sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Juhlia


Taas on juhlien aika ja talle paivalle sattuu kaksikin minulle tarkeaa juhlaa;Suomen Itsenaisyyspaiva seka illalla alkava Hanukka-juhla.
Mietin juuri millaisia muistoja minulla on Suomen Itsenaisyyspaivista asuessani Suomessa enka oikein muista kuin Linnan Juhlien katselut eika aina nekaan...
Ehka sita lapsena ja nuorena ei niin osannut arvostaa sotaveteraaneja ja oman pappanikin taisteluita isanmaan sailymisen puolesta kuin mita nyt arvostan...

Suomen Itsenaisyyden juhlintaa kuvastaa mielestani hyvin eraan fb ystavani Itsenaisyyspaivan toivotus;"Juhlallista ja Arvostettua Itsenaisyyspaivaa".
Israelin Itsenaisyyspaivan toivotus olisi ehka Iloista ja riehakasta itsenaisyyspaivaa silla taalla se on todella ilon ja riemun juhla.
Illalla alkaa 8-paivaa kestava Hanukka-juhla,jolloin joka ilta sytyteaan yksi kynttila lisaa Hanukkiaan.
Tykkaan tasta juhlasta jo sen tunnelmallisuuden vuoksi,silla asuinlahioissa kierrellessa nakee joka ikkuinoilla kynttilat palamassa taman pimeyden keskella.
Nyt on todella pimeaa ja kylmaa,silla viime yonakin asteita oli vain +2.Onneksi on lammin talo,jossa ei palele.Emmeka ole viela edes laittaneet lammitysta paalle(lattialammitys) vaan silloin talloin kytkeneet sahkopatterit tai ilmastoinnin lammitykselle.

Poikani piti valmistaa kouluun Hanukkia ja han askarteli sen taakse itkumuurin.Muurin rakoihin han tyonteli pienia rukouslappuja,joita rukoilijat sinne aina tyontavat.Samoin rakosissa kasvaa joitain kasveja kuten myos tassa Natanin itkumuurissa.


Lapset leikkivat Hanukkana hyrrilla.Meillakin taalla hyrrat pyorii tana paivana vauvojen ihmeteltavana.
Minakin loysin omat hyrrani ja vahan suklaayllatyksia sisaan.
Illalla pitaisi paistaa vahan munkkeja silla nekin kuuluvat Hanukkaan.

Mukavaa Itsenaisyyspaivaa seka iloista Hanukkaa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Hyvaa itsenaisyyspaivaa ja Hanukkaa sinulle ja perheellesi! Poikasi olikin valmistanut hienon hanukkian.

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä juuri näin: Suomessa arvokasta ja juhlallista itsenäisyyspäivää ja teillä varmasti Riemullista ja iloista!
  Hanukkakynttilät tuovat teillekin vähän valoa pimeyteen ja ehkä samalla vähän muistoja Suomen joulunajastakin.Kiva askartelu Natanilla!
  Meillä on taas vaihteeksi maa valkoisena.
  Mukavia juhlia ja vapaita teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja kaunista Itsenäisyyspäivää ja Hanukkaa myös sinne ! :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa ja juhlallista päivää teille!!!
  Me lähdemme juhlimaan muutaman tunnin kuluttua, iltapuku on ostettu👗👠💄👛💍🇫🇮
  Vettä sataa ja myrskyää...
  Koti on jo laitettu joulukuntoon, lomaa odotellaan.
  Terveiset teille lähettää Ulla

  VastaaPoista
 5. Meillä oli lapsena kotona tapana katsoa telkasta Tuntematon sotilas. Ja ne linnan juhlat. Turkissa tavaksi tuli järjestää kotiin juhlava illallinen, johon pukeuduttiin. Sellaista olisi tarkoitus tänäänkin koittaa järjestää. Ja kynttilät tietysti ikkunalle palamaan klo. 18. Hauksaa juhlaa teille!

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää teille :)

  VastaaPoista
 7. Hienon hanukkian on Natan tehnyt:) Pääsetkö huomenna kirjastoon/itsenäisyyspäiväjuhliin?

  VastaaPoista