylsää, kun kaiken saa minkä haluaa. Hienoa, että näkevät ja kokevat teillä ihan normaalia elämää.

  VastaaPoista
 6. Lapsesi ovat onnekkaita ,kun voit olla kotona heidän kanssaan ja antaa heille aikaa ja touhuta kaikenlaista heidän kanssaan.Sääliksi käy sitten tuollaisia lapsia,joilla on kaikenlainen materiaalinen rikkaus,mutta sitten ei sitä aikaa vanhempien kanssa,koska työ pitää heidät liian kiireisinä.

  VastaaPoista
 7. Oh kuinka asiaa kirjoititkin! Olen niin paljon varsinkin taman syksyn aikana tormannyt tyossani tahan, ettei vanhemmilla ole aikaa lapsilleen. Mitaan ei tehda yhdessa, lapsia kuskataan harrastuksiin joka ikinen ilta, viikonloput saavat lapset viettaa siella sun taalla, kun vanhempien taytyy paasta rentoutumaan... Olen miettinyt niin monta kertaa, etta mita ihmetta ne oikein lapsia hankkiikaan, kun ei ne halua lastensa kanssa ikina tehda mitaan. Ja sitten ihmetellaan, kun lapset oireilevat.

  Sinun lapsesi ovat onnellisia, etta he saavat viettaa laatuaikaa kanssasi. Ja siina samassa ne vierailuillakin olevat lapset :).

  VastaaPoista
 8. Hei Lisay,
  kyllä olet oikeassa.
  Olen onnellinen lastesi puolesta kun heillä on noin ihana äippä :)

  Kiitos kun saamme lukea sinun kuulumisiasi.
  Nämä ovat kuule hyvin avartavia asioita meille.

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta Sinulle sinne vähän kauemmas.

  ps. ihania kuvia lapsistasi

  VastaaPoista
 9. Varmasti on paljon arvokkaampaa se että lapsilla on äiti läsnä ja antaa aikaa heille.
  Rahalla sitä ei saa.
  Hyvää uutta vuotta sinne kauas Israeliin, terveisiä täältä pakkasesta.
  tiina

  VastaaPoista
 10. Voi apua,toivottavasti en antanut mitaan liian hyvaa kuvaa itsestani,kun te niin kovin kehutte.Kylla tassa aidissa on omat virheensakin eika valitettavasti se aina ole niin laatuaikaakaan,jota lapsilleni annan.Mutta kaitpa sita on virheensa jokaisessa ihmisessa ja parhaani yritan ja voimien mukaan...
  Ja Wilhelmiina,hebrea on sinulla hallinnassa!!!

  VastaaPoista
 11. Heippa,

  Ihan aluksi haluan toivottaa sinulle ja perheellesi oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta :)!

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että aikaa ja huomiota (= rakkautta) ne lapset meiltä eniten kaipaavat, enemmän kuin mitään materialistista krääsää! Ja olipas aika jännä yhteensattuma huomata että "osuin" sinun blogiin juuri kun omassa mielessä kävi oma tytär ja päätös siitä että aion alkaa viettämään vielä enemmän "quality timea" ja tehdä vielä enemmän kivoja juttuja hänen kanssaan, kuin mitä viime aikoina olen tehnyt. Istun tällä hetkellä töissä ja tytär on koulussa ja kohtapuolin menossa koulukerhoon, mutten malta odottaa sitä kun pääsen lähtemään töistä ja hakea hänet koulukerhosta ja sitten yhdessä mennä kotiin "seurustelemaan" :).

  Kiitos kivasta postauksesta ja kylläpäs sinulla on kauniit tyttäret !!!

  t. Nona

  VastaaPoista
 12. Vastavierailulla! Tämä "tarina" oli aivan pysähdyttävä! Niin totta, niin totta... aika se on sitä mitä lapsille pitäisi antaa! Tästä tuli mieleeni kun eilettäin pyysin tuttavaperheen poikaa lähtemään lapseni kaveriksi laskettelukouluun. Poika oli miettinyt hetken ja todennut, että hän kyllä kävisi mieluummin perheen kanssa! Koko perhe käy muutaman kerran talvessa laskemassa, laskettelukouluun olisi päässyt kuusi kertaa.

  VastaaPoista