sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Juhlien aikaa


Joka vuosi tama joulunaika kirpaisee ja saa mielen haikeaksi.
Ehka se on paljon myos ihania mielikuvia ja muistoja,eika se todellisuus sitten aivan niin ihanaa olekaan.Joulunaikaanhan muistuu lapsuudesta ne runsaslumiset maisemat,paukkupakkaset ja jopa hevosajelut rekineen.
Uskon silti,etta nauttisin tosi paljon joulun tunnelmasta Suomessa ja ennen kaikkea yhdessa olosta rakkaiden kanssa.Tana vuonna Hanukka-juhla osui samaan aikaan joulun kanssa,mita ei ole tapahtunut kuin viimeksi 40 vuotta sitten.Eli eilen jouluaattona alkoi myos Hanukka ja sytytimme ensimmaisen kynttilan.
Lapsilla on koulusta lomaa,mutta minulla ja miehellani ei ole kuin yksi ylimaarainen lomapaiva,joten ei minkaanlaista mahdollisuutta matkustaa Suomeen tahan aikaan vuodesta...Piparitaikinan tuoksun tuntiessaan lapset jo huudahtavat:Pipareita!
Piparien koristelun teimme tana vuonna yhdessa poikani kanssa.
Piparkakkutalonkin kokosimme ja lumimaailman siihen ymparille.Taisinkin unohtaa laittaa tanne siita kuvaa.
Kylmahan taalla nyt on,mutta lunta emme viela ole saaneet yon vain muutamasta lampoasteesta huolimatta.
Onneksi sisalla on lamminta ja aika tunnelmallistakin,jos vain sytyttaa kynttilan ja nautiskelee sen hamyisesta valosta.Porkkanalaatikkoa tein viikonlopuksi.Ehka oli toinen kerta elamassa,kun tata valmistin.Kyllahan se ihan porkkanalaatikolta maistui,mutta eipa kelvannut tama uusi maku perheen nuorisolle.
Mielestani sopi kovastikin ainakin minun eiliselle kasvislautaselle,uunissa kypsennettyja kasviksia,tekemaani etikkapunajuurta,uuniperumoita ja porkkanalaatikkoa.Niin ja lisaksi tietysti uunilohta.Ei aina tarvitse lihaa saadakseen mahan tayteen...Hyasintit kavin ostamassa viikko sitten puutarhalta,mutta eivat ehtineet ihan viela aukeamaan.Nuo krookukset(?) kylla aukes aika pian.
Ja syklaamikin on pysynyt hengissa vaikka yleensa kastelen sita liikaa ja onnistun sen aina tappamaan.


Ensimmainen Hanukka kynttila on sytytetty.Meilla sytytetaan sisalla yksi hanukkia oljylla ja pojan hanukkia  eli kynttelikko kynttiloilla.Ulkona parvekkeella on viela yksi hanukkia lasisen kotelon sisalla tuulen suojassa,joka myos sytytetaan ohikulkijoiden iloksi.
Hanukkana syodaan munkkeja,joten leivoin niita ja ne maistuivatkin kuuman glogin seurana.

Tana iltana meilla onkin vasta "joulu" silla menemme siskoni luokse ja avaamme siella muutamat paketit.
Tama aika onkin yhta lahjojen saamista,silla meilla on tapana ostaa lapsille myos hanukkalahjoja.Tytoille jotain isompaa ja poika pienimpana saa joka aamu pienen paketin.

Tein kartan meidan kodin molemmista kerroksista ja liimaan siihen tarran mista joka aamu saa pakettia etsia.
Viime yona ei tahtonut hanelle uni tulla,kun niin jannitti.Tanaan on sitten katsottu paketista loytynytta dvd-elokuvaa...

Hyvaa Joulupaivaa ja joulunjatkoa seka hyvaa Hanukkaa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kyllähän sinäkin olet saanut joulun tunnelmaa kivasti aikaiseksi, kauniita kukkia joka puolella, ne aina ilahduttavat.
  Täällä meillä on musta joulu, vko sitten oli vielä kaunista ja lumista, mutta nyt ei enää:((
  Jo ylihuomenna joudumme heittämään kuusen pois, kun lähdemme lomalle ja kukaan ei sitä ole juottamassa.
  Mukavaa Joulua ja Hanukkaa toivottaa
  -Ulla

  VastaaPoista
 2. Eipä nämä joulut ole enää samanlaisia kuin lapsuudessa... Jotenkin latistuneita. Mutta kivasti olet saanut joulun ja hanukan tunnelmaa kukilla, kynttilöillä ja koristeilla!
  Ihania nuo krookukset! Voin kuvitella, miten Natania jännittää pakettien etsiminen! Mukavaa Hanukkaa ja lahjojen jakoa illalla!

  VastaaPoista
 3. Ihanasti sinulla on jouluntunnelmaa. Kiva toi ns. aarrekartta, ja sen mukana tuoma jännitys. Lapset tykkäävät touhuta.
  Meillä oli aatto hiljaista, sekä sateista, näistä olen kirjoittanut omassa blogissani.

  VastaaPoista
 4. Jouluisia juttuja ,pipareita ja nättejä pieniä tonttuja. Voin kuvitella että tämä joulun aika tuntuu hieman haikealta täällä.
  Teillä riittääkin noita hanukkakynttelikköjä!
  Oikein hyvää vuoden viimeistä viikkoa:)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Ihania kuvia ja jouluisia tunnelmia!Olen lueskellut jo kauan aikaa tätä sinun ihanaa blogiasi, mutta enpä ole tainnut koskaan kommentoida mitään..?!? No, nyt sekin asia on korjattu!=)
  Minua kiinnostaa lukea juuri tälläista israelilais/-suomalaista arkielämää ja -juhlaa, mitä olet kivasti tuonut blogiisi, kiitos siitä! Olen itse käynyt kolme kertaa siellä ja kaksi niistä oli omatoimi- lomia, pääsi paremmin paikallisten ihmisten kanssa tekemisiin.
  Minusta on myös mukava seurata työkuvioitasi, koska itsekin toimin kotona perhepäivähoitajana. =) Sinulla on kaunis koti ja ihanat lapset.
  Oikein Hyvää Hanukkaa teille koko perheenä!=)
  Yst.terv. Johanna, Vaasa

  VastaaPoista
 6. Ei joulu voi tuntua enää samalta, kun lapsena, koska ei ole enää lapsi:). Mutta joulusta saa onneksi iloita isompanakin tai yhtyä pienten riemuun. Yhtä kaikki, joulu on nyt juhlittu ja palattu arkeen. Eikä se kovin pahalta tuntunut sekään. Hyvää juhlanjatkoa teille.

  VastaaPoista