lauantai 30. tammikuuta 2010

Kesasuunnitelmia

Nain vuoden alussa se tulee...Ajatukset lentaa Suomeen.Suunnitelmia,uudistuksia,maaulausta,korjausta,uutta....
Uudet lukijat eivat ehka tieda,etta vanhemmillani on suuri yksityismuseo seka elainpuisto,jossa itsekin olen osakkaana ja aikaisemmin tyoskentelin siella kaikki kesat.
Museossa on kymmenia rakennuksia ja jonkun(kuka lie laskenut)laskelmien mukaan 12.500 museoesinetta,joten ihan pienesta kotimuseosta ei ole kyse.
Nain kevaisin paani tayttyy monista ideoista,joita sitten kerron eteenpain ja usein olen nahnytkin ne sitten kesalla toteutettuna.
Vaikeinta on olla taalla nain kaukana,kun itse haluaisi tarttua maalipensseliin tai jarjestella jokin nayttely uudelleen.Onneksi minulla on samanhenkinen sisko Suomessa,joka puolesta sanasta jo ymmartaa mita tarkoitan tai kuten nyt kerroin aidilleni ideoitani,niin han kertoi siskoni suunnitelleen juuri samaa edellisena paivana...
Tana kesana ainakin kahvilan sisustus tulee kokemaan muutoksia.Seka tamankesaisen puutarhateemaan liittyen tulee olemaan kaikenlaista puutarhaan liittyvaa...

Kahvilan vintilla on pieni sisustusputiikki.Saisinpa olla tana paivana siskoni seurana Sisustusmessuilla valitsemassa sinne kaikkea ihanaa myytavaa.
Ehka jonakin vuonna?
Mietinnassa on viettaa viela joskus kesat Suomessa ja tarttua innolla kaytannon toihin tassa unelmatyopaikassa.

15 kommenttia:

 1. Vaikka olenkin lukenut blogiasia jo jonkin aikaa,niin tätä en tiennyt!Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta paikalta,missä se on`?
  Ja mitä eläimiä on eläinpuistossa? Ymmärrän hyvinkin,että mieli tekee sinne järjestelemään...

  VastaaPoista
 2. Wau. Uskon, että mielesi tekee sinne touhuamaan. Olen itsekin haaveillut sisustuskaupasta, mutta nyt ei ole sen aika..Olisi kiva jos kerrot missä se on? Jos vaikka kesällä sattuisi matkan varrelle!

  VastaaPoista
 3. Paikka on ikaankuin vanha maatila ennen,joten elaimia loytyy lahinna tallaisen maatilan kotielaimet.
  Museo/elainpuisto sijaitsee Keski -pohjanmaalla nykyisin Kokkolassa,joka oli ennen kuntaliitosta Kalvia.
  Lisaa tietoa loytyy www.elainpuisto.fi
  Naiden nettisivujenkin uudistus on minulla tyon alla,joten monenlaista projektia meneillaan...

  VastaaPoista
 4. Hei Lisay! Ihanaa, että voit olla noin mukana perheesi museonpidossa, vaikka asutkin kaukana. Tuntuu varmaan kivalta suunnitella kaikkea ja toisaalta taas kärvistää, kun ei heti pääse hommiin kiinni ja se rakas paikka on niin kaukana! Minulla ei voi olla Suomea varten mitään kivoja jokavuotisia suunnitelmia, sillä kotikaupungistani täältä Turkuun matkustaa yli 30 tuntia ja matka on niin kallis, ettei minulla ole varaa eikä edes intoa tehdä sitä joka vuosi :(

  Olen jo tiedustellutkin, että onkohan se riikinkukko lentänyt sinulle?

  VastaaPoista
 5. Kiitos tiedosta, olisi kiva käydä tuolla jos joskus osuu lähelle...

  VastaaPoista
 6. Ihana paikka :-))
  Kyllä sinun unelmasi vielä toteutuu kesätyöstä
  suomessa ;-)
  Mukavaa lauantai iltaa :-))

  VastaaPoista
 7. Siis ei oo tosi!!! Sehän on tässä meidän lähellä... Me on kerran käyty siellä kahvilla ja on puhuttu että käytäisiin kunnolla tutustumassa siellä. Nyt vielä suuremmalla syyllä :))

  VastaaPoista
 8. Laitetaampa ensi kesan ohjelmalistaan. Nayttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 9. Moi!
  Tuttu paikka:)Näkemistä riittää vauvasta vaariin...Aivan ihana paikka, leppoisa kiireetön tunnelma. Käydään kesäisin pyöräretkillä siellä.Niin ja se meidän iäkäs marsuherra on eläinpuiston kasvatteja. Sen edellinen omistaja on ostanut sen sieltä pienenä poikasena:)

  VastaaPoista
 10. Suomifiilikset siellä - kiva lukea :)

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 11. Oi kun kerroit kivan "uutisen". Paikka taitaa olla meiltä niin sopivan ajomatkan päässä,että täytyy laittaa kalenterin reunaan muistiin ja koettaa poiketa siellä kesällä lasten kanssa :)
  Mukavaa päivänjatkoa.

  VastaaPoista
 12. Voi teidän eläinpuisto ja museoalue on ihana! Viime kesänä kävin myös tutustumassa ihanaan sisustuspuotiin, kaikkea ihanaa sieltä löytyi! Ehkä vielä joskus unelmasi toteutuu :)

  VastaaPoista
 13. Kun luin postaustasi, arvasin heti mistä paikasta on kyse!
  Voi, se paikka on niin tuttu mulle, joka kesä me käytiin sillä mun lapsuudessa, meillä on mökki Kälviällä. <3 Olen jatkanut perinnettä omieni kanssa, vähintään kerran kesässä käydään Kälviällä ihatelemassa tätä ihanaa paikkaa ja sen eläimiä! Juuri sopivan ajomatkan päässä meiltä, ja aivan ihastuttava paikka lasten kanssa!
  Ensi kesää odotellessa! ;)
  Toivottavsti sä joskus saisit toteuttaa unelmasi.

  -Heini-

  VastaaPoista
 14. Onpa kiva,etta niin monelle meidan paikka on jo tuttu.On taalla blogissa pari,kolme muutakin kertoneet tunnistavansa postauksistani elainpuistomme.
  No,onhan siella 25 vuoden aikana aika moni vieraillut...
  Itsekin aina nautin siita rauhallisesta ilmapiirista ,mika siella vallitsee,kun taalta vahan aanekkaammasta maasta sinne tulen rauhoittumaan.
  Toisaalta silma nakee erilailla ja haluaisi tarttua moneen asiaan ja tehda vahan muutoksia.
  Ehka kesalla nahdaan!Ottakaahan hihasta kiinni!!!

  VastaaPoista
 15. Mulla on hieman yhdessä ja toisessa blogissa postaus pankkoa ja onneks selasin postaukset ajan tasolle ennen kommentoimista :)

  Kiitos, kiitos noista asuntovaunu kuvista!!! Me täällä haaveillaan jos jostain sais halvan vaunun raadon, esim autovahinko keskuksesta että sais tehdä siitä itselleen sopivan.

  Pitääpäå sitten kesällä kysellä sulta osoitetta teidän museoon kahvilaan , toivottavasti voidaan ajella sinne kesälomareissulla vaunuperässä :D

  VastaaPoista