maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulutunnelmia

Kysyin isaltani tanaan,tuntuuko hanesta,etta kolmen paivan paasta on joulu.Ei kuulemma tunnu yhtaan!!!
Nain se on taalla.Ulkoisesti joulu ei mitenkaan nay.Eilen ostoksilla ollessamme vein kaikki eraaseen valaisinliikkeeseen,silla tiesin,etta siella myydaan jouluvaloja seka tekokuusia.Mutta muuten kaupoissa ei ostella joululahjoja,ei soi joululaulut ei ole joulukoristeita...
Kotona olen laittanut vahan joulua.Poltellaan kynttiloita,sytyttelen valosarjoja,jouluradio soi...

Tortut ja piparit on leivottu.Lapset tykkaavat leipoa ja ensi kertaa myos pienimmainen oli mukana leipomassa.Hanen taikinaa ei tainut riittaa yhtaan pellille asti...meni parempiin suihin.


Aattoiltana siskoni perhe tulee meille.Teen perinteisen riisipuuron ja sekahedelmasopan.
Taytyy etsia Fazerin suklaata vahan joulupoytaan joululeivonnaisten lisaksi.
Isamme toi Suomesta matkalaukullisen paketteja,joten lapsille tulee olemaan riemastuttava joulu...
Tunnelma on kieltamatta oikein jouluinen koko illan,mutta totuus iskee oven ulkopuolella.Muu kansa elaa normaalia elamaa,kaupat auki,ihmiset lenkilla...
Ja hassuinta tassa on se,etta Beetlehem,jossa joulu alkoi,on tuossa lahes kiven heiton paassa........

7 kommenttia:

 1. Tuntuu oudolta näin lukijastakin, että joulun kotimaassa ei paikalliset vietä joulua...mutta piparin tuoksulla ja valoilla saan ihanan jouluisen tunnelman!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja Lämminhenkistä.Perhejoulua sinne kauas....Beetlehemin seimen luo"

  VastaaPoista
 3. Toivon teille koko perheelle lämminhenkistä Joulua isolla J:llä, vaikkei "puitteet" ehkä niin jouluisat olekaan. Minä ihastelen tässä ikkunasta juuri ulos, kun tuijien hennot oksat alkavat jo vähän painua lumen painosta kohti maata, samoin käy jouluvalojen. Makoisia pipareita teille on leivottu - nam. Kiitos mukavasta kommentista blogissani, kiva huomata, että samat asiat kiinnostavat. Ihanaakin ihanampaa joulunaikaa. Piipahdanpa taas...

  VastaaPoista
 4. "Jos vain joulun Herra saa sydämmessäs asustaa, nii silloin joulu luonas aina on.." Siellä varmaan joulun Herra kirkastuu ja näin jouluna tuntee olevansa kristitty ja mitä se tarkoittaa, vai mitä?
  Meilläkin leivottiin tänään pipareita :) ja äsken koristelin niitä valkosuklaalla nam ;)

  VastaaPoista
 5. Vietättekö sekä suomalaisia että täkäläisiä pyhiä? Puhutko muuten lastesi kanssa suomea?

  VastaaPoista
 6. Yaelian,
  takalaisia juhlia vietamme,mutta jouluna lapset saavat lahjansa ja itse haluan vaalia tiettyja perinteita.Joulu on ainut juhla,jolloin minulla on edelleen ikava Suomeen.
  Puhun lapsille suomea,mutta huomaan tyttojen kanssa sen olevan koko ajan hankalampaa....

  VastaaPoista
 7. Joulu onkin sellaista aikaa,jolloin rupeaa kaipaamaan Suomeen.Täällä kun on niin erilaista tähän aikaan vuodesta. Toivottavasti jatkossakin tytöt osaavat kunnolla puhua suomea.

  VastaaPoista