perjantai 4. syyskuuta 2015

Mika luonnonrauha!


Taas vahan aikaa taalla kuumassa ja polyisessa kaupungissa oltuani(pari paivaa on kovinkin polissyt,silla uusivat meidan kadulla asfalttia)haikailen Suomen raikasta ilmaa ja rauhallista luontoa.

Eipa sita silloin aikoinaan Suomessa asuessa osannut arvostaa,mutta nyt kaiken nakee erilaisin silmin...Lapsuuden kotini lahella muutaman kilometrin paassa on pieni jarvi,jossa lapsena ja nuoruudessa tuli vietettya paljonkin aikaa.
Ystavillani on siella mokkeja ja niin monet kerrat vietimme siella huippuhauskaa aikaa suurella porukalla.
Lapsuudestani muistan,kun tanne aina pyorailimme uimaan ja aivan yhta kuuma oli,kun poljimme takaisin kotiin.
Lapsuuden kesat oli aina kuumia!


 Tassa metsassa aitini oli puolukassa naapurin Maijun kanssa ja jalka murtui kaatuessaan.
Ei silloin ollut kannykoita,joten Maiju halyytti naapurista apua ja isani toi aitini pyoranterakalla tielle ja autolla sairaalaan.Ei silloin halyytetty ambulanssia ihan pieniin juttuihin...
Mustikoita oli tana vuonna paljon ja mekin saimme kerattya muutaman litran ja tuotua mukanamme talven mustikkapiirakoihin.
Aitini oli erittain ahkera marjastaja ja joka vuosi kerasi kymmenia litroja mustikoita,vadelmia ja puolukoita metsasta.
En ehka aitini marjamaariin paasisi,mutta uskon etta keraisin myos marjoja talven varalle..                                                                 Siskoni pihaltaNoga innostui niin ruohonleikkuusta ettei olisi malttanut edes illalla kymmenelta lopettaa.Onneksi isallani on mukavat ja rauhalliset naapurit,jotka ymmartavat parin viikon metelia ja aanta,joka naapurista aina kesalla kuuluu...Ei ollut lapsuudessani seikkailupuistoja,mutta meilla oli luonnonhelmassa Pesakivet!
Nama valtavat kivenjarkaleet loytyy Kalvian Vuolteelta.
Kivenjarkalaitten paalla ja onkaloissa oli aina kiva kiipeilla ja ryomia ja pelata aina mahdollisia kaarmeita,karhuja ja ties mita menninkaisia,mita sita lapsen mielikuvituksissa aina oli.Muistan,etta teimme kerran alaluokilla ollessani tanne koulun luokkaretken pyorilla.
Matkaa on koululta jotain parikymmenta kilometria.


Lomallamme ilmat oli juuri sita,mita toivoimme.Aurinko paistoi ja lamminta oli reilu +20.
Yhtena aamuna aikaisin klo 7 lasten viela nukkuessa ajoin tanne jarvelle uimaan.
Aamuaurinko,taysin tyyni,hiljainen jarvi ja hiljaisuuden rikkoi vain lintujen sirkutus.Mika ihanuus!
Lasteni kuullessa aamu-uinnistani,heidan oli paastava myos uinnilleen...

7 kommenttia:

 1. Voi, ku ihania kesämuistoja sanoin ja kuvin💛💙
  Minäkin oon nyt vanhempana innostunut aikaisista aamuista; ihana lähteä lenkille klo 7 ja sen jälkeen vasta aloittaa aamupuuhat. Näin toimin kyllä vain lomalla. En kyllä muutenkaan ole mikään aamuntorkku....

  Kotona potemassa flunssaa😷
  Terkut teille!!

  VastaaPoista
 2. Suomen kaunis kesäinen luonto niin kauniina kuvissasi:)

  VastaaPoista
 3. Niin se on, että asioiden arvon ymmärtää usein vasta sitten, kun ne on menettänyt. Nautimme siksi kovasti tästä Suomesta? Jopa sen kylmästä kesästä...

  VastaaPoista
 4. Voi mitä muistoja! Eipä tullut käytyä tänä(kään) kesänä uimassa tuolla järvellä. Mustikassa kylläkin muutaman kerran, samoin vadelmia tulee kerättyä vieläkin. Aika kuluu nyt mattojenpesussa, joku tyttö sulta voisi tulla tänne apuun! Hyvää Sapattia!

  VastaaPoista
 5. Ihanat muistot <3 Meidän kylällä oli vaihto-oppilas Italista tänä kesänä ja hänkin ylisti Suomen luontoa ja sitä, että asumme ihan luonnon keskellä. Ehkä sitä ei itse osaakkaan arvostaa oikealla tavalla...

  VastaaPoista
 6. Ihania nostalgisia muistoja.Kylla siella nuorena tosiaan tuli vietettya paljon aikaa ja koko yokin joku kerta valvottiin Myos nyt kun ystavani pyytaa meidat mokille saunomaan on ne niin ihania ja harvinaisia hetkia kun paasee taalta hulinasta rauhoittumaan savusaunan lauteille Viime kesana myos poimin sielta jarven metsikosta mustikoita ja mika rikkaus kun ilmaiseksi saa kun vaan viitsii poimia.Taalla saa kaikista marjoista maksaa maltaita.Ihania muistoja ja kuvia.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja muistoja!
  Niin se on ettei niitä asioita osaa tarpeeksi arvostaa ❤️

  Oli kiva kun reissullanne ehditte täällä meilläkin piipahtaa!

  Mukavaa syksyä sinne teille lämpimään :)

  VastaaPoista