tiistai 2. joulukuuta 2014

Ollaan kiitollisia


Koko viikon minulla on ollut mielessa ajatus,kuinka meidan tulisi olla kiitollisia siita mita meilla on eika aina ajatella sita mita ei ole.
Oikeastaan ajatus lahti eraasta fb:n kirjoituksesta,jossa pohditaan kuinka vaikeaa vanhempien on kuljettaa lapsiaan hampaiden oikomishoitoihin kesken paivaa(17 km).Hoidot saadaan kuitenkin ilmaiseksi,mutta matkoistakaan ei haluttaisi maksaa.

Me lopettelemme juuri oikomishoitoja yhden tyttaremme osalta ja toisen tyton kanssa pitaisi aloittaa.Maksoimme hoidoista 2350 euroa ja toisen tyttaremme kohdalla jouduimme pyytamaan lykkaysta,kun ei pystyta juuri nyt taas tuollaista summaa maksaa.

Toisinaan kuulee valituksia,kun on liian pieni kotihoidontuki(mika se sellainen on?aitiysloma taalla on 3,5 kk),joku asuu parisataa metria liian lahella koulua eika heille siten kuulu ilmaiset koulumatkat(niin mekin asuttiin ja maksettiin talvella bussimatkat itse),toiset ei ole valmiita maksamaan yhtaan ylimaaraista,etta lapset paasevat esim.luokkaretkelle(me maksamme kaiken,opetuksen,kirjat,retket,ruoan...)ja fb:ssa varoitetaan,jos ovella on kaynyt jotain ulkomaalaisia kaupustelijoita ja minne suuntaan ovat lahteneet ajamaan...
Kylla niita liina-,harja-ja taulukaupustelijoita oli ennenkin,mutta ei niita mitenkaan pelatty.

Ehka olen asunut jo liian kauan pois Suomesta,kun tallaiset asiat arsyttaa...
Eilen illalla kiitollisuus palasi taas pintaan,silla eraan naisen kertomus palautti omat kokemukseni mieleen.

Olin tyttareni kanssa hanen koulullaan aiti-tytar-illassa,jossa eras 8 lapsen aiti kertoi oman tarinansa.Lyhyesti kerrottuna tama katilo kohtasi tyopaikallaan tapauksen,jossa vanhemmat eivat halunneet erittain vaikeasti vammaista vastasyntynytta.
Pojalta puuttui korvat,nena,leuka ja poskiluut.
Miehensa ja lastensa kanssa he paattivat ottaa taman vauvan omakseen ja tana paivana tama 11-vuotias poika useiden jopa ulkomailla suoritettujen leikkausten jalkeen hengittaa nenan kautta,syo normaalisti ja voi kayttaa aurinkolaseja,jotka han halusi heti saatuaan korvat!

Tarina oli erittain koskettava eika tainnut salissa olla yhtaan kuivaa silmaa.
Naisen kertoessa kuinka vaikeaa hanen oli jattaa lapsi leikkaussaliin,kun ei tiedetty selviaako han nukutuksesta,muistin juuri samat tuntemukseni 12 vuotta sitten,kun jatimme mieheni kanssa alle 2-vuotiaan tyttaremme leikkaussaliin,emmeka tienneet heraako han siita,voi herata myos sokeana, kuurona tai halvaantuneena,silla hanelle tehtava aivokasvaimen poisto oli erittain vaarallinen.

Kuinka kiitollinen olen,etta tana paivana tyttareni on terve.
Parin vuoden valein tehtavat magneettikuvaukset muistuttavat vain tapahtuneesta ja lisaavat kiitollisuuttamme joka paiva.


On minullakin unelmia,joitakin asioita haluaisin viela elamaani,mutta nainkin olemme onnellisia ja tyytyvaisia.
Pienista asioista ei kannata valittaa...

Ja oikomishoidoistakin maksan,etta lapseni saa hymyilla tyytyvaisena kauniilla hampaillaan!!!

13 kommenttia:

 1. Tama postaus pitaisi julkaista Hesarin etusivulla!

  VastaaPoista
 2. Näinpä. Eipä tähän muuta tarttis sanoa. Nykyihmiset vaatii niin paljon ollakseen onnellisia. Tai luulevat, että se kaikki materia sen onnen tuo....

  VastaaPoista
 3. Ajattelemisen aihetta! Monesti nuristaan kaikesta eikä huomata, kuinka pienistäkin asioista voisi olla onnellinen ja tyytyväinen.
  Silmät avautui taas Namibian matkalla, ainakin hetkeksi.
  Ihanaa joulutunnelmaa sinullakin jo valojen muodossa!

  VastaaPoista
 4. Niin viisaita ja mieltä herkistäviä sanoja. Tottahan se on, että niin monia asioita pidämme itsestään selvyyksinä ja meille kuuluvina oikeuksina. Maailmassa on kuitenkin todellista hätää ja huolta, joiden rinnalla esim. ilmaisen kolukyydin puuttuminen lyhyen matkan takia on pikku juttu. Voi meitä!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kirjoitus! Ihanaa joulunaikaa teidän perheellenne.

  VastaaPoista
 6. Pysäyttävää pohdintaa! Onnellinen ja kiitollinen voi olla niin monesta syystä! Joskus juuri se elämän raadollisuus muistuttaa meitä siitä mitä meillä on. Asiat tärkeysjärjestykseen!
  Joulunodotus tunnelmaa myös sinne toivotellen: Sussu

  VastaaPoista
 7. Koskettava kirjoitus. Ihanaa joulun odotus aikaa teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
 8. Kaunis kirjoitus tarkeasta aiheesta...Hyva muistutus itse kullekkin arkisten askarten ja huolien keskella. Asiat tarkeys-jarjestykseen:...Iloitaan perheesta, terveydesta, jouluvalojen pilkahduksista pimeyden keskella...Toivon teille kaikkea hyvaa joulun odotukseen..T.Kati

  VastaaPoista
 9. Juuri niin. Olen huomannut ihan saman asian. Joillekin mikään ei ole hyvin ja jokaisesta asiasta saa valituksen aiheen. Tyytyväisyys ja kiitollisuus on mielentila, onnellinen se joka siihen mielentilaan pääsee. Usein menetys tai menetyksen pelko voi olla tuuppaamassa meitä oikeille raiteille. Joulumielikään ei tule tavarasta vaan hyvästä sydämestä.

  VastaaPoista
 10. Anun kanssa 100% samaa mieltä. Aivan huippu postaus. Suomalaiset marisevat joka asiasta, eikä mikään ole hyvin, vaikka muihin maihin verrattuna asiat ovat TODELLA hyvin. Meillä muuten maksettiin toisen pojan oikomisesta 5000 euroa. Toinen sai kun saikin ilmaisen hoidon, koska korjattavaa oli enemmän. Hypin riemusta ilmaan, kun oikoja sanoi, että tämä menee valtion piikkiin.

  VastaaPoista
 11. Tippa tuli minunkin silmääni sen pienen (lopulta kuitenkin) onnekkaan takia, joka ensi kertaa elämässään sai nostaa aurinkolasit korvilleen! Mahtava kirjoitus, kiitos! Turhan (suorastaan röyhkeän) valituksen huippu oli mielestäni pari vuotta sitten jonkun suomalaisen lehden keskustelupalstalla kirjoitus, jossa työtön äiti valitti, kun lasten koulukirjat pitäisi päällystää itse ja omilla rahoilla. Tiimarissa rulla kontaktimuovia maksoi kuulemma 3€, ja sen ostaminen oli kirjoittajan mielestä kohtuuton vaatimus eikä hän aikonut kirjoja päällystää ja kehoitti muitakin olemaan päällystämättä. Voi hyvänen aika! Tuollaisia ihmisiä pitäisi tuoda Jordaniaan arvostus-kuurille, jotta oppisivat ymmärtämään elämän prioriteetteja ja olemaan kiitollisia kaikista eduista, joilla heitä siunataan! Entä jos ne KIRJATKIN pitäisi itse ostaa, oli työtön tai ei, oli rahaa tai ei? Onpa muuten kallista hammashoitoa siellä Israelissa; melkeinhän sieltä kannattaisi tulla tänne rajan taakse hoitoihin. ;)

  VastaaPoista
 12. Hieno kirjoitus Lisay. Suomessa on niin paljon etuja,mitä täälläpäin ei ole. Ja huh,kallista tuo hampaiden laittaminen tytärille;ihan hurjia summia.Ja miten ihanaa että tyttärenne on tänään terve:)
  Tuletteko huomenna Jad Hashmonaan itsenäisyyspäiväjuhliin?

  VastaaPoista
 13. Jael;olisin mielellani tullut itsenaisyyspaivajuhliin,mutta emme ole saaneet kutsua.
  Kukaan jerusalemilainen,jota olen puhutellut ei ole saanut kutsua,ei edes Suomi-Israel-seuran puheenjohtaja,mika minusta on aika ihmeellista???
  Taytyy ilmeisesti jarjestaa omat kekkerit jerusalemilaisille...

  VastaaPoista