sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Helteinen Juhannus


Jos ei Suomessa olla nautittu helteisesta Juhannuksesta niin taalla sita lampoa on riittanyt ja talla viikolla edelleen vain lampenee.Puolivalissa viikkoa on luvattu jopa +36 varjossa,joka alkaa olla jo vahan liikaa.
Tavallinen viikonloppuhan tama ihan oli eika Juhannuksen tunnelmasta tietoakaan,mutta muistoissa olin lapsuuden ja nuoruuden juhannuksissa...Torstaina toitten jalkeen suunnistin lasten kanssa suoraan rannalle,jonne meilta ajaa ilman ruuhkia vajaassa tunnissa.
Tykkaan olla rannalla iltapaivasta iltaan,kun ei enaa ole niin kuuma,tuuli viilentaa ja auringonlasku on tuolla aivan upea.
Vahan evasta mukaan,lukemista,rannalla kavelya ja valilla vedessa pulahtamista.
Virkistaa mukavasti ja nollaa ajatukset raskaan tyoviikon jalkeen.Poikani nauttii tietysti eniten vedesta ja aalloista.Tytoille tarkeinta on ruskettua ja ottaa hyvia kuvia.
Tytot jaivatkin jo viime viikon alussa koulusta kesalomalle ja joka lomapaivalle on jos minkalaista suunnitelmaa.Tanaan lahtivat Tel Aviviin ostoksille...
Vanhin tyttareni paasee tana kesana lukion viimeiselta eli tavallaan myos ylioppilas vaikka ei sita taalla silla lailla vieteta.
Hanella on viela kolme ylioppilaskoetta jaljella ja sitten alkaa hanellakin loma.Haikea paatosjuhla jo vietettiin ja nuoret viettivat sen jalkeen yhteista aikaa vuokraamassaan villassa uima-altaalla.
Myos siskoni tyton juhlassa olimme mukana.Hehan syntyivat vain paivan erolla,joten melkein ''kaksosista'' menisivat...Syksylla meilla puhalteleekin muutoksien tuulet,silla esikoinen aloittaa siviilipalveluksen,jonka voi tehda joko vuuoden tai kaksi.
Han muuttaa viikoiksi Modiinin kaupunkiin,joka ei ole onneksi kuin reilun 30 km paassa meilta.Nain ollen viikonlopuiksi tulee kotiin ja viikollakin voi vaikkapa pistaytya hanta tapaamassa jos oikein ikava yllattaa.
Tahan aikaan vuodesta alkaa tyo tuntua jo kovin raskaalta ja odottaa jo kovasti elokuussa olevaa lomaa.Mielessa alkaa olla myos matka Suomeen,kun lennot on jo varattuna.
Tyoviikkoa piristaa kuitenkin tallaiset pienet "iltalomaset".Ensi viikolla miehenikin jaa lomalle kunnes aloittaa jalkapallokesaleirit aamupaivisin.


Eika tarvitse joka paiva tuntia ajaa veteen pulahtaakseen vaan saa omalla pihallakin uida.
Tana kesana vain vahan ongelmana naapuritalon rakennustyomaa,josta klo 16 asti arabimiehet tuijottaa uima-asuissa olevia tyttoja.Voi jaada talo rakentamatta!!!☺☺

18 kommenttia:

 1. Täällä tällä hetkellä 17,5 astetta...sekin on jo lämmin verrattuna aaton säähän. No en kyllä tiedä tykkäisinkö 36 asteesta...en oikein usko..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En noin kuumaasta itsekaan nauti.Ilmastoinnin alla vaan koko ajan...

   Poista
 2. Huh hellettä! Täällä nyt +12 astetta ja vettä tihuuttaa, mutta en valita, sillä tätähän se Suomen kesä on.
  Kivaa on katsella kuvia sieltä Israelista, jonne mieheni suunnittelee lähtevänsä ensi keväänä. Toivottavasti matka toteutuu!
  Sinulle toivon onnellisia päiviä ja ihanaa lomaa Suomessa sitten elokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,etta jaksat olla positiivisella mielella ilmojen suhteen.Etko itsekin tule kevaalla Israeliin?

   Poista
 3. Huh, voisit heittää meille muutaman asteen tuosta kuumuudesta! Juhannusvapaa kului pihahommissa pipo päässä ja tänä aamuna oli pakko kaivaa villapusero päälle! Pääsin kotiin paperihommien pariin, kun on sateinen päivä.
  Hyvää lomaa lomalaisille ja sinulle tsemppiä vielä reilun kuukauden työhukiin! Ärsyttävä se rakennustyömaa, rajoittaa teidänkin terassielämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipa ainakaan tullut hiki pihatoissa...Toivottavasti pian taas lammin palaa teille!

   Poista
 4. Hei!
  Juhannus alkaa olla juhlittu.
  Pe aamuna kotiuduimme etelän lämmöstä, karua oli palata, kun lämpöä oli vaivaiset 8 astetta plussalla:((
  Toivottavasti tavataan elokuussa....
  -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sita varmaan kuvitteli,etta sama lampo jatkuu kuin mita etelassakin,onhan silti kesa Suomessakin!Kiva kuitenkin,etta saitte lomailla lampimassa!

   Poista
 5. Meillä oli hyvin perinteinen juhannus. Eikä sääkään pahimmasta päästä. Eli lunta ei tullut, eikä vettäkään ennen kuin tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan positiivinen oot!
   Uskoisin,etta minun olisi tosi vaikea sopeutua Suomen ilmastoon.Eiko sinulla ole Turkin jalkeen?

   Poista
 6. Ihan kauhulla odottelen tuota lämpöä. Kivat rantakuvat, näkyy että lapset nauttivat,ja ei tainnut tulla meduusoja vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teilla jo kovin kosteaakin kuumuuden lisaksi?Meduusoja nakyi muutama rannalla.Mielestani aika aikaisin tana vuonna...

   Poista
 7. Perinteitä juhannusta on täälläkin vietetty! Luonto on kauneimmillaan!Säät ovat ihan asennoitumis -ja pukeutumiskysymyksiä. Eli minulle ihan sopivat. Terveiset myös Keuruulta!

  Sussu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesa Suomessa on kylla kaunis oli sitten ilma mika tahansa.Tai ehka vahan kauniimpi auringonpaisteessa!Kiitos Keuruu-terveisista.On ollut mielessa sekin...

   Poista
 8. Kun saisikin tänne osan teidän lämmöstä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan,etta kesailmat palaavat taas teillekin.Meilla taalla jo vahan liiankin lamminta...

   Poista
 9. Voi kun sais tuota lämpöä tännekin. Meillä on satanut tänään koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta.Voisin vahan luovuttaa muutaman asteen naista hellelukemista...

   Poista