keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Erilainen paatosjuhla


Eilen illalla vietimme nuorimman tyttareni ala-asteen(mina en ole niita uusia koulunimia viela sisaistanyt)paatosjuhlaa.
Joka vuonna oppilaat ovat harjoitelleet jonkun naytelman ja niin tanakin vuonna.
Nayttamo oli vain tana vuonna vahan erilainen....Naytelma esitettiin Jerusalemin yhdesta vanhimmista asuinalueista Yemin Moshessa aivan vanhan kaupungin muurien kupeessa.
Alue on upea vanhoine taloineen ja puutarhoineen.Minun taytyy joskus kayda siella erikseen kuvaamassa,silla nyt keskityin vain naytelman seuraamiseen.Naytelman aiheena oli Jerusalemin historia Raamatun ajoista nykypaivaan.Aihe sopikin tosi hienosti tanne Yemin Moshen kapeille kujille ja vanhojen talojen edustoille.

Hila esitti naytelmassa vanhaa pappaa.joka kutsui ihmisia aamuvarhain selichot eli rukouksiin.Hanella oli aika hauska osuus,jos ymmartaa kielen vivahteet ja eri maista tulleiden juutalaisten puhetavan.Oppilaat odottivat meita vanhempia ja vieraita omissa asemissaan,kun me etenimme "oppaan" johdolla koko kierroksen.
Hieno idea jalleen koulun draamaopettajalta tuoda naytelma tapahtumapaikoilleen.Naytelma huipentui lopuksi vanhan kaupungin muurien edessa tanssiesitykseen.
Sielta kokoonnuimme sisatiloihin juhlasaliin,jossa oli ruokailua ja kiitosten aika puolin ja toisin.


Ensi syksyna oppilaat hajaantuvat eri kouluihin ja parhaat kaveruksetkin eroavat...
Toista se oli silloin minun aikanani pienessa maalaispitajassa,kun kaikki oppilaat eri ala-asteilta siirtyivat yhteen ja samaan ylaasteen kouluun.

Toinen negatiivinen asia on,etta uudessa koulussa oppilaat tulevat eri puolelta kaupunkia,joten uudet ystavat saattavat asua tosi kaukana toisistaan eivatka sen vuoksi niin usein vieraile toistensa luona.

____________________


Tanaan ollaan haisteltu koko iltapaiva ja ilta savun hajua,silla aika lahella meita on ollut suuri metsapalo,jonka ovat juuri ja juuri saaneet rajattua asuinalueilta poispain.
Harmi,etta kaunis vaivalla istutettu metsa palaa.Paloa epaillaan tuhopoltoksi....

4 kommenttia:

 1. Kolmas "negatiivinen"asia on se, etten juuri koskaan näe mitään teidän lasten esiintymisiä!
  Mutta onnea Hilalle ja muille koulujen päättymisestä ja loman alkamisesta!
  Yemin Moshen alue on tosi kaunis ja olenkin usein kävellytsiellä kuvailemassa.
  Onpa harmillista, jos joku tahallaan tuhoaa metsiä.
  Meillä säpinät jatkuu, mulla on toivottavasti perjantaina vapaata.

  VastaaPoista
 2. Hui..onneksi saivat palon rajattua!
  Varmasti ollut hienot päättäjäiset.

  VastaaPoista
 3. Onpa hienot puitteet päättäjäisille! Jotenkin vieläkin hämmästelen, kun sinun blogista saa lukea tavallisesta rauhallisesta arjesta siellä, telkkarista kun saa kuvan, että siellä on aina niin kiivas sotatila päällä...

  VastaaPoista
 4. Mari,monet tosiaan luulee,etta taalla on levotonta,mutta en ole reilun 25 vuoden jalkeen nahnyt taalla yhtaan mellakkaa,kivien heittelya tms.eika onneksi pommi-iskuakaan vaikka niita on joskus tapahtunut samassa kaupungissa.Voin esimerkiksi lahtea yksin illalla lenkille eika pelota yhtaan....

  VastaaPoista