tiistai 28. lokakuuta 2014

Syksyn haikailua




Tassa vaiheessa vuotta kaipais jo vahan syksyisempaa ilmaa ja puhdistavaa vesisadetta.
Lapset ostelee pipoja ja talvisaappaita toivoen saavansa kayttaa niita pian...

Yhtena paivana satoi ja tyttareni soitti innoissaan kesken koulupaivan,"aiti,taalla sataa vetta aivan kaatamalla!"
Ehka vahan sama innostus kuin minun lapsuudessani,kun satoi ensilumen!

Saatiedotuksen mukaan huomisesta loppuviikkoon on luvattu vesisateita ja kylmenevaa,joten eikohan lapsetkin saa talvivaatteensa vihdoin kayttoon.


Syksyn odotus tuo minulle aina virkkausinnon,joten nytkin olen leikkonut vanhoja t-paitoja matonkuteiksi ja virkkaan iltaisin paksulla koukulla olohuoneeseen valkoharmaata pyoreaa mattoa....

Joka paiva paatan ja illalla sitten perun eli halu olisi lenkkeilla,mutta illalla onkin jo niin vasynyt olo,etta se jaa.
Tanaan ilmoitin jo aamulla tytoille,etta illalla lahdetaan lenkille,jospa he saisivat aitiinsa vahan puhtia...
Ostin nimittain uuden digitaalivaa'an ja se nayttaakin noin 5 kiloa enemman mita vanha vaaka.Arg!!!
Siita sisuuntuneena viikossa on pudonnut noin 2 kg,mutta nainhan se aina aluksi...Vaikeampi on aina jatkaa tata painon pudottamista.

Silloin talloin teen etikkapunajuuria,silla taalta ei niin hyvia saa.Yhtena paivana huomasin mieheni ostaneen punajuuria kuin vihjeena ja sain niista purkillisen taas tehtya.
Pitaisi viela koittaa tehda etikkakurkkuja,sellaisia mita aina aiti teki tillin kanssa...

Haluaisin erityisesti kiittaa teita kommentin jattaneita.Ette arvaakaan miten se tuntuu mukavalta.Niin monesti ihmettelen,kuka tata jaksaa seurata,kun kuitenkin joka postauksella on muutama sata lukijaa.Joskus tuntuu,etta varmaan aika tylsat aiheet,kun ei kukaan edes kommentoi,mutta sitten nakyy ne muutamat,uskolliset,ihanat kommentoijat.KIITOS TEILLE!!!

Syksymiettein........

8 kommenttia:

  1. No eipä äkkiä arvais, että vesisateesta ollaan noin innoissaan!
    Meillä oli jo hetken maa valkoisena, mutta nyt vois taas tehdä pihahommia, mittari näyttää + 10C!
    Sullahan on samat puuhat kuin mulla, mattoa pukkaa!
    Mun punajuuriruuat on tänä syksynä ihan unohtuneet, ite tehdyt maistuu parhailta. Ja ne kurkut, mitä muistoja!Mukavaa viikkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
  2. Laitatko punajuuri reseptisi myos jakoon, minua kiinnostaisi tietaa minkalaisia punajuuria teet. Ikeasta olen taalla ostanut Felixin punajuuria ja purkki menee meilla aika nopeasti. Samoin Ikeasta ostetut maustekurkut.

    VastaaPoista
  3. Hei...viikko sitten palasin takaisin sieltä ja minä koin myös uskomattoman kaatosateen sunnuntaina 19pvä.Erottiin just Jaelin kans TelAvivin bussiasemalla kun se alkoi...Rehovotissa ei satanut enää niin paljoa !!! Etikka punajuuret ovat hyviä,viime syksynä käytin muistaakseni balsamicoa ja valkosipulia..ja tuli hyviä.Hyvää syksyn jatkoa..toivotaan niitä sateita..:))

    VastaaPoista
  4. Joo, tukka kasvaa hyvin, kun kävelee sateessa paljain päin, meuvoi mummovainaa.Minulla olikin sitten paksut letit, joista olin ylpeä. Kannattaa kokeilla ja nauttia sateista.
    Ei vain omena päivässä vaan myös punajuuri päivässä pitää tohtorin loitolla.
    http://3-monkeys.co.uk/a-beetroot-a-day-keeps-the-doctor-away/
    Punajuuret ovat aina ja edelleen minun herkkuani. Niillä on tutkitusti myös terveellisiä vaikutuksia mm.korkeaa verenpainetta, migreeniä ym. vastaan.
    Netistä löytyi monta ohjetta, mutta esim. Marttojen etikkapunajuuret vaikuttavat hyviltä ja helpoilta tehdä: 2 kg punajuuria keitetään,siivutetaan ja laitetaan keitettyyn mausteliemeen, jossa on 6 dl vettä, 4 dl väkiviinaetikkaa (tai 1- 1 1/4 dl 20%:ista etkkaesanssia) 3 dl sokeria, 1 rkl suolaa, mausteita esim. maustepippuria, kanelitanko, valkosipulia, piparjuurta tai sitten vaikka äitisi mukaan tilliä, inkiväärinpala, korianteria jne. miten huvittaa.
    Toivotan siis teille kaikenlaisia nautinnonhetkiä terveydeksi ja kaneudeksi!

    VastaaPoista
  5. Minäkin odotan vesisateita:Tosin en torstaina illalla,koska tässä ihan kodin lähellä on mahtava viinitapahtuma ulkona,johon aion mennä ja sade pilaisi sen.
    Tosiaankin,tuo Annelin mainitsema sade oli ihan hurja;tulin kotiin läpimärkänä;D
    Mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja viilenevää säätä;D

    VastaaPoista
  6. Hei!!
    Tänne meinas tulla jo kunnon talvi, mutta nyt on 13 astetta lämmintä ja vettä sataa, kesärenkailla siis vielä mennään. Poika menee illat pitkät ulkona kavereiden kanssa piilosta, on kivaa, kun on pimeäääääää......
    Kun syön kalaa, haluan aina sen kanssa lisukkeena punajuurta jossain muodossa, ne sopivat niin hyvin yhteen. Äiti säilösi punajuuria aina syksyisin, mutta itse en ole muistaakseni koskaan niin tehnyt. Vois vaikka kokeilla....
    Syysterkuin Ulla

    VastaaPoista
  7. Täällä on saatu vettä jo useampana päivänä...ja lumikin oli jo maassa, mutta suli pois.
    Kiva kun kävit sivuillani..on mukavaa kun ivmiser muistaa itselekin niin tärkeitä tapahtumia..
    Täällä eletään jännityksessä.

    Mukavaa keskiviikkoa sinulle♡

    VastaaPoista
  8. Ihanaa kun muistat lapsuudestasi nuo itse tehdyt etikkaiset säilykkeet.
    Ja teet niitä herkkuja omalle perheellesikin.Voi niitä lapsia kuinka he ilakoivat sateesta.
    Täällä on +9 astetta ja sateista ja pimeää.
    Lähdemme Äkäslompoloon lappiin ja otamme sukset toivossa on että saamme hiihtää siellä -15astetta ja lunta himpunverran.

    VastaaPoista