tiistai 6. joulukuuta 2016

Kynttilanvalossa


Johtuiko kenties naapuritontin rakennusprojektista,mutta meilla oli yhtena iltana kuuden tunnin sahkokatkos.
Minua se ei niin haitannut,silla liian harvoin tulee oleskeltua kynttilanvalossa ja kuumaa juotavaa ja ruokaa   saa lammitettya kaasulla.
Mukavaa oli,etta kerrankin koko perhe kokoontui samaan huoneeseen silla meidan kolmikerroksisessa talossa yleensa jokainen piiloutuu omiin nurkkinsa.Meilla olen vain mina,joka joskus sytyttelee kynttiloita ja sammuttelee valoja,kun muut haluavat olla taydessa valaistuksessa.
Miehenikin sytyttelee heti valoja,kun olen saanut ne vahan himmennettya.
Perhe naureskeleekin minulle,etta aiti on vahan romanttinen.No,kyllahan talven viileyteen tarvitsee vahan tunnelmaa ja romantisuuttakin!Viime viikonlopulla sain tehtya ensimmaisen piparkakkutaikinan ja leivoimme ensimmaiset piparit.
Oikeastaan tein taikinan piparkakkutaloa varten,joten pipareista ei tullut ihan niin kuohkeita  mita tavallisella taikinalla,josta aina leivon.
Pitaahan sita suomalaisella olla toki muumimuottejakin.
Viime kesana ostin naita Suomesta mukaan.
Minulla alkaakin olla jo iso lasipurkillinen muotteja.Eraanlainen kerailykohde sekin...Viime viikonloppuna satoi aika kovastikin ja ilma kylmeni todella paljon.
Yolla alkaa olla jo tosi viileaa,joten kannoimme sahkopatterit varastosta esiin.
Meillahan on talossa lattialammitys,mutta emme kayta sita juuri koskaan.Talomme on tosi lammin ja ylakerrassa riittaa iltaisin nailla irtopattereilla lammitys.
Tyttareni kanssa kokosimme tata "lumimaailmaa" yhtena iltana.
Talojen seinat oli vahan vinot ja taikina yrityksesta huolimatta vahan liian paksua,joten osat ei sopineet ihan taydellisesti yhteen,mutta kivaa meilla oli tata koristellessa.
Voinhan viela tehda yhden satsin sokerikuorrutusta ja pursotella nuo nurkat viela uudelleen...Eilen illalla oli taas kuukauden Suomikirjastoilta ja talla kertaa juhlimme samalla myos Suomen Itsenaisyytta.
Ennen kun paasin toista lahtemaan ja ruuhkissa jonottamisen jalkeen paasin perille kaikki suomalaiset herkut oli osittain syoty,joten poytia en alkanut kuvaamaan,mutta riittihan siella maisteltavaa minullekin.
Pipareita,joulutorttuja,pullaa,kakkuja,lohta,salaatteja ja mustikka-raparperisoppaa ainakin oli tarjolla.
Lukemista sain taas pitkaksi aikaa,silla mukaan otin ison pinon kirjoja ja muutaman lehden.
Kiva oli taas jutella suomea ja tavata tuttuja seka uusia kasvoja...


Tanaan voisikin taas sytytella kynttilan Suomen Itsenaisyyspaivan kunniaksi.
Kaikille hyvaa Itsenaisyyspaivaa!
Ensi vuonna sitten Suomi juhliikin suuresti!!!

5 kommenttia:

 1. Meillä ollaan usein kynttilänvalossa ja takanloimusa, vaikka sähköt olisi käytössäkin. Elämä näyttää niin kauniimmalta:). Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Eilen illalla vietettiin synttäreitä osittain kynttilän valossa, mutta kyllä meilläkin mies sytyttelee lamppuja, jos on "liian tunnelmallista!"
  Täälläkin on ekat piparit, tortut ja jouluhalot leivottu. Tästä se alkaa! Loppuviikolla on työpaikan pikkujoulut ja sinne leipomista ja ruuanlaittoa.
  Ajattelinkin, että ehdittekö käydä kirjastolla juhlissa. Sytytetään tänäänkin kynttilät, oikein hyvää Suomen itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Itsenäisyyspäivää!!
  Me ajoimme muutama tunti sitten kotiin Pohjanmaalta, missä olimme muutaman pvän.
  Oli paukkuvaa pakkasta, melkein vesisadetta, pöpperöä ja lunta aika paljon. Täällä meillä ei ole juuri ollenkaan lunta...
  Nyt istutaan kakluunin edessä ja ikkunalla palaa 2 kynttilää, odotetaan linnan juhlien alkamista.
  -Ulla

  VastaaPoista
 4. Kiva että pääsit tulemaan eilen ,ja onneksi oli vielä ruokaakin jäljellä:) Herkullisen näköiset nuo piparisi- Minä varmaan todella tuskastuisin noin pitkästä sähkökatkoksesta illalla.Meillä oli silloin tulipalojen aikaan puolitoista tuntia poissa sähköt ja se oli mielestäni kamalaa;D
  Täällä ei vielä ole niin kylmää,en ole edes ottanut vielä kunnon talvipeittoa esille.

  VastaaPoista