lauantai 6. kesäkuuta 2015

Uusi lenkkipolku


Vain parin kilometrin paassa meilta alkaa noin 7 kilometrin pituinen Park HaMesila;pyora-ja lenkkipolku.
Taman pyoratie alkaa Jerusalemin nykyisen rautatieaseman lahelta ja jatkuu pitkin vanhaa rautatieta pitkin rakennettuun polkuun aina vanhalle rautatielle asti.Parin vuoden paasta tama nykyinenkin rautatieasema on entinen silla Jerusalemin keskustaan rakennetaan uusi asema ja aivan uusi rautatiekin Jerusalemin ja Tel Avivin valille,joka menee Ben Gurion-lentokentan kautta.
Uutta rautatieta pitkin junamatka Tel Aviviin tulee kestamaan vain puoli tuntia,joka tana paivana kestaa reilun tunnin,ehka lahemmaks pari tuntia...Eraana paivana lenkkeilimme pienen matkan tata pyoratieta poikani pyoraillessa.
Tuli itselle ihan halu ostaa pyora ja paasta ajelemaan koko matka.Se olisikin ihan mukavan pitka lenkki;edestakaisin 14 km ja viela kotimatka eli yhteensa 18 kilometria.

Lapsena ja nuorena ajoin jatkuvasti pyoralla,koulumatkat ja vapaa-ajat ja tykkaan kovasti.Taalla ajamista on aina haitannut suuret korkeuserot,kun on tottunut Pohjanmaan lakeuksiin...lltaisin tulee liikuttua paljon enemman,kun on ihanan lampimat ilmat.
Viikolla tapahtui muutenkin kaikkea kivaa,silla olimme yhtena iltana siskoni pojan 12v synttareilla ja torstaina teimme siskoni ja tyttariemme kanssa perinteisen kesareissun Ikeaan ja Rishon leZionin kauppoihin. 
Tytoilla on enaa pari viikkoa koulua ja minullakin sitten jo vahan helpottaa tyossani,silla he kukin vuorollaan auttavat minua hoitovauvojen kanssa.
Viikot menevat tosi nopeasti,mutta silti en ala viela laskemaan paivia lomaani.Siihen on kuitenkin viela aika pitka aika...
Minulla alkaa aina tahan aikaan olla jo niin raskasta ja haluaisi jo niin kovasti lomalle....Talla viikolla suunnitelmissa on kayda Jerusalemin Light-festivaaleilla,jotka ovat joka vuosi Jerusalemin vanhassa kaupungissa.Laitanpa sielta sitten vahan kuvia...

Keskimmaisen tyttareni luokka jarjestaa myos talla viikolla "tytar,aiti ja isoaiti"-illan,jossa kuulemme isoaitien kertomuksia ja vietamme mukavaa yhdessaoloa.


Tassa viela viimeinen kuva tasta lenkkipolkumme alusta,jossa juna juuri lahtee asemalta kohti Tel Avivia.Huomatkaa tuo vanhanaikainen puomipysaytys radalla.
Radalla ei ole paljon liikennetta ja tama tiekin vie pieneen kylaan ja uusi asemakin valmistuu pian,mutta silti!!!
Lapsuudenkotini lahella Suomessa on tehty valtava miljoonia maksava rautatienylikulkusilta radan toiselle puolen,jossa ei ole kuin kolme asuintaloa ja hevostallit.Kylla tassa enemman autoja liikkuu paivittain mita siina Suomen ylikulkusillalla!

Jospa sita lahtisi talla viikolla sitten katselemaan itselle polkupyoraa.Olisiko se sitten se urheilulaji,joka minulle sopisi?Jatketaan etsimista....

6 kommenttia:

 1. Tosi paljon siellä on tapahtunut vuosien kuluessa. Saattaisi olla pian paremmat mahdollisuudet pyöräilyyn, kuin muinoin. Pyöräily olisi hyvää intervalliharjoittelua, kun siellä on nousua ja laskua niin paljon. =)

  VastaaPoista
 2. Minulla olisi pyörä, mutta kävelen silti mieluummin. En tykkää niistä ylämäistä, edes loivista. Pyöräkin on se sama, jonka lapsena sain, eikä ole siis mikään kevyin mahdollinen polkea. Mutta koita sinä ihmeessä, etenkin jos olet joskus tykännyt polkea.

  ps. Yhtenä kesänä vietimme muutaman viikon Hangossa ja siellä oli ihanaa polkea. Ei ollut raskaita mäkiä ja jatkuvasti tuli ranta vastaan:).

  VastaaPoista
 3. Koivurinteen Akka;meilta on tasta kotoa toinenkin pyoratie aina Gan Sackeriin saakka.Sekin on lahes tasaista koko matkan paitsi lopuksi nousu meidan maelle.Nyt on kovasti suosiossa patterikayttoiset pyorat,varsinkin nuorison keskuudessa...

  Paluumuuttajatar;mina ostaisin myos tavallisen ilman vaihteita olevan pyoran.Suomen lomalla meilla on isani luona kaikilla pyorat ja pyoratie ihan vieressa,joten siella on kiva pyorailla.

  VastaaPoista
 4. Ne sahkopyorat ovat ihan kamalia. Niilla kaahataan tuhatta ja sataa jalkakaytavilla ja joka paikassa. Monta kertaa olen meinannut jaada alle.
  Lakeja on mutta kukaan ei niita valvo.

  Junarata valmistuu mutta milloin junat alkavat kulkea, en tieda. Kuulin etta tuon radan junat tulevat kulkemaan sahkolla, ja sita varten pitaisi sahkoistaa muukin maan rautatieverkko ja milloin se tapahtuu, ei ole mitaan tietoa eika suunnitelmaa.

  Kivaa kesan jatkoa sinne lomaa odotellessa!

  VastaaPoista
 5. Tuollapa tuli lenkkeiltyä eräänä maaliskuun iltana sinun kanssa...
  Pyöräily hyvillä ja tasaisilla pyöräteillä olisikin varmaan kiva harrastus teille. Ei muuta kuin pyöräostoksille!
  Meillä sataa, tuulee ja mittari näyttää 10.4 astetta. Ei huvita mennä ulos, vaikka olisi vielä kesäkukkien istutusta. Voisi kysyä että minkä kesän... Eipä tarvi kaivaa sandaaleita kaapista, hyvä kun villatakilla tarkenee. Voisitte tosiaan lähettää sitä lämpöä meille!

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Pyöräileminen on hauskaa sitten kun pääsee vauhtiin...Alku aina kankeaa, mutta kunto kohenee nopeastí ja maisemat vaihtuvat. Vauhdin hurmaa! Ja ylämäet voi aina taluttaa;)
  Kesälomallanne suosittelen Kokkola-Pietarsaari reittiä, pyörätietä koko matka.

  Sussu


  VastaaPoista