tiistai 22. joulukuuta 2015

Vahan kynttilaa,lukemista ja joulun tuoksuja


Ei tarvitse puunata ja leipoa liikoja vaan tunnelma tulee aivan pienista asioista.
Minulle joulun tunnelmaa tuo jouluradio,piparkakkujen ja hyasinttien tuoksu eika kynttilan valossa nay edes polypallotkaan!Luin juuri Yaelin Appelsiinipuunalla-blogista kuinka Tel Avivissa nakyy joulu ja joulukoristeita myydaan kaupoissa.Taalla Jerusalemissa en ole nahnyt minkaanlaista merkkia joulusta.
Pitaa varmaan aattona ajella Betlehemiin johtavalle tielle,joka on yleensa valaistu jouluvaloin.Ja voihan sielta katsella Paimenten kedon suuntaan-joulun tapahtumien keskeiselle paikalle...Siskoni perheen kanssa kokoonnumme ja talla kertaa menemme ulos syomaan.Muutamat saamamme paketit taitaa olla kuitenkin paras avata jo ennen lahtoa,silla haluamme istua rauhassa eika kiirehtia kotiin lahjoja avaamaan.

Viikonlopuksi on ainakin lukemista silla siskoni Suomesta lahetti muutaman lehden ja Talo&Koti tuli sopivasti myos postissa.Viime aikoina meita on kommeltanut vahan joka taholla.Ollaan oltu sairaina,vesiputkia on haljennut vahan joka paikassa kotona,autoon tuli joku vika ja kun se saatiin korjattua mieheni oli seuraavana paivana kolarissa kun skootteri yritti auton kyljesta sisaan.
Mieheni ja poikani ovat kunnossa,mutta mopoilija loukkaantui vakavammin...
Toivottavasti nama kommellukset on nyt tassa ja saamme aloittaa pian uuden vuoden hyvilla mielin.
Huomenna saadaan autokin takaisin korjaamolta...

Tana vuonna muistin ostaa hyasintit tarpeeksi ajoissa,etta ehtivat jo kukkimaan.Tuoksu tuo mieleen lapsuuden,silla aitini oli allerginen talle tuoksulle ja kaikki lahjaksi saadut hyasintit tuotiin aina meidan lasten huoneisiin.

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein ihanaa joulua!
Nauttikaa joka hetkesta...

8 kommenttia:

 1. Joulun tunnelma tulee usein ihan pienestä...
  Kivat koristeet lasipurkeissa! Ja siellähän on joulukukatkin ihan kuin täällä. Minullakin on vino pino lukemista jouluksi, lehdet on selailtu pikaisesti ja nyt saa rauhassa lukea. Myös muutama kirja odottaa yöpöydällä.
  Tänään oli jo ekat vieraat, mutta seuraavat tulee sitten aattona ruokailemaan. Ja uusi uunikin toimii! Leivoin tänään taatelikakut ja joulupullat.
  Kuusi on koristeltu, joululaulut soi ja pitäisi mennä kait nukkumaan, että jaksaa aamulla tehdä siivoukset loppuun!
  Nauttikaa aattoillasta, herkuttelusta ja lahjoista! Soitellaan!
  Rauhallista joulua teille kaikille!!!

  VastaaPoista
 2. Minun jouluni täytyy olla siisti, voi kun osaisinkin hieman löysätä. Mutta onneksi isoimmat siivot on jo tehty ja tänään tehdään vain pikainen pyyhintä. Joulupäivän jälkeen otan jo rennosti siinäkin asiassa:). Sitten vaan ollaan ja levätään.

  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 3. Koko tämän päivän olen siivonnut: pessyt lattiat, imuroinut, pyykännyt, vaihtanut vuodevaatteet, pyyhkinyt pölyjä jne. Nyt on jo aikaa istua suihkunraikkaana ja olla vaan ja nauttia. Kuusi on kannettu tupaan ja poika koristeli sen.
  On niin ihanan jouluista: kuusi tuoksuu, kynttilät palaa ja kinkku on uunissa. Lahjat on vielä paketoimatta, mutta huomenna ne on kuusen alla ihan ajallaan. Maa ei ole valkoinen, mutta se ei pilaa joulutunnelmaa ollenkaan.

  Toivotan teille kaikille aivan ihanaa ja hyvää joulua!!!
  Terkuin Ulla

  VastaaPoista
 4. Kukkakauppiaan Joulu alkaa huomenna kun suljen liikkeen.Hyasinttien tuoksu kulkee matkassa kotiin. Joulun tekee valkoiset leikkoamaryllikset korkeassa maljakossa,valkoiset hyasintit ja jouluruusut,valkoiset ruusut ja tulppaanit.Lepoa ja rauhaa. Hyvää Joulua sinnekkin. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin sinulle.
  Oikein rauhaisaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 6. Taalla sita aattona toissa niinkuin sinakin.Tunnelma on vahan kadoksissa.Ehka se illalla ravintolassa ja lahjoha avatessa saapuu.Piparit sain eilen leivottua.Nautitaan tosiaan niista pienista joulun asioista.

  VastaaPoista
 7. Te olettekin tosiaan aika lähellä koko joulun vieton syntypaikkaa :) Täälläkin tehtiin mitä ehdittiin, koskaan ei joka paikkaa ehditä puunata vaikka tarvettakin olisi. Mutta eipä se joulun tunnelmaa häiritse, kynttilän valossa kuitenkin ollaan enimmäkseen :D Leppoisia joulun pyhiä sinne ♥

  VastaaPoista
 8. Joulu tulee tosiaankin pienistä asioista. Ei tarvitse niin hössöttää :) Nyt sitten odotellaan uutta vuotta!

  VastaaPoista