torstai 12. kesäkuuta 2014

Mita kaipaan?


Reilun parinkymmenen vuoden ulkomailla asumisen jalkeen olen niin sopeutunut tanne,etten juuri kaipaa asioita Suomesta.
Perheeni ja sukuni Suomessa kun saisi vahan lahemmaksi niin olisin tyytyvainen!Haluaisin yht'akkia poiketa kahvilla tai viikonloppuvierailulla ja se todella puuttuu.Lohdutan kuitenkin itseani,etta jos asuisin Suomessa pitemman matkan paassa,ei vierailut olisi sen spontaanisempia.Mita siis viela kaipaan Suomesta perheeni lisaksi?
Nain kesalla yritan saada nenaani syreenin ja kielon tuoksua.Ne kuuluvat sinne lapsuuden kesiin ja sielta ne tulevat mieleen.
Luonnonkukat ovat niin runsaita ja kauniita Suomessa ja niista haluaisin poimia kivoja kimppuja maljakkoon.Pyoraily kuului kesaan ja muistan ne niin monet uintiretket pyoraillen laheiselle jarvelle.Tehtiinpa me siskoni ja ystavani kanssa yhtena kesana pitempikin pyoraretki toiseen mummolaani 100 km paahan.Oli kesa,aurinkoa ja kuuma asfaltti!Ihanat muistot!
Onneksi isaltani loytyy niin paljon pyoria,etta koko perheemme paasee yhteisille pyoraretkille kesalomallamme.On pyoratiet ja Pohjanmaan lakeudet,joten helppo on ajella.Toisin kuin taalla makisessa kaupungissa....Jos asuisin Suomessa poimisin varmasti mustikoita,puolukoita ja vadelmia metsasta ja puutarhassani olisi paljon pensasmarjoja.Kesalla suuntaan ensimmaisena karviaispuskalle.Onneksi marjojen tuskaani helpottaa vahan Ikeasta ostamani karviais-ja mustikkahillo!


Kesalomalla aamupalaan kuuluu ruisleipa ja viili.Israelissa on monipuolisesti maitotuotteita,mutta viilia ei taalta saa.Eika Suomen ruisleipaa korvaa mikaan...

Varmaan odotan jo kesalomaa ja Suomen matkaa,kun mietteet alkaa olla tallaiset.Viela on kuitenkin vahan aikaa jaksettava....

Kuvat netista

7 kommenttia:

 1. Usko tai älä, mutta täällä näkee luonnossa juuri kaikkea tuota mitä kuvissasi...
  Ainoastaan mustikoita joutuu vielä oottelemaan.
  Syreenit ja kielot, omenapuut ja pihlajat kukkii juuri nyt ja luonnonkasvejakin voisi poimia maljakkoon. Paitsi tänään,on todella pimeä ja sateinen päivä.
  Taidan lähteä puutarhalle ostoksille, omat terassit huutaa vielä tyhjyyttään!

  VastaaPoista
 2. Saako sieltä esim Ikeasta ruisjauhoja? Koska jos saa, niin voisin sinulle Suomi-lomallasi lähettää ruisleivän juurta ja pääsisit sitä sitten aina halutessasi leipomaan :)

  VastaaPoista
 3. Moi!!
  Tulipa itellekin muistot mieleen.....
  Se pyöräretki teidän mummolaan oli kyllä päähänpisto ja takapuoli oli kipeenä monta viikkoa....mutta hauskaa oli:))
  Luonnonkukkia minäkin tykkään poimia tuosta pellolta porraspäähän ja sisällekin joko pöydälle maljakkoon tai kakluunin eteen lattialle valtavan kimpun isoon lasipurkkiin....ovat todella kauniita.

  Lähetä spostilla tietoa teidän Suomi-lomasta, niin voitais treffata. Mulla alkaa kohta pitkä kesäloma....
  Terkuin Ulla

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja muistoja Suomen kesästä! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat! Minäkin kaipaan aika samanlaisia asioita!

  VastaaPoista
 6. Minakin kaipaan luonnonkukkia,marjoja ja reissumiesta.Lisaksi kesalla luonnon vihreytta,jarvia,luonnon rauhaa ja tietenkin omaa perhetta.No kuukauden paasta nama kaikki on taas minulla.

  VastaaPoista
 7. Mimmi,kylla taaltakin saa jonkilaista ruisjauhoa,mutta en ole mikaan hyva leivantekija ja omatekoinen juurella tehty ruisleipa maistuu jo liian "voimakkaalle".
  Parasta on joku reissumiehen tyyppinen leipa...Kiitos,kun ajattelit auttaa!!!

  VastaaPoista