keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hanukka-valonjuhla


Eilen illalla sytytimme ensimmaisen hanukkakynttilan.Hanukan juhlahan kestaa 8 paivaa ja joka paiva sytytetaan kynttila.
Meidan Hanukiassa kynttila palaa oljylla ja kestaakin tosi kauan.

Ostin eilen juhlan ensimmaiset munkit,joita mm.syodaan taman juhlan aikana.Saa kylla omalta osaltani olla ensimmainen ja viimeinen,silla siina on niin kamalasti kaloreita.

Tykkaan illalla kierrella lahistolla ja nauttia kotien ikkunoilla olevista kynttiloista.Taallakin pimea tulee jo tosi aikaisin ja toivoisin ihmisten laittavan vahan valoa pimeyteen.

Viime vuosina tosin teitten varsille valopylvaisiin on kierretty valonauhoja ja erilaisia valaistuja esineita.
Ja tietysti Betlehemiin johtavan tien ylla on aina hieno valaistus joulun kunniaksi.


Leivoin muutama paiva sitten piparkakkutalon osat ja lopusta taikinasta tein pipareita talla kertaa hyrran eli sevivonin muotilla.Hanukkapipareita!

Hyrra on lasten lelu hanukkana ja niita on nyt kaupat taynna.

Tana aamuna poikani nousi aikaisin ylos,silla tiedossa oli niin kivaa.Piillotan joka ilta pienen paketin taloomme ja han saa etsia sen kartan avulla.Tana aamuna paketista paljastui Playmobil-hahmoja...

Tytoille lupasin hanukkana yhden suuremman lahjan ja loput lahjat avataan jouluna,kun saamme paketteja kotivaeltani.

Yhta juhlaa tama joulukuu!!!


5 kommenttia:

 1. Hyvää Hanukkaa!
  Kivaa tuollainen joka päivä sytytettävä kynttelikkö! Saisi ollakin joka terassilla ja ikkunoilla valoja, sielläkin on niin pimeät illat.
  Herkullista joulukuuta ja onnea Natanille aarteiden etsintään!

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis kynttelikkö. Meillä palaa nyt joka ikkunalla, mutta ei läheskään noin kaunis versio.

  VastaaPoista
 3. Hyvää Hanukkaa! Kaunis kynttelikkö teillä.Tänä iltana satuin Tel Avivin Rabin-aukiolle just kun Chabadin väki sytytti jättimenoran;oli kiva tunnelma:)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kynttelikkö! Täälläkin alkaa näyttää lupaavalta, ehkä saamme valkean joulun? Huomenna suuntaan Pohjanmaalle joulunviettoon.
  Jouluiloa ja rauhaa myös Sinulle ja perheellesi!
  t.Sussu

  VastaaPoista
 5. Kaunis kynttelikkö! Kerrotko joskus tarkemmin miten siellä joulua vietetään, olisi mitenkinntoinen kuulla :) Hyvää 4. adventtia!

  VastaaPoista