torstai 13. marraskuuta 2014

Torstaitunnelmia



Torstai on minulla viikon viimeinen tyopaiva ja myos siivouspaiva.Tasta alkaa viikonloppu....

Tanaan nayttaa tyo alkavan tosi hitaasti,silla yhtaan hoitolasta ei ole viela saapunut ja mina taalla pyorittelen peukaloita!
Toita kylla olisi vaikka kuinka ja olenkin pitkin viikkoa siivoillut nurkkia,kaappeja ja aloittanut ikkunanpesun.Tuskin ulos nakee ikkunoista,kun ovat niin likaiset.Pianhan ne taas likaantuu,kun ensi viikoksi on luvattu sateita,mutta enhan mina voi koko talvea niita nain likaisena katsella...




Viikkoon on mahtunut vaikka mita.
Appeni joutui sairaalaan ja huoli hanesta on vahan himmentanyt tunnelmaa.Han on nyt lahes vuoden asunut liikuntakyvyttomana palvelutalossa ja mieheni on hanen luonaan joka aamu noin 3-4 tuntia.Iltapaivalla hanen luonaan ovat muut lapset seka anoppi.Ei voi kylla sanoa,etta vanhusta olisi jatetty yksin makaamaan,niin hyvin ainakin tama perhe hanesta huolehtii.
Sairaalassa hanen luonaan on lahes jatkuvasti joku,kuten yleensa laheiset taalla ovat potilaan kanssa.Jos tilanne vaatii,niin myos yovytaan potilashuoneessa.Lapsipotilaiden kanssa yopyminen on aivan normaalia....




Mikahan kokeiluvimma minuun on nyt iskenyt,kun kokeilin nyt tehda naita etikkakurkkuja ja aivan samaa makua niihin tuli,mita aitini aikoinaan valmistamissa.Ensi kerralla kuitenkin vahennan sokerin maaraa,olivat vahan liian makeita minulle....
Edellisessa postauksessa joku kyseli punajuurien ohjetta.Suosittelen googlaamaan netista ohjeita.Itsekin vahan sovelsin ohjetta sen mukaan,mita kaapissa sattui olemaan.

Lisasin myos naihin kurkkuihin valkosipulia ja ensikerralla voin kokeilla laittaa vahan paprikaa tai chilia.Mita muuta suosittelette?

Seuraavana kokeiluvuorossa on lappa-eli vispipuuro.En muista,milloin olen sita viimeksi tehnyt.Kiinnostaa myos,mita muut perheenjasenet siita tykkaavat!!!



Nyt taytyy hyodyntaa tama hiljaisuus ja aloittaa vahan viikkosiivouksia.
Kaksi hoitovauvaa nukkuu,yksi on sairaana ja yksi tulee vahan myohemmin tanaan.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

  1. leppoisaa ja mukavaa viikonloppua sinnekkin. Sabbat Shalom !11514

    VastaaPoista
  2. Hei
    Onnistuiko kurkut hyvin takalaisista kurkuista? Olisko ohjetta saatavilla?
    Onko ne vahan samantyyppisia kuin Ikeasta saatavat smorgosgurkar?

    VastaaPoista
  3. Anneli;Kiitos!Shabat shalom!

    Anu;Aika samanmakuisia tuli mita Ikean kurkut...
    3 kurkkua(olivat aika isoja)
    tillia
    2 dl etikkaa
    2dl sokeria(vahenna tata maaraa)
    2dl vetta
    ripaus suolaa
    lisaksi lisasin vahan neilikkaa ja valkosipulinkynsia kokonaisina.
    Keita vesi,sokeri,suola ja
    neilikka n.5 min.
    Lisaa etikka ja kuumenna kiehumispisteeseen.
    Laita kuumalla vedella huuhdottuun lasipurkkiin ohuet kurkkuviipaleet,tillisilppua,valkosipuli
    Kaada mausteliemi paalle
    Jaahdyta ja jaakaappiin.Alkaa olla valmista seuraavana paivana....
    Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Pitäiskin joskus tehdä noita kurkkuja,kiitos ohjeesta:)
    Ja tsemppiä apellesi ,on kyllä hienoa että hänestä huolehditaan noin hyvin hänen loppuaikoinaan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos!! Taytyykin tehda kun Ikeassa niin harvoin kayn. Ikean kurkuissa nayttaa olevan myos sinapinsiemenia. Voisin laittaa niita valkosipulin tilalle, kun en siita niin tykkaa.

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti appesi voi jo paremmin ja huoli on saanut hellittää? Täällä on tänään siivottu ja nyt vain laskeudutaan laiskaan viikonloppuun. Ei hassumpaa.

    VastaaPoista
  7. Toivottavasti Saba on paremmassa kunnossa! Kuulin että teillä on edelleen ollut levotonta ja terrori-iskuja siellä. Harmillista!
    Loma ja loma netistäkin on ihan paikallaan, mutta en mä siellä "puskassa" kauaa jaksaisi. Blogeja ja uutisia on jo ikävä!
    Minullakin jäisi tuo valkosipuli sivuun. Teitkö vispipuuroa puolukoista? Sitä voi tehdä myös punaherukoista, luumuista tai aprikooseistakin.

    VastaaPoista
  8. Tein tanaan niita kurkkuja, kun ostin uusia ja huomasin etta vanhojakin oli viela muutama. Nayttaa jo oikein hyvalta ja makukin miellytti. Laitoin vaan desin sokeria.

    VastaaPoista