keskiviikko 7. toukokuuta 2014

ItsenaisyyspaivaEilen vietimme Israelin 66-vuotis Itsenaisyyspaivaa.
Keskella viikkoa oleva 1,5 paivan vapaa katkaisi kivasti tyoviikon ja mukavasti aikaa olla perheen kanssa yhdessa.Tana vuonna vierailimme Givat HaTahmoshet-kukkulalla,joka on kuuden paivan sodan (1967)aikainen alue Jerusalemissa.
Sodassa taistelut kestivat jordanialaisia vastaan klo 2.30-7.00 valisen ajan ja kukkula oli valloitettu.Taistelussa menetettiin kyllakin molemmin puolin sotilaita,joiden muistoksi alueella on myos museo.Kukkulalla on kymmenia bunkkereita,joita lapset tykkaavat kierrella ja tutkia.
Pojalleni kukkulalla vierailu oli ensimmainen kerta,joten han oli ihan ihmeissaan kaikesta nakemastaan.Itsenaisyyspaivan kunniaksi armeija pystyttaa alueelle kalustonayttelyn ja sotilaat ovat kertomassa halukkaille miten mikakin ase toimii tai miten puretaan pommi tai miina....Itsenaisyyspaivan traditioihin kuuluu yleensa grillaaminen,joten mekin grillasimme iltapaivalla.Talla kertaa kotipihalla....


Tanaan taas tyopaiva,mutta huomisen jalkeen jo viikonloppu.
Nyt aamuhommiin ennenkuin vauvelit heraavat aamu-uniltaan!

3 kommenttia:

 1. Kivalta paikalta nayttaa.Ensi vuonna pitaa ottaa kohteeksi.Natan varmaan nautti todella.Meilla oli myos kiva piknik-paiva.

  VastaaPoista
 2. Huomasin jossain vaiheessa, että teillä on Itsenäisyyspäivä!
  Mua kiinnostaa grillin takana näkyvät muratti ja pelapuut, ovat näköjään hengissä.
  Varmaan Natan oli innoissaan autoissa ja hyökkäysvaunussa sun muissa! Ja Noa selvästi harjottelee kolmen (!) vuoden päässä odottavaa armeijaa varten!

  VastaaPoista
 3. Varmaankin oli mielenkiintoinen retkikohde,vaikka nuo aseet tytöillä....
  Ihana kotipiha teillä ja Natan on niin suloinen:)

  VastaaPoista