maanantai 17. elokuuta 2015

Pattereita lataamassaLasten kanssa olin elokuun alussa pikaisella Suomen lomalla.Vajaa kaksi viikkoa meni hurjan nopeaa vaikkakin ehdimme nauttimaan siella monista ihanista asioista.

Lupailin ennen lomaa tuovani vahan naita helteita mukanani ja siina "onnistuinkin" silla ilmat oli mita parhaimmat koko lomamme ajan.Ei ollut liian kuumaa,silla sita meilla on aivan riittamiin taalla kotona.Vettakaan ei sadellut kuin pieni sadekuuro yhtena iltana ja lammintakin oli,etta uskaltauduimme jopa uimaan.

Matkamme alkoi vahan jannittavissa merkeissa,silla ennen lentokentalle lahtoamme autostamme oli mennyt akku ja saimme tilattua viime hetkella minibus-taksin.

Toinen yllatys meita kohtasi Helsingin lentokentalla,kun kaikki kolme matkalaukkuamme jaivat saapumatta.Suora lento Tel Aviv-Hki ja matkalaukut jossain muualla ja me ilmat vaihtovaatteita!Annan taydet pisteet Finnairin henkilokunnalle,joka hoiti homman hienosti.
Saimme mukaamme "ensiapupussukat" hammasharjoineen,-tahnoineen ja pakkauksessa oli t-paita,sukkaa,deodoranttia ja kosteusvoiteita...

Saimme myos jokaiselle matkustajalle luvan ostaa 70 euron edesta valttamattomyystarvikkeita,joten suunnitelmamme muutaman tunnin Helsingin oleiluumme menivat uusiksi.
Kauppatorilla tatini kanssa sopimamme aamukahvien jalkeen kietelimme serkkuni kanssa vaatekaupoilla ja ostelimme kaikille vaatekertoja seuraavalle paivalle.
Tytot olivat kyllakin tasta ihan iloisia.Aikaa meilla ei tosin ollut tarpeeksi,mutta ostoksia jatkoimme sitten seuraavana paivana Kokkolassa.

Laukutkin saapuivat sitten lopulta perassamme suoraan isani kotiovelle,joten emme joutuneet koko lomaa olemaan samoissa vaatteissa....Ensimmainen pysahdys Pohjanmaalle saapuessa oli tietysti elainpuistomme.
Se kuuluu meidan kesaan ja siella poiketaan joka paiva mennen tullen...
Siella on helppo myos sopia tapaamiset ystavien kanssa,silla lapset viihtyvat puiston puolella ja me ystavat saamme rauhassa jutella...Joka kesa kuljen,katselen ja suunnittelen tanne jotain uutta tai paranneltavaa.
Helppohan se minun on,kun ei itse tarvitse toteuttaa...

Tallakin kertaa esitin muutaman idean ja kotiin palattuamme isani soitti ja kertoi heidan jo rakentavan esittamaani kohdetta.
Harmi,etten ehdi enempaa auttaa.Niin mielellani tarttuisin itse maalipensseliin tai jarjestaisin jonkun nurkan uudelleen...
Lapsille tallainen maalaiselama on aivan ihanaa.He saavat kosketuksen elaimiin ja ulkohommiin.
Emme olleet paljon edes kotona ja tietokonekin jai lahes avaamatta,kun oli niin paljon kaikkea muuta tekemista.Seuraavat postaukset tulevat viela olemaan Suomen matkaltamme.
Kamera oli laukussa koko ajan,joten kuviakin tuli otettua aika lailla....


Nyt yritamme palautua tanne helteisiin.Tahan on taas tottuminen ja olo onkin koko ajan vasyneempi.
Eilen oli varjossa +37 ja talokin on lammennyt pitkan kuuman ajan jalkeen,etta on kuin saunassa,kun nousen ylakertaan,jossa meilla ei ole ilmastointia.
Yot on pahimmat.Viime yonakin nousin pari kertaa suihkuun.Taidan ensi yon nukkua ilmastoidussa alakerrassa...


Taitaa tama keraily kulkea vahan suvussa,silla mummonikin on saastanyt isani vaatteet.Vasemmalla olevalla asulla on ikaa 75 vuotta.
Vaatteet taisi olla kestavampia ennenvanhaan!

8 kommenttia:

 1. Lomanne kului kyllä aivan liian nopeaan! Mutta paljon me ehdimme liikkua ja touhutakin. Kotona käytiin vain nukkumassa.
  Sitä näkee asiat aivan eri tavalla, kun on muualla ja tulee käymään. Aina löytyy korjattavaa ja muutettavaa. Mullekin jäi mieleen roppakaupalla uusia ideoita, kun käytiin Tampereen reissulla. Niitä tässä aletaan toteuttaa, kotona ja työpaikalla. Ja mustikoitakin pääsen keräilemään tällä viikolla.
  Oikein ihanaa synttäripäivää ja pärjäilkää siellä helteessä!

  VastaaPoista
 2. Onnea ja siunausta päivääsi! Kiitos lämmön tuomisesta mukananne! Ihanat kuvat taas! Lomanne vaikuttaa onnistuneelta laukuista huolimatta.

  Sussa

  VastaaPoista
 3. Ihana loma teilla takana.Tana vuomma itse en paassytkaan ja nyt tuntuu etta vaikka viikkokin +20:ssa asreessa olusi tervetullut piristys.Taas tanaan 40 astetta ja pihatoista ulkona voi vain haaveilla.No onneksi sisalla on tosiaan ilmastointi.Viela kerran onnittelut sisko!

  VastaaPoista
 4. Moi!!
  Voi hyvänen aika, kun juuri ajattelin, että soitan sulle onnittelusoiton Pohjanmaalle, mutta nyt sun postaus tuleekin jo Israelista...
  Siis ei oo totta....
  Mutta kiva oli lukea teidän lomasta ja kiva, että ilmat olivat niin sopivat, kun muuten kesä meni aika koleissa/sateisissa merkeissä.
  Matkalaukkujuttu oli aika ikävä, mutta sellasta sattuu maailmalla ku matkustaa😟 meillä jäi laukku seilaamaan maailmalle viime matkallamme Turkissa ja meinas tulla todellinen hätä.....
  Mutta MUKAVAA SYNTTÄRIPÄIVÄÄ SULLE💐🎂🎊🎁 ja terveiset teille kaikille lähettää Ulla

  VastaaPoista
 5. Tämä helteinen elokuu on kamala,etenkin täällä rannikkoalueella,huh!
  Jännää etteivät matkalaukut tulleet perille vaikka oli suora lento.Minulle on pari kertaa tapahtunut niin mutta vain silloin kun on ollut vaihtolento.Kauniit kuvat lomastanne:)

  VastaaPoista
 6. Ja oikein ihanaa synttäripäivää!

  VastaaPoista
 7. Oma aika juoksee, mutta niin se taitaa juosta muidenkin aika. Sinulla on hyvät ideat, kun heti otetaan täytäntöön:).

  VastaaPoista
 8. Oli tosi kiva tavata! Me taalla pakkailemme ja huomenna on lento takaisin Englantiin...Hienoa etta taalla koto-Suomessa ilmat ovat jatkuneet kesaisina. "Parempi myohaan kuin ei milloinkaan"...Meilla oli kiva reissu matkailu-autolla ja lampoa Turun ja Naantalin ja Tampereen seudulla jopa +25...Olemme nauttineet "lampenevasta" jarvivedesta ja tanaan kavimme Ohtakarissa rantsulla ja lapset nauttivat lampimasta meri-paivasta! T:Kati :)

  VastaaPoista