perjantai 7. huhtikuuta 2017

L O M AEnsimmainen loma-aamu valkeni vanhasta tottumuksesta ilman heratyskelloa jo 6.30.
Viime viikon tosiaan sain nukkua vahan pidempaa,silla lapset olivat jo kotona eika tarvinnut valmistella heita kouluun.
Sisainen kello herattaa kuitenkin aikaisin aamulla.En osaa nukkua kovin pitkaan ja selkakin kipeytyy liiasta makaamisesta.Minulle riittaa 6-7 tunnin younet...
Viimeiset viikot ovat olleet aika raskaita,silla me ollaan siivottu ja siivottu...En tieda miten olisin selvinnyt ilman tyttojeni ja poikani apua.He ovat auttaneet tosi paljon ja mina olen toitten jalkeen jatkanut siivoamista iltamyohaan saakka.
Viela muutama juttu siivottava ja sitten Pesah saa jo tulla!Maanantai-iltana vietamme meilla seder-iltaa...


Hoitolapset olivat eilen viimeista paivaa ja jaimme kaikki puolentoista viikon lomalle.
Lasten vanhemmat muistavat yleensa Pesah-lahjalla ja niin tanakin vuonna.Talla kertaa sainkin lahjoja,joista tykkasin tosi paljon.
Astioita ja kesaisia jatskikulhoja tarvii ainakeittiopyyhkeita ja poytaliinojaEras aiti oli huomioinut
 tykkamiseni kasveihin ja kukkiin ja oli ostanut kuusi ruukullista salaattia ja yrtteja.Taman setin laitankin parvekkeen puolelle,jotta voin napsasta sielta leivan paalle tuoretta basilikaa ja salaattia.Pihalle jo istutin taman kesan salaatit ja yrtit,joista saa koottua maukasta salaattia.
Mukava yllatys oli myos suurehkon summan lahjakortti,jolla voin ostaa vaikkapa uuden kesamekon!Vahan hemmottelua itsellenikin...


Asken kuvatessani tata kasvimaata nain,etta joku kulkukissa oli kaynyt tarpeillaan ja kuopinut yrtit juuriltaan.Onko kenellakaan tietoa,miten saisin kissat pysymaan pois pihaltani?

13 kommenttia:

 1. Voi surku noita kissoja. Taitaa olla paras keino karkoittaa kissat "painu tiehesi" eli Plectranthus caninus nimisellä kasvilla, joka tunnetaan myös nimellä "Scaredy Cat Plant" ja "Piss off Plant".
  Kissat kuulemma inhoavat sen tuoksua, mutta ihmisille se on harmiton mentholin tuoksuinen ja ennen kaikkea myrkytön 40 cm korkea viherkasvi, kotoisin Afrikasta ja Etelä-Aasiasta. Amazon myy sitä meille Saksassa nyt keväällä, mutta voi tilata jostakin myös siemeniä ja kasvattaa taimia itse, tai lisätä pistokkaista, jos jollakin on se. Teidän leveysasteillanne se on talvenkestävä ja talvella kuivuutta kestävä.Kannattaa kysellä siellä puutarhaliikkeistä. Minulla ei ole kissaa, ei puutarhaa, mutta etsin tämän kissankarkoitusneuvoista netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta.Taytyypa etsia tuota kasvia puutarhalta.

   Poista
 2. Minä olen yrittänyt häätää naapurin kissaa pois kakkaamasta meidän autotalliin jo pari vuotta. Tuloksetta. Ja autotalliin taitaa olla vaikea kasvattaa Piss off Plantiakaan:). Hyvää lomaa. Ja onneksi olkoon siivousurkasta. Meillä se vielä odottaa tekijäänsä. Viikkosiivon sentään sain tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kurjaa,etta autotalliinne kay tekemassa tarpeensa.Ehka parasta olisi laittaa ovet talliin,jos se on nyt avoin.Siivoukset aloitin jo kk sitten,mutta aina tulee lopuksi kiire....

   Poista
 3. Oikein ihanaa lomaa sinulle,etenkin kaiken siivoamisen jälkeen;D
  Tosi kivoja lahjoja sait hoidokkiesi vanhemmilta,etenkin nuo pikku salaatit ja yrtit,mutta voi miten tuhma kissa. Kissat eivät pidä sitruksesta,joten voi suihkuttaa vettä johon on sekoitettu sitruunamehua kasvien ympärille.Toivottavasti löytyy keino että kaikki saa kasvaa rauhassa. Oikein hyvää pesahia sinulle ja perheellesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chag sameach sinullekin Jael!
   Kiitos sitruunavinkista...

   Poista
 4. Onnea lomasta,lahjoista ja siivousurakan päättymisestä! Tai viimeiset viilaukset vielä...
  Minullekin tuli tuo sitruuna mieleen, se voisi karkottaa kissat pois kasvien kimpusta.
  Oikein ihanaa lomaa teille kaikille, terveisiä ja nauttikaa seder-ateriasta suvun ja perheen kanssa!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa lomaa! Kivoja lahjoja olet saanut 😊

  VastaaPoista
 6. Kiitos!
  Tykkasin itekin lahjoista.Ei tarvitse vaihtaa mitaan...

  VastaaPoista