torstai 3. huhtikuuta 2014

Erilainen luokkaretki


Kyllahan minakin muistan muutaman luokkaretken,joita teimme kevaisin,mutta ei meidan luokkaretket ihan nain eksoottisia olleet mita tyttareni parin viikon takainen retki.

Heidan kolmen paivan luokkaretkensa suuntautui etela Israeliin Negevin autiomaahan,jossa heilla oli mm.parin tunnin kameliratsastus...
Koululaiset tekevat joka vuosi luokkaretken ja kuudennelta luokalta lahtien retkella yovytaan 1-3 yota.

Taalla kouluissa on lukukausimaksut,johon nama retket sisaltyy.Maksamme ylakoululaisista noin 1000 euroa vuodessa ja tahan ei viela kuulu kirjat,koulutarvikkeet ja ruoka.

Luokkaretken lisaksi he tekevat useita pienempia retkia pitkin vuotta...


 
Siskoni poika(lukion toisella)matkustaa tana kesana luokkansa kanssa Puolaan tutustumaan keskitysleireihin.

Naita Puolaan suuntautuvia matkoja ei joka koulu tee,mutta on silti aika yleista.Matka maksetaan myos sinne vanhempien varoista ja se onkin sitten jo vahan kalliimpi matka!

 Lapsilla alkoi tanaan 2,5 viikon Pesah-loma.Pesah-juhlaa vietetaan viikon paasta ja minullakin on sitten 11 paivan loma.
Viela viikko pitaisi jaksaa tehda toita.

Nama kuvat antoivatkin sysayksen,etta voisimme ajaa jonnekin ratsastamaan kameleilla.Luulen,etta poikani ei ole ikina viela ollut kamelin selassa,joten olisi jo aika antaa hanelle uusi kokemus.
Tassa ei ole kysymyksessa ulkotulet vaan tonnikalan savustus.
Tonnikalapurkki(oljyssa) avataan,kannen paalle paperi,joka sytytetaan tuleen ja nain savustuu kala.

En ole itse kokeillut,mutta tytot kehuivat taman olevan hyvaa!


Mina tykkaan tasta karusta,mutta niin upeasta autiomaasta.Taallakaan ei ole tullut pitkaan aikaan kaytya,joten ehka tulevalla lomalla auton nokka autiomaata kohti.

Nama hienot kuvat oli kuvannut Noan luokkakaveri Avital.

Muuten tanaan Noa kertoi,etta he tekivat eraalle luokkakaverilleen tanaan yllatyssynttarit luokassa ja jokainen toi jotain syotavaa ja juotavaa juhliin.Tama tytto on kuulemma aika hiljainen,eika aluksi hanella ollut ystavia luokassa.
Tytto oli yllattynyt ja ilahtunut yllatysjuhlistaan!

Ihanaa,etta kaverit ottavat jokaisen luokassa huomioon!!!

9 kommenttia:

 1. Olipa kauniita kuvia reissusta.

  Ja kuinka ihana ele luokkakavereilta ne yllätyssynttärit.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia ja tunnelmia!
  Tuota tonnikala juttua täytyy kokeella :

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus, niin kuin edellinenkin. Eksoottista!

  Keväisin terveisin: Sussu

  VastaaPoista
 4. No onpa todella mahtava luokkaretki! Viime yönä tulimme puolison kanssa Israelista lomalta. Oli kyllä niin upea reissu: näkemistä riitti, samoin lämpöä ja auringonpaistetta.
  Bussimatka taittui myös autiomaiden halki. Israelin luonto on sanoinkuvaamattoman monipuolinen. Päivitän matkakertomuksen blogiini eli jos kiinnostaa, niin käypä kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 5. Ompa hienoja kuvia.Pitaispa itekin alkaa ottaa vahan tallasia erilaisempia kulmia kuviin.Ja tuo kameliretki oli varmaan hieno.Shabat Shalom!!

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kuvia luokkaretkeltä!
  Kivaa, että lapsilla on erilaisia ja monipuolisia retkiä ympäri vuoden. Eksoottisia ja erilaisia niin Israelissa kuin täällä Suomessakin!
  Täällä yritetään päästä normaaliin arkeen jälleen!

  VastaaPoista