Meilla leijailee ihana mustikkapiirakan tuoksu!
Tai oikeammin mustikkasosepiirakkaa.
Oma ja hoitolapset nukkuivat ihanasti parin tunnin paivaunet ja ehdin paistaa pari mustikkapiirakkaa valmiiksi huomenna alkavaan Shavuot-juhlaan.
Ei ole parempaa kuin mustikkapiirakka ja paalla vaniljakastiketta.
En raaskinut ostaa pakastemustikoita,mutta melkein saman asian ajaa mustikkasose.
Minun lempparipiirakkaohjeeni on tallainen:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
11/2 dl vehnajauhoja
11/2 dl grahamjauhoja(tai 3 dl vehnajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.lisaa muna ja lopuksi jauhot sis.leivinjauheen.
paista piirasvuoassa 200 asteessa 8-10 minuuttia
Tayte:
1 prk kermaviilia
1 muna
1/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
lisaa piirakkapohjalle mustikat.lisaa tayte ja paista viela n.20 minuuttia.
Tama ihanan tuoksun kruunaa viela postilaatikkoon kolahtaneet Kodin Kuvalehti seka Toivekoti & Puutarha.Toivekoti on se 20.4 ilmestynyt,mutta jostain syysta jai tulematta,joten lahettivat uudestaan.
Nyt ei kun nauttimaan kahvin kanssa pala piirakkaa ja lehtien selailua.
Taidankin illalla menna pojan kanssa leikkipuistoon samalla kun tytot ovat Suomikoulussa.
Aiti nauttii lehtien lukemisesta ja poika leikeistaan....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Taidankin pyorayttaa saman piirakan, kun ohjekin on tuossa noin sopivasti. En ole ajatellutkaan, etta tuohon voisi kayttaa mustikkahilloa! Sitakin on jaakaapissa!!! Kiitos vinkista!
VastaaPoistaSanoista tekoihin ja nyt on piirakka uunissa ;).
VastaaPoistaAnteeksi nyt vain, mutta mistas metsasta sina olet sosemustikat loytanyt. Anna vinkki, niin tulen sankoni kanssa.. vai taytyyko kayda poimimassa hilloa Ikean hyllysta:)
VastaaPoistaHyvaa Shavuot-juhlaa!
Tuula,nautinnollista piirakan syontia!!!
VastaaPoistaTiskiharjafeministi,tavallisessa superissahan tuota!!!
Oli siella pakastemustikoitakin,mutta hilloa voi kayttaa niin moneen muuhunkin...
Hyvaa Shavuotia sinullekin!!!
Ihan samaa piti kysyä kuin Tiskiharjafeministi.En ole nähnyt tuota pakastesosetta,ainoastaan niitä pakastettuja mustikoita,jotka ovat mielestäni täysin mauttomia.Ihanan näköinen piirakka!
VastaaPoistaHyvää shavuottia teille!
Nyt piti oikein tekstista tarkistaa,etta olenko kirjoittanut jostain pakastesoseesta,mutta en...
VastaaPoistaSiis tavallista mustikkahilloa purkissa!!!
Tuula kylla tuossa alussa sen kylla heti tajusi...
Juu juu, hyvaa tuli. Siis mustikkahillosta! :)
VastaaPoistaKuullostaapa hyvältä, ihana hetki itselle :) Mukavaaa viikkoa!
VastaaPoistaApua, mikä mutsikka härdelli;) Herkulliselta näyttää, naminam.
VastaaPoistaAurinkoa viikkoosi!
Namskis niin herkullisen näköistä töytyykin kokeilla: Kiitos reseptistä :) Mukavia lukuhetkiä lehtien parissa.
VastaaPoistaMita laitat kermaviilin tilalle taalla?
VastaaPoistaanumorchy;laitan tavallista "gvina levana" eli olisiko se suomeksi sitten maustamaton juustolevite???
VastaaPoistaMustikkapiirakka on suosikkini, ja tietysti aidoista mustikoista tehtynä. Mutta voihan mustikat toki korvata mustikkahillollakin, jos ei ole aitoja (ja mieluusti tuoreita) mustikoita tarjolla. Nythän täytyy Suomessakin tyytyä pakastettuihin.
VastaaPoistaRahkan sijasta olen käyttänyt myös joitain kotimaisia tuorejuustotyyppisiä levitteitä, ja ihan yhtä hyvää on tullut, sillä tavalla saa kananmunattomankin vaihtoehdon.
Onneksi siellä Israelissa löytää jo kaupoistakin tuttua mustikkaa, vaikka sitten hillona.
VastaaPoistaMuistan miten "selkä vääränä" aiemmin kannettiin käsitavaroissa Suomen marjoja lahjaksi ulkomaille. Nyt sekin homma on kielletty, ei viitsi hilloja laittaa matkalaukkuun, ne vaan levahtaa siellä. Nimimerkki kokemusta on... Oikein herkullista ja hauskaa juhlaa teille!
Kiitos valaistuksesta! Mehan tietysti Yaelianin kanssa sokaistuttiin onnesta, kun mustikka-sana vilahti silmiemme edessa, emmeka malttaneet keskittya lukemaan tarkemmin vaan heti huusimme kuorossa: MISTA,OI MISTA???? :)
VastaaPoistaMeilläkin paistettiin viikonloppuna mustikkapiirakkaa! Se vei kielen mennessään... Mmmmm!
VastaaPoistaAurinkoa päivääsi!
Herkullisen nakoista piirakkaa!
VastaaPoistaPieni kysymys sinulle: Kauanko sinne Israeliin kestaa tulla Kodin Kuvalehti? Lehden ulkomaille postitushan on muuttunut jokin aika sitten, ja ainakin Espanjaan tulee vasta 3 viikkoa ilmestymisesta!!! Eika ole valituksista parantunut... Ihan vain uteliaisuuttani kyselen, en lie ainoa joka harmittelee hitautta!
Kiva blogi sinulla!
Voi miten ihana blogi sinulla on! Aivan pakko oli liittyä lukijaksi, jotta pääsisin useammnin katselemaan kaikkea mitä olet löytänyt ja tehnyt!
VastaaPoistaIhanaa kesän alkua sinulle!
- Jaana "Kainuunkadulta"
Oi nam!! Kiitos ohjeesta, tätä on pakko kokeilla. :)
VastaaPoistaNam! Ja meillä on tuolla vadelmapiirasta.Tekee hyvää herkutella välillä. Vointeja!
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaKäyn lysyesti moikkaamassa tässä.
Lopetan oman blogini viimeistään iltasella tänään ennen shabatin alkua.
Kiitos sulle blogiystävyydestäsi!
Ehkäpä tapaamme vielä blogien merkeissä, mutta nyt olen jättämässä bloggailun.
Hyvää kesää!