perjantai 23. lokakuuta 2009

Kirpputorilla

Tanaan jarjestimme siskoni kanssa yhteisen vapaapaivan ja matkasimme Tel Avivin lahettyville Yaffoon Zhuk HaPispusim-kirpputorikierrokselle.Otin siella kuvia,mutta kuvat eivat ehdi nyt tahan postaukseen.Laitan myohemmin sielta kuvia.Nama kuvat on lainattu Jeanne dAre Living-sivuilta...
Mika valtava alue taynna vanhojen tavaroiden liikkeita,paljon huonekaluliikkeita,mutta myos paljon muuta roinaa...
Taytyy sanoa etta roinaa,silla kaupat olivat niin sekaisin ja taynna,ettei tiennyt minne katsoa ja silmat naki vaikka mita maan ja taivaan valilta!!!Missa on Suomen siistit kirppikset;tavarat jarjestyksissa ja puhtaina...

Hienoja loytoja sielta olisi tehnyt;paljon emaliastioita,posliinia,ruokailuvalineita,pitsiliinoja,merkattuja liinoja,lamppuja,taulija,kehyksia,puulokerikkoja,hyllyja...mutta,mutta... hinnat oli todella korkeat.Rikkinaisesta merkatusta kasintehdysta liinasta 600 shekelia eli 110 euroa.Huh,huh!!!


Toinen pettymys oli myyjien todella huono kaytos.Ensinnakaan siella ei voinut tinkia,ei kait kuulunut kirpputorin henkeen???Yleensahan tassa maassa voi tinkia,kuten esim.Jerusalemin vanhan kaupungin basaareissa.Myyjat tokaisivat jotenkin,etta se on hinta,ota tai jata.
Toiset myyjat valehtelivat hinnan ja sitten kun olit maksamassa,se ei ollutkaan se.
Yhdessa venajan juutalaisen papparaisen emalikaupassa pappa kulki perassa ja hoki ettei saa sotkea mitaan (kauppa oli kuin pommin jaljilta)Kyselin hintoja ja kun lopulta en ostanut mitaan,pappa huusi peraani;chatichat zevel,lechi mi po eli jotensakin etta lahde pois sina p...a laja
En ollut uskoa korviani ja palasin kysymaan mita tein,etta saan peraani tuollaisen huudon.Papparainen toisteli vain lausettaan.Huh,eka kertaa olen noin huonoa kaytosta kaupassa kohdannut myyjan taholta.
No,onneks me naurettiin vain asialle,mutta aika uskomatonta!Lopulta loysin uusien tavaroiden puolelta rautaisen sateenvarjotelineen lattialle.Siskoni teki myos muutaman kivan loydon;rautainen kattilakoukkuteline(?) keittion kattoon,tuikkulyhty ja vanhoja aterimia 55 senttia/kpl.Koko kirpputorialueen halvimpaan hintaan!!!
Ihan kivaa kylla oli kierrella,ilma oli mita parhain,ei liian kuuma.Poikkesimme yhteen siistiin kahvilaan aamupalalle,aamupala oli runsas ja maittava.
Taytyy kylla sanoa,etta tama oli sarjassaan niita "olipa paiva"-jotka jaa jonnekin mielen sopukoihin ja tata viela siskoni kanssa muistellaan ja nauretaan monta kertaa!!!
12 kommenttia:

 1. No voi, ei ihan onnistunut teidän matkanne tuonne Shuk HaPishpusimille.Onhan siellä roinaa jossain kaupoissa ihan liiaksikin,mutta sieltä voi myös tehdä aika hyviä löytöjä.Aluetta on muutenkin siistitty viime vuosina. Mutta aika huono oli myyjien käytös tosiaankin! Kyllä tuolla pitäisi tinkiäkin, olen ainakin minä onnistunut joitakin kertoja,ovatkohan muuttaneet myyntitaktiikkansa,,,,,

  VastaaPoista
 2. Huh, miten kalliilta kuulostaa...ja kamalaa käytöstä myyjältä!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että seuraava kirppisreissu olisi mielyttävämpi ja hinnat kohdallaan :-)Mukavaa
  viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Jaha löytyi kirpputori sieltäkin. Olipas teillä elämysrikas reissu! Mielenkiintoinen alue ja myyjät :S Hyvä kun mukaan jäi edes hauskoja muistoja :D Pappa tais olla oikein kunnolla vanhuudenhöperö!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinnnolla luin kirppisreissustasi :)

  VastaaPoista
 6. No huhhuh tosiaan! Ei sekään mitään, että hinnat olivat pilvissä, mikä ei tietenkään ole kirpputorin ideologian mukaista, mutta että huudellaan törkeyksiä perään. :O En olisi ostanut moiselta papparaiselta mitään, vaikka olisi puoli-ilmaiseksi saanut. Johan tavaroissakin on huono "karma".
  Eilen , kun tulin bussilla kotiin superrankan ja kiireisen viikon uuvuttamana, bussikuski PAUKUTTELI purkkaansa häiritsevän kovaa. Niin kovaa, että joka kerta vähän säpsähdin. Meinasi mennä kuulo ja hermot. Mietin, että kuka oikeasti voi työssään syödä purkkaa siihen tyyliin ja ihan kiusallaan paukuttaa sitä kuin teini!?
  Onneksi on viikonloppu! ;)

  VastaaPoista
 7. Hyvää huomenta täältä Oulusta :)

  Arvaa huvittiko lukea tuota sinun kirpparireissua... voi hyvä tavaton kun voi olla erilaista.
  Että oikein haukutaan jos ei osta mitään...
  Onneksi täällä ei ihan niin ;)

  Kivaa viikonloppua ja laittelehan kuvia sitten sieltä kirpparilta...

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista lukea sikäläisistä tavoista ja varsinkin tuosta edellisestä saunajutusta! Onneksi palasit takaisin sen myyjän luo kun törkeyksiä huuteli, varmaan sillä oli vähän lapsekas olo.

  VastaaPoista
 9. No olipas teillä melkoinen reissu!

  VastaaPoista
 10. No huh huh,miten röyhkeää käytöstä!
  Ja missä hinnoissa sitä tavaraa onkin :0 Kääks.
  Kiva että jotain sentään löyty ja että osasitte nauraa sille kaikelle joutavalle!

  VastaaPoista
 11. No, jopas nyt jotakin. Ihan on villiä menoa :-
  hintoja myöten !

  VastaaPoista
 12. siis olipa käytöstavat mieheltä...enpä ole ennen moista kuullut..
  no mutta mukavaa, että saitte jotain ostettua mieltä ilahduttamaan...ja tavara ei kyllä maailmasta lopu, uskon että tulevat vielä kohdallesi edullisimmin hinnoin ja yställisimmin ihmisten.

  Iloa ja hyvänolontunnetta sunnuntaihin!

  VastaaPoista