keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Talvi on saapunut...


Jerusalemiin on saapunut talvi,silla jo muutaman paivan on satanut vetta ja on kylmaa.Aamulla katsoin mittaria ja naytti +8 astetta.
Ihanaa,ettei tarvi tallaisina paivina lahtea ulos,kun tyot on kotona.
Lapsetkin ovat saaneet kaivaa talvivaatteensa esiin.Aamulla etsittiin pipoja ja hanskoja,talvitakkeja ja kumppareita on ostettu ja sahkopatterit on kannettu varastosta huoneisiin.Hermonille satoi jo ensilumen ja siita innostuneena poikani halusi askarrella eilen lumisen talon.
Natanilla oli aamulla hammaslaakari ja han aamulla jo hihkui "Yes!",kun tiesi,etta hanella paikataan hammas.
Toivoin,etta han on yhta intoa taynna myos paikkauksen jalkeen,kun ei viela ole kokenut,mita se on olla hammaslaakarissa.
Onneksi han tuli sielta ihan touhussa ja selitti,ettei ottanut yhtaan kipeaa.Hanta oli vain huimannut tuolista noustessaan ja matkalla kouluun hanella oli tullut paa kipeaksi,joten mieheni toi hanet loppupaivaksi kotiin.

Han tykkaa kovasti askarrella ja keksi ihan itse tekevansa "lumisen talon".
Tuo kynttila ei kyllakaan ollut leikeissa mukana,mutta voisin laittaa sinne jonkun valosarjan sisalle...Pimea tulee niin kovin aikaisin iltapaivalla,joten kiva sytytella vahan kynttiloita tunnelmaa ja valoa luomaan.En kylla ole kovin ahkera niita sytyttamaan tai ehka on liian vahan sellaista aikaa,etta istuskelisi olkkarissa kynttilanvalossa...

Eilen tein ensimmaisen piparitaikinan odottamaan tata iltaa.Lapset jo kyseli,milloin leivotaan pipareita ja lupasin tehda taikinan.Tehdaan ensin "hanukkapipareita" eli hyrra-muotilla,silla meilla on hanukka-juhla vajaan 3 viikon paasta eli ennen joulua...
Meidan talveen kuuluu tallainen herkku-Sachlab.
Muutama paiva sitten kokeilin tehda sen itse,silla tahan asti olen ostanut valmiita annospusseja kaupasta.
Tamahan onkin tosi helppo ja nopea tehda itse.Kyseessa on itseasiassa kuten maitokiisseli,mutta se syodaan lasista kuumana kanelin,kookoshiutaleiden tai pahkinoiden kera.

Kannattaa kokeilla!Varsinkin kylmana talvi-iltana maistuu ihanasti.

8 kommenttia:

 1. Sachlab on ihanaa herkkua...Ofer "tarjoili# sitä jo vuosia sitten siellä käydessäni.Täällä kotona olen sitä myös tehnyt ja maku on ollut onnistunut. Mukavia talvipäiviä sinne.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Meillä täällä Barcelonassa on edelleen hyvin lämmintä, vaikka aurinkoiset päivät ovatkin vähentyneet. Talvi tulee pikku hiljaa. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Sain lomalla vähän maistiaisia siitä, miltä tuntuu joulu ulkomailla. Namibiassa oli joulukoristeita kaupoissa, pukkia ja tonttuja näyteikkunoissa, mutta mulla ei ollut tippaakaan joulutunnelmaa. Se ei vaan tunnu +34 c lämmössä...
  Tuleekohan teilläkin kohta lunta? Lapset ainakin olisi innoissaan.
  Mitäs tuo herkku on, en kyllä ole koskaan teillä maistellut? Olemme junassa menossa kohti kotia,aika rättipoikkiväsyneinä, kun eilisaamun klo. 8 herätyksen jälkeen ei olla nukuttu tuntia kauempaa!

  VastaaPoista
 4. Täällä rannikonkin alueella on ollut viileää,ja eilen otin paksun untuvapeittoni vihdoinkin esille;tähän asti oli kelvannut se ohuempi peitto.
  Ihanaa,että Natanin eka hammaslääkärikäynti sujui noin ihanasti eikä tullut traumoja(kuten aikoinaan minulle;D)

  VastaaPoista
 5. Hieno luminen talo! Taitava poika :)
  Meillä vanhin poika eilen ihmetteli,että miksei meillä olla leivottu pipareita tänä vuonna vasta kun yhden ainoan kerran :o ???SE oli ihan ihmeissään ja huolissaan ;) Pitää ensi tilassa korjata tämä ihmetys ja pistää piparkakut pellille!

  Täällä sää on kovin vaihtelevaa välillä sataa vettä, välillä hiukan lunta ja sitten se taas sulaa pois. Vanha potkukelkka-asetelma näyttää kivalta niinä lumisina päivinä, mutta tuolla vihreällä nurmikolla nököttäessään se on melko hassu ;)

  Mutta näillä mennään...joulua kohti!

  Iloista loppuviikkoa!

  Ja Eeviregina: TERVETULOA KOTIIN :D !!!!
  Teitä on ollu ihan ikävä!

  VastaaPoista
 6. Anneli;yllatyin miten sita olikin helppo tehda ja maku oli aika lailla sama.
  Matkatar;kiitos sanoistasi!Taytyypa tutustua blogiisi,silla haaveissa olisi joskus kayda Barcelonassa...
  Eeviregina;hyva etta olette selvinneet kotiin kommelluksitta.Soitellaan!
  Jael;meilla on untuvapeitto ollut vahan aikaa jo kaytossa,mutta emme tarvitse lammitysta huoneeseen,kun peitto on niin lammin.
  Kikke;eilen tosiaan leivottiin ekat piparit.Tai laitoin leipomisen alulle ja poistuin hammaslaakariin.Yksi pellillinen oli vahan karahtanyt eika lopuista pipareista tullut niin "kuohkeita".mita ensimmaisista.Olisko syyna lampotilan lasku,kun tytto oli pitanyt uuninluukkua auki,kun jarjesteli uusia pipareita pellille!No,taas oppi jotain lisaa...

  VastaaPoista
 7. Tulee jotenkin mieleen tuosta herkustasi turkkilainen sahlep. Mutta se on juoma, joka juodaan lämpimänä ja kanelin kanssa.

  VastaaPoista
 8. Onneksi se sade loppui jo mina en ole mikaan sadepaivista nautiskelija.Totta sade on tarkeaa tallekin maalle mutta kylla aurinko on parempi.Aika kylmaa kylla vielakin tahan vuoden aikaan mutta tosiaan nain ehka alkaa sitten tuntua vahan jouluisemmalle.Kynttiloita vois alkaa jo poltella ja sita sahlav-juomaa ostimme myos valmiina yks paiva purkissa ja toisen kerran kun hain Eliaa kavereilta ja oli tosi kylma illalla niin ostimme sahlavit mukaan yhdesta kioskista.Tosi hyvaa!Ehka ensi viikolla jo tavattais jossakin merkeissa.

  VastaaPoista