sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ryytimaa



Olen aivan rakastunut pieneen kasvimaahani,jonka tein perjantaina.
Minulle niin sopii tallainen nopeasti valmiiksi tuleva,joten hain puutarhalta valmiit salaatit ja maustekasvit,kaansin pihalla ylimaaraisena lojuvan vaihtolavan nurinpain,multaa valiin ja istuttelin kasvit sinne.
Ilman kylvoja ja esikasvatusta...



Kasvimaassani kasvaa nyt oreganoa,basilikaa,minttua,persiljaa,ruohosipulia,salaattia,rucola-salaattia seka paprikaa.Kokeilen myos tomaattia ja kurkkua,jos saisin ne myos kasvamaan.
Mika tietaa,jos vaikka innostuisin kasvattamaan muitakin vihanneksia ja kasvimaa laajenisi laajemmallekin pihallani.
Raparperi olisi kiva olla puutarhassa,silla taalta sita loytaa tosi harvoin kaupasta.



Keittion ikkunasta ulos katsellessani ryytimaa nakyy ja nostattaa joka kerta hymyn suupieleen.Miten pienella vaivalla hyvan mielen saakaan koko paivaksi.
Aamupalaksi tekemani voileipa maistui aivan ihanalta,kun poimin omalta maalta yrtteja sekaan.



Eilinen paiva tuli oleskeltua parvekkeella auringossa.Oli ihanan lamminta ja koko viikoksi on luvattu sopivan lamminta ilmaa.
Taytyykin talla viikolla asetella parvekkeelle katokset ja parvekehuonekalut paikoilleen.
Ostoslistalla on uusi poytaryhma parvekkeelle,silla vanhat tuolit ovat jo tehtavansa tehneet.
Ehkapa Ikeasta loytyisi jokin kiva setti.Taytyykin joku paiva suunnata sinne ostoksille...

Kevaisen lamminta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Tuollaisen kasvimaan jaksaa hyvin hoitaa...ja mahtuisi meidän postimekinkokoiselle pihallekkin..:))

    VastaaPoista
  2. Todella suloinen:). Minun kasvimaani odottaa lämpimämpiä ilmoja, mutta raparperi siellä on jo valmiina ja osoittaa jo heräämisen merkkejä. Joku oli Istanbulissa kokeillut raparperin kasvattamista, mutta ei kuulema onnistunut. Tarvitseeko se tällaisen kalsean Pohjolan menestyäkseen?

    VastaaPoista
  3. Ihastuttava pienoiskasvimaa! Uskon kyllä, että saa hymyn suupieliin jo ovella! Koitappa houkutella toinenkin sisko viherpeukaloksi!
    Ja miten vihreää sulla on tuolla nurkkauksessa! Mikä keltainen kasvaa ruukussa? Ja olen ihan kateellinen muratista, sehän ihan ryöppyää!
    Meillä ei vielä lämmintä ole,mutta olen kuitenkin siivoillut jo kukkapenkkejä ja haravakin on jo heilunut. Siitä se lähtee!
    Mukavaa viikkoa teille sinne lämpimämpään!

    VastaaPoista
  4. Voi tuommoinen sopisi minullekin! Vaikka minulla on pihaa vaikka muille jakaa ja kasvimaita voisin laittaa metritolkulla, niin olen kyllä vähän laiska. Mutta täytyykin miettiä, jos laittaisin verannalle jotain tuon tapaista. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Ihana idea hankkia kasvimaa noin valmiina. Satoa saakin samantien. :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan nakoinen kasvimaa.Eiko vaan nyt ilmojen lammettya teekin mieli istuttaa kukkia ja uudistaa pihaa. Eilen minakin kavin ouutarhalla ja istutin kukkia ja kaktuksia.Pitaisi vaan viela loytaa aikaa pihan siivoamiseen ja puiden ja pensaiden leikkomiseen. Mutta kun pesah-siivotkin odottaa.... Mutta ei unohdeta nayttia valilla ulkona baista ihanista ilmoista.

    VastaaPoista