tiistai 17. toukokuuta 2016

Tarkenee
Talla viikolla Israelissa on ollut poikkeuksellisen kuumaa tahan vuodenaikaan nahden ja jopa taalla Jerusalemissa lampotila nousi lahemmaks +40 asteeseen.
Talokin alkoi lammeta ja yolla alkoi olla jo aika tukalaa nukkua.
En ollut viela edes vaihtanut kevyempia peittoja untuvatakkien tilalle ja poikani totesikin eilen aamulla,etta voisit aiti vaihtaa mulle jonkin kevyemman peiton.
Eilen illalla sangyissa oli sitten kesapeitot ja sangyn vieressa hurisi tuulettimet...
Tanaan alkoi vahan jo viileta eika luvattu kuin "+29".

Eilen sitten heitin sen "talviturkin" ja pulahdin uima-altaaseen lasten joukkoon.Vesikin oli vahan lammennyt ja oli tosi virkistavaa.

Viime viikonloppu olikin pitka,silla vietimme Israelin Itsenaisyyspaivaa torstaina,joten sain ylimaaraisen vapaapaivan.
Oli aikaa kierrella vahan Jerusalemissa seka ymparistossa.
Naita patsaita kuvasin Mamillan ostoskeskuksen kavelykadulla vanhan kaupungin lahella.
Kesakuussa meilla on sukujuhlat ja juhlavaatteita ollaan metsastetty ympari kaupunkia.Vielakaan emme ole loytaneet asuja kaikille kengista puhumattakaan...
Taytyy varmaan lahtea katsastamaan lahikaupunkienkin valikoimat...Eilen illalla ei olisi kannattanut poistua kotoa,silla tyttarien kanssa sovitimme vaatteita ja unohdin aurinkolasini sovituskoppiin.Seuraavassa kaupassa muistin ne ja palasin niita etsimaan.Tietenkin joku oli ne loytanyt ja ottanut itselleen.
Ei niin kovin kalliit,mutta vihdoinkin loysin sopivat lasit itselleni,silla monet aurinkolasit saavat paan kipeaksi,kun ne ikaan kuin vaaristavat kuvan...

Kuinka joku voi olla onnellinen varastetut lasit kaytossa?
Itse palautan aina kaikki loytamani tuotteet ja myos lapseni olen opettanut samoin.He ovat loytaneet monta kannykkaa ja omistaja on aina loytynyt.


Nyt taitaa aamupaivataukoni loppua.Vauvat alkaa herailemaan uniltaan...
Tarvittaessa minulla on vahan apuakin,silla vanhin tyttareni on lukuvapaalla ja hanella on ylioppilaskokeita tai niihin valmentavia kokeita monetkin viikossa.Taalla yo-kokeet jakaantuu kahdelle vuodelle(lukion 2.ja 3.s),mutta kokeita on paljon enemman mita Suomessa.

Palaillaan!!!

5 kommenttia:

 1. Onneksi tanaan jo oli helpompi hengittaa la lampotila laski reilusti.Eikos viela vaatteita ole loytynyt? Meillakin Bar Mitzvan juhlittava on viela ilman vaatteita.N:lle ja myos neidan N:lle onnea kokeisiin.

  VastaaPoista
 2. Oli tosiaankin kamalat säät;yhden yön en nukkunut yhtään ja peitto on vaihtunut lakanaksi.Harmi että joku vei aurinkolasisi sen sijaan että olisi palauttanut:( Kivat patsaat Mamillassa:)

  VastaaPoista
 3. Hauskat patsaat. Siellähän on aina ollut noita patsaita, onko nämä nyt uusia? Vaihtuuko ne joskus, en muista nähneeni näitä ennen.
  Onneksi minulla on jo juhlavaatteet ostettuna, kohta pakkailen laukkuja ja ihan pian nähdään!

  VastaaPoista
 4. Voi, kunpa täälläkin olisi hiukka enempi lämpöä, mutta sitä odotellessa.......
  Olisi ollut niin kiva tulla E:n juhlaan, mutta olemme juuri silloin Espanjassa.

  Terkut!!
  -Ulla

  VastaaPoista
 5. Kotkalaiset vetelee shortseissa, vaikka lämpötilat on alle 20 astetta. Riittää ilmeisesti se, että aurinko paistaa:D. Ei sen puoleen; kun on tuuleton paikka, minustakin on ihanan lämmintä. Ja niin valoista ja vihreää. Kevät on hiipinyt lempi vuodenaikojeni tuntumaan….

  VastaaPoista