lauantai 12. syyskuuta 2009

Pyykkia ja synttareita

Pyykinpesua riittaa kuuden ihmisen perheessa ihan tarpeeksi.Ongelmana ei ole se pesu,kun kone pesee,mutta se viikkaus ja silitys.Molemmista tykkaan,mutta kun vain olisi riittavasti aikaa.
Saan kolmekin koneellista vaatetta ripustettua seka sisalle etta ulos,mutta sitten se puhtaiden ,kuivien vaatteitten kasa tahtoo lojua luvattoman kauan meidan sangylla.Joskus illalla joutuu vetaista ne paivapeiton sisaan ja aamulla nostaa ne taas sangylle ....

Talla viikolla vietimme esikoisemme 10-vuotissynttareita.Kylla aika menee nopeaa...Tuntuu,ettei siita voi niin kauan olla,kun yhdessa siskoni ja kalyni kanssa jannasimme kuka synnyttaa ensimmaisena.Meilla kolmella oli ihan sama laskettuaika.
Siskoni tytto on Noaa 27 tuntia vanhempi ja kalyni poika 7 tuntia nuorempi.


Isosisko ja pikkuveli!12 kommenttia:

 1. Lisay - minulla ihan sama homma odottaa ja vitkuttelen pyykin viikauksen aloittamista. :)
  Hauskasti yhteiset lasketut ajat! Ihan uskomatonta!

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen aivan surkimus noiden pyykkien kanssa! Ja silitys se vasta kamalaa onkin! Onnea 10-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 3. Hei,ihan tuttu tuo pyykkijuttu! Meillä käy monesti just samoin,mitä selitit..Sängylle ja kun ei kerkiäkkään laittaa ni päiväpeiton sisälle ja..Hahaa :)
  Onnea kymmenenvuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 4. Hei taas! Kiitos vierailusta blogissani! Ovathan tämän postauksen kuvat Suomesta, eivätkä Israelista? Eihän Israelissa voi näyttää noin suomalaiselta!
  Minä tapasin mieheni Yhdysvalloissa ja seurustelimme nelisen vuotta, kunnes menimme naimisiin. Nuo neljä vuotta ravasimme Suomen Chilen ja USAn välilä. Minun kotini oli Suomessa ja mieheni koti USA:ssa. Naimisiin menimme Suomessa ja sitten muutimme Chileen yhteisestä päätöksestämme. Chile oli ennestään tuttu vain lomilta. Pisin aika oli neljä kuukautta. Nyt on mennyt neljä vuotta täällä ja ehkä minä joskus totun...Minulla ei ole ikävä Suomen kesään, mutta syksyn sienimetsiin kyllä! Joulunaika on vaikeinta minullakin. Täällä joulu on vapun tyylinen puolitoista päivää kestävä rihkamajuhla ja kaiken lisäksi keskellä kesää.
  Miten kauan lento Suomesta Israeliin kestää? Käytkö usein Suomessa?

  VastaaPoista
 5. kuullostaa tutulta tämä tarinasi puhtaista vaatteista... paitsi että minä kyllä vältän silittämistä aj yritän laittaa vaatteet narulle niin siististi ettei tarvitse silittää.

  Onnea syntymäpäiväsankarille!
  Hyvää viikonjatkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 6. Joo,tarkeaa on kylla miten pyykit ripustaa,niin valttyy turhalta silitykselta.Jos lapset tai mies ripustaa,joudun salaa kayda oikomassa vaatteita...
  Kuvat ovat todellakin talla kertaa Suomesta.Minulla on paljon Suomesta otettuja kuvia jemmassa,joten niita tulee myos laitettua aiheeseen liittyen...
  Mialle viela,etta kaymme noin kerran vuodessa Suomessa kesalla,lisaksi parinkymmenen vuoden aikana olen 2-3 joulua ollut Suomessa.
  Lento,jos olisi suoraan Suomeen olisi vain noin 5 tuntia,mutta suorien lentojen puutteessa vaihtoineen jossain pain Eurooppaa kestaa paljon kauemmin ja siihen lisattyna 5 tunnin junamatka vanhemmilleni,joten siina tietaa matkustaneensa taman katraan kanssa...

  VastaaPoista
 7. tähän tupaa muutettaessa 4v sitten meille tuli kuivausrumpu. En voinut ymmärtääkään kuinka ihana juttu sen on! Pyykkikoneesta heitän vaatteet suoraa rumpuu ja sieltä sitten viikkaan suoraan koppaan. Pois jää narulle laitto, pois otto ja silitys. Ja silti nytkin on iso koppa odottamassa kaappiin tyhjäämistä. (joitain vaatteita pitää toki silittää, kuvio esim tai jos unohtuu liian kauaksi aikaa.)

  VastaaPoista
 8. Onpas teillä olleet lasketut ajat hauskasti! :D Ja vielä sitten synttyivätki serkukset niin lähekkäin.
  Miehen sikolla ol kans laskettuaika viikoa ennemmin kuin meidän nuorimmaisella. Ean syntyi 2vkoa ennemmin ja serkku meni viikon yli, joten Ea on sitten lopuksi 6pvä vanhempi :) Ja samaan sukuun miehen veljen vaimo sain 1 1/2kk myöhemmin myös tytön :)

  VastaaPoista
 9. Maaka,minullakin on kuivausrumpu,jota kaytin viime talvena ehka pari kertaa...
  Taalla on yleensa kivat ilmat,etta pyykki kuivuu nopeasti ulkoilmassa.Talvella vesisateella pyykit ei tahdo kuivua sisallakaan,joten heitan sitten kuivuriin.
  Ehka mun kuivausrumpu on jotenkin jo niin huono,etta vaatteiden kuivaus siina kestaa niin kauan ja vie vain kovasti sahkoa.

  VastaaPoista
 10. Maaka,lisays viimeiseen kommenttiisi.
  Meidan lapsilla on taalla 10 serkkua,jotka ovat ialtaan 2-13 vuotiaita,eli ihan meidan lasten ikaisia.
  Se on tosi kiva,kun kokoonnutaan yhteen.Metelia on,mutta hauskaa...

  VastaaPoista
 11. =) Kaunis kuva. Edellinen kommenntini näyttää hävinneen=O

  VastaaPoista
 12. Mimmuli,mitenka ne kommentit voi yhtakkia havita???
  Tietaako kukaan viisaampi????

  VastaaPoista