keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Mita tanaan evaaksi?


Koulut on alkaneet,joten minullakin alkoi joka-aamuinen evaiden tekeminen lasten matkaan.
Hankalaa se on,kun jokaisella on vahan oma maku ja evaidenkin pitaisi olla aika monipuolisia ja vaihtelevaa.
Lahes joka paiva teen kaikille neljalle kahdet evaat,aamu-ja iltapaivalle.Tanaan hemmottelin heita vahan ja nousin 15 minuuttia aiemmin paistamaan pannukakkua...

Tytoille loysin Suomesta kivat lounaslaukut.Nama toivottavasti kestavatkin vahan aikaa,kun ovat muovia ja ne voi tarpeentullen myos pyyhkaista puhtaaksi.


Pyrin tekemaan ruokaa niin paljon enemman,etta siita riittaisi viela seuraavalle paivalle kouluun.
Tytoilla on mikro koulussa,jossa voivat lammittaa ruokansa.
Sampylan tai leivan valiin teen tonnikalasalaattia,paistan kananmunaa,juustoja,humusta tai teen lampimia voileipia.
Tytot haluavat usein myos salaattia tai vihanneksia pilkottuna ja hedelmia.

Taallahan ei koulun puolesta anneta ruokaa eika lasteni kouluissa ole edes iltapaivalla mahdollisuutta ostaa valmisruoka-annoksia.Tytoilla on koulussa kyllakin kioski,josta voi tarvittaessa ostaa pienta syotavaa.Ruoan lisaksi ostamme myos kaikki kirjat,vihot,kynat ja kumit.Onneksi tytot ovat voineet aika paljon kierrattaa kirjojaan,mutta aina on kirjoja,jotka ovat vahan muuttuneet vuoden aikana,joten taas on ostettava uusi....

Lapsille ei kuulu mitaan koulumatkoja,joten mieheni vie heidat aamulla kouluun ja iltapaivalla tytot palaavat itsenaisesti kotiin bussi-juna-bussilla.Nuorinta tytartani vahan jannitti ensimmainen kotiinpaluu yksin,kun sisaret jaivat viela kouluun,mutta pian hankin oppi reitit ja vaihdot.

Pojalleni jarjestamme paluun kotiin koululaisten minibussilla.Nain aluksi kaikki on ollut epaselvaa,eika ole ollut varmaa,mika minibussi toisi kotia asti.Toivottavasti ensi viikolla saamme kyydityksen toimimaan.

Ekaluokkalaisella on ollut tama 1,5 viikkoa vahan pehmeaa laskua koulutielle ja koulu on loppunut jo 13.30.Tanaan hanella on jo pitka paiva eli klo 8-15.30 saakka.

Laitoin jaakaapin oveen listan milloin kenellakin loppuu koulu,etta tiedan milloin alkaa odottaa heita kotiin.
Oikealta alas siis lasten nimet ikajarjestyksessa ja oikealta vasemmalle vaakasuoraan paivat su-to.Pojaltani puuttuu viela tasta perjantai,jolloin koulua on myos klo 11.50 saakka.
Aika pitkia paivia kaikilla,silla kaikkien koulut alkaa joka paiva klo 8.00!!!!

Lastemme koulut ovat puolittain yksityisia,joten maksamme myos opetuksesta enemman.Laskeskelin,etta yhteensa lasten koulumaksut vuodessa on lahemmaksi 5000 euroa.Toivottavasti saamme vahan pyytamaamme sisaralennusta ja avustusta matkoihin.

                                                             x  x   x

Olisinpa osannut olla aikoinani hiljaa eika valittaa,etta taas tata nakkikastiketta ruokana!!!

6 kommenttia:

 1. Miten pitkät lomat teillä on kouluissa?

  VastaaPoista
 2. Mimon mami,lapsilla on lomia aina juhlien aikaan,pari 2-3 paivan juhlaa,reilu vko,1,5 vkoa seka Pesach-loma 2,5 vkoa.Kesaloma on kaksi kuukautta.

  VastaaPoista
 3. Sitä kouluruokailua pidetään niin itsestään selvänä Suomessa, että aina siitä valitetaan ja purnataan.
  Samoin ilmaiset kirjat ja muut välineet, koulukyydit ja yleensäkin ilmainen opetus. Liian hyvälle ollaan totuttu...
  Joskus lasten maksulliset luokkaretketkin on liikaa,olen huomannut työssäni. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi.
  Hirmu pitkiä päiviä teillä on ekaluokkalaisellakin. Jaksamista kaikille!

  VastaaPoista
 4. Tuttua puuhaa tuo evaitten teko meillakin aamuisin.Onneksi nykyaan Nofar tekee jo itse evaansa kun han kontrolloi mita syo ja siten tietaa itse parhaiten.Aina se kiire kumminkin tulee evaitten kanssa vaikka laittaisi kellon kuinka aikaisin herattaan.Viela kun pitaa kayttaa Pantzo lenkilla ja viela ehtia seitsemaksi toihin.Ei muuta kuin hyvaa viikon jatkoa ja kivoja tavaroita olit loytanyt lahjakortilla.Kukahan tiesi mista kaupasta sa tykkaat???

  VastaaPoista
 5. Kivat eväspussit! AIka paljon hommia joudut tekemään noiden eväittenkin vuoksi,kun on eri mieltymyksiä. Tuollaista ei lainkaan tullut ajatelleeksi Suomessa,kun oli kouluruokailu niin hyvin järjestetty. JOissan kouluissahan täällä on kouluruokailu,muttei varmaankaan niin hyvin järjestetty kuin Suomessa.
  Luin juuri pari päivää sitten jutun siitä,miten kamalasti vanhemmat joutuvat laittamaan rahaa lasten koulunkäyntiin ,vaikka lain mukaan täälä on ilmainen koulunkäynti.Aika hurjaa!

  VastaaPoista
 6. No huh huh, kovalle kuulostaa opiskelun hinta näin suomalaisena! Ja siihen ei sisälly ruoka ja kyyti?! Kyllä on tenavilla pitkiä päiviä, meillä ysiluokkalaisella loppuu kolmena päivänä koulu 15.15 ja siitäkin valitetaan :) Pitää siis olla tyytyväinen!

  VastaaPoista