torstai 24. marraskuuta 2016

Talvisempaa ilmetta kotiin
Vihdoinkin alkaa ilmat vahan vaikuttaa talvisemmilta vaikka ei viela vetta ole satanutkaan.
Vesisade olisi kylla paikallaan silla eri puolella Israelia riehuu metsapalot ja osa niista on levinnyt lahelle asutuskeskuksiakin ja polttanut talojakin.
Onneksi asumme keskella kaupunkia emmeka kovin lahella mitaan metsaa...

Vaikka en olekaan mikaan ahkera sisustuksen muuttaja aina nain talven kynnyksella haluan vaihtaa kesaisen pastellisemman sisustuksen vahan tummempaa ja yllatyksekseni huomasin paljon myos naihin tahtikuvioihin.
Paljon erilaisia tahtiaiheita olikin kotiutunut meille,kun kiertelin vahan kameran kanssa niita kuvaamassa.Talla viikolla ehdin vahan sisustella ja siivoilla tarkemmin tuolla ylakerrassa,kun kaikki kolme tytartani olivat yhta aikaa kolmen paivan luokkaretkella etela-Israelissa.
Kotona oli niin hiljaista,ei ollut paljon pyykattavaa eika ruoanlaittoa...Taman viikon piristyksena oli myos ystavien kesken tapaaminen kahvilassa.Saimme lopultakin aikaiseksi kokoontua pitkan tauon jalkeen.Juttu kuitenkin jatkuu siita mihin viimeksi jai.Tyoni on kylla vienyt "mehut" aika lailla,silla pari vauvaa on aika itkuista ja vievat paljon aikaa ja energiaani.
En monesti ole tyopaivan jalkeen niin vasynyt kuin eilen,etta nukahdin sohvalle,kun halusin vahan aikaa vain makoilla.
No,tanaan taas on viikon viimeinen tyopaiva ja viikonloppu edessa.Jos on viime paivien kovat tuulet tuoneet pihalle hiekkaa ja polya,meilla sita vasta onkin!
Toissapaivana naapuritontille tuli kaivinkone kaivamaan talon perustuksia ja hiekka pollyaa.
Suljin kaikki ikkunat ja iltapaivisin suihkuttelen letkulla enimmat hiekat pois,mutta joka paiva on uusi kerros hiekkaa piha ja parveke taynna.Nayttaisi kuitenkin,etta tama poly on viela pieni harmi!
Juuri nyt alkoivat porata jollain jarealla poralla kalliota ja koko talo jyrisee ja huojuu.
Apua,kuinkahan kauan tata oikein kestaa?
Puhumattakaan niista uteliaista,tuijottavista tyomiehista,joita alkaa tuossa ikkunan takana kohta olla.
Hyvasti rauha ja yksityisyys!

5 kommenttia:

 1. No huh, mitä kaikkea siellä tapahtuukaan! Nuo metsäpalot on ikäviä ja juuri sain tiedon, että nyt ne uhkaa jo YadHaSmonaakin.
  Jaa nyt se rakentaminen alkoi! Voin kuvitella sitä pölynmäärää ja meteliä...Toivottavasti saavat pian seinät pystyyn ja alkavat tehdä sisähommia. Harmi, kun teiltä menee nyt hyvät näkymät peittoon.
  Jos meiltä löytyy tähtiä, niin kylläpä teiltäkin! Meillä on taas joka puolella valotähtiä, riippuvia, pöytämalleja ja valoketjuja.

  VastaaPoista
 2. Kauniit esineet.Onneksi olette(toivottavasti) turvassa tulipaloilta. Ja tsempppiä ja kestämisiä niiden rakennusäänien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Meillä hiekkaa riittää joka päivä terassin lattialle, pöydille, kukkien päälle. Tuuli, kuivuus ja se aurinkoinen sää, joka oikeastaan on kiva juttu. Tosin odotamme, odotamme, sateita, tänään löysin ensimmäisen kruusuvikakkaran, pienen nyhverön kuivuneen jokiuoman reunalta. Tervehdin sitä kuin vanhaa ystävää! Ali

  VastaaPoista
 4. No, se on kyllä harvinaista, että olet nukahtanut sohvalle, oot sitte todella ollut väsynyt.
  Täällä on tosi sateista ja tuulista ja koleaa, lumet suli pois ja taas uutta odotellaan. Vähän on lupailtu valkeaa joulua....
  Voimia työhön ja terkut koko perheelle
  -Ullalta

  VastaaPoista
 5. Hurjalta se tulipalojen määrä kartalla näytti. (Stand For Israelin fb sivuilla) Heti tuli perheesi mieleen, olettehan turvassa, kuten tietty kaikki muutkin. Voi kun voisi siirtää nämä meidän vesisateet sinne teidän yllenne. Meille mukavampi joulunodotusta, mutta Israeliin hieman suuremmista syistä...

  Näyttää noita tähtiä yhdistävän vaalean harmaa värikin!

  Jaksamista työpäiviisi ja arkeenne!

  VastaaPoista