sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Jeeppi safarilla


Pohjoisen lomallamme osallistuimme parin tunnin jeeppi ajeluun,joka alkoi Aylet Hasachar-kibutsilta.
Tama kibutsi on ihan ensimmaisia asioita Israelista,joita tiesin,silla serkkuni oli aikoinaan talla kibutsilla volunteerina eli vapaaehtoistyossa.
Itse en osannut silloin edes ajatella,etta tulisin viela asumaan koko elamani taalla Israelissa.Muistan vain ihailleeni serkkuni rohkeutta,kun uskalsi lahtea yksin nainkin kauas....Kibutsilla on paljon hedelma-ja vihannesviljelyksia ja ajoimmekin laajan viljelyalueen lapi,jossa kasvoi monien hedelmien lisaksi mm.sipulia,vesimelonia,kurkkua,valkosipulia,porkkanaa,perunaa.
Valtavan laajat pellot,joita kastellaan tietokoneohjatulla automaattisella keinokastelulla.
                                                          Vilja on kypsaa leikattavaksi.
                          Leikkuun jalkeen pelto muokataan ja siihen viljellaan jotain muuta lajiketta.                                  Valkosipulit oli jo keratty isoihin kasoihin poiskuljetusta varten.
                                                 Rimon eli granaattiomenapuita kukassaan.
Jordan joen ranta oli taynna telttailijoita.Joka paikkaan leiriytyjia ei joelle paasteta,mutta talla alueella se oli sallittu.
Olipa siella jokunen asuntovaunukin,mitka ovat viela taalla aika harvinaisia.
Henkiloautoilla olivat ajaneet sellaisiin paikkoihin,joihin jeepillammekin oli joskus hankaluuksia ajaa.Jyrkissa maissa lapset kiljuivat riemusta ja naiset kauhusta!

Lopuksi pysahdyimme eraalle lahteelle vahan kahlailemaan vedessa.
Kaunis,varjoisa paikka puiden siimeksessa.

Huh!Tulipa tamakin kirjoitus lopulta valmiiksi.Aloitin tata vauvojen aamu-unien aikaan,jatkoin paivaunien aikaan ja lopetin vasta nyt illalla myohaan.
Iltapaiva meni hammaslaakarissa ja superissa.
Menin ostamaan vahan hedelmia ja vihanneksia ja kauppareissulla kului kaikkenaan melkein kaksi tuntia.Niin paljon ihmisia ja valtavat jonot kassoilla.Ikaan kuin ei oltaisi syoty paivakausiin vaikka juuri oli juhla ja monet juhla-ateriat.5 kommenttia:

 1. Hienot nayttaa olevan maisemat ja kiva jeeppiretki.Kevaisin tuolla pohjoisessa on viela niin vihreaa ja ei yleensa liuan kuuma.Tana pesahina oli myos vahan liian kuuma.Nyt taas palattu arkeen ja ihan hyva.Onhan sita valilla taas tienattava.Mulla tiedossa loma taas reilun kuukauden kuluttua ja sitten loppukesalla pitempi.Voimia tyohon paluuseen.

  VastaaPoista
 2. Täytypä myöntää itsekin nuorena pyöritellessä mielessä kibutsille lähtemistä, tietoa ja rohkaisua vaan ei ollut ehkä yhtä helposti saatavilla. Enpä toki ääneen asiasta kenellekään pukahtanutkaan. :D Mukava aina lukea näitä postauksissa tietoineen :) Lukkarinrakkautta?

  VastaaPoista
 3. Hienoja maisemia tuolla pohjoisemmassa! Lähde oli varmaan kivan virkistävä pysähdys matkan varrella. :)

  VastaaPoista
 4. No, mihinkäs avaruuteen se minun aamuinen kommenttini katosi...
  Kivan näköiset maisemat. Vähän erilaista näköalaa teillekin, aakeeta laakeeta, kun asutte siellä Jerusalemin kukkuloilla.
  Tuota graniittiomenan kukkaa en ole koskaan nähnyt, vain kypsiä hedelmiä puissa.Terkkuja sille meidän isännällekin, kun näette tällä viikolla!

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaihtelu virkistää. Ei haittaisi vaikka Israel virkistäisi meitä vielä joskus uudelleen. Olisi kiva käydä katselemassa muitakin paikkoja, kun mitä jo nähtiin.

  VastaaPoista