perjantai 25. toukokuuta 2018

Aamupalalla Yaffossa


Viekohan tama kuumuus voimat ja aivot,kun ajatus ei kulje eika ole aikaa olla tietokoneella.
Latasin nama kuvat jo viikko sitten ja siihen se jaikin.
Aina on jotain muuta tekemista ja menoa.Meilla on alkanut tosi aikaisin helteinen kesa.
Untuvapeitot on vaihdettu lakanoihin,tuulettimet kannettu varastosta,ilmastointi hurisee aamusta iltaan ja uima-allaskin siivottiin ja taytettiin talla viikolla.Lahiaikoina ollaan ajettu pariinkin kertaan rannalle.
Ensimmaisella kerralla kavin kahden tyttareni kanssa Yaffon vanhassa satamassa,jossa sattumoisin oli vanhojen Volkkarien nayttely.
Meitahan tietenkin kiinnostaa vanhat autot.Johtunee varmaan oman perheen kokoelmasta vanhoja autoja.Meidan antiikkiautot ei vaan ole nain hienosti kunnostettuja.Autonayttelyn ja kuvauksien jalkeen meille maistuikin sitten runsas israelilainen aamupala.
Onhan se aivan toista nauttia se meren rannalla mita Jerusalemin tutuissa kahviloissa.
Piristavaa ja kivaa tallaiset pienet retket.Talla viikolla ajoimme myos ensimmaista kertaa rannalla toitteni jalkeen.
Vesi oli minulle viela vahan kylmaa,mutta lapsia se ei haitannut.
Kylla varmaan minakin olisin loppujen lopuksi uskaltautunut veteen,mutta inhoan sen jalkeen kuivatella hiekkaisessa rannassa ja ajaa hiekkaisena kotiin.
Ensi kerralla sitten...Viime viikko olikin lyhyempi tyoviikko,silla edellisena pidennettyna viikonloppuna vietimme Shavuot-juhlaa eli suomalaisittain Helluntaita.
Pitkaan naita juhlia on taas meilla riittanyt,mutta seuraava juhla on vasta kesan jalkeen syksylla.
Nyt nautitaan kesasta,odotellaan ja suunnitellaan kesalomaa.
Tana kesana meille onkin tulossa vahan erilainen kesaloma.Nailla nakymin Suomen loma jaa valiin ja sen tilalle on suunnitteilla jotain muuta.
Siita vahan myohemmin...Lapsilla on kouluissa viimeiset koeviikot meneillaan.
Taalla takalaiset yo-kirjoitukset kirjoitetaan kahtena viimeisena vuonna ja keskimmainen tyttareni kirjoittaa jo tana vuonna monta ainetta.
Han on parhaillaan lukulomalla ja kiireisimmissa tilanteissa tyossani voin saada hanelta myos apua.
Huhtikuun alussa otin hoitoon viela kuudennen vauvan.Vaikka tosi kiltti aivan ihana 5kk ikainen poika onkin, aina yksi hoidettava lisaa on myos lisaa tyota.
Tama vuosi toissa on ollut aika helppo,silla lapset ovat tosi kiltteja ja helppoja.
Silti nain kesan kynnyksella sita alkaa odottaa pienta lepotaukoa!Yritan kulkea kameran kanssa vahan useammin,jotta saan talletettua ihania kohteita ja tunnelmia kauniista,kesaisesta Israelista.Ihanaa viikonloppua kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Kiva retki Yaffaan teillä, ja hienoja autoja:) Kamalan kuumaa on ollut ,etenkin täällä rannikon lähellä, ja vielä enemmän sisämaassa kuten tässä HOlonissa, mutta onneksi nyt on ollut 2 päivää hieman miellyttävämpää:) Ihanaa viikonloppua ja tsemppejä tyttärellesi kokeisiin.

  VastaaPoista
 2. Joo yritetaan paasta rannalle yhdessakin ainakin kerran tana kesana.Jaffo on kiva paikka vierailla ja kierrella.Voimia viela parille kuukaudelle ennen lomaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana turkoosi meri, ranta, ihanat aamupalat, siinä minun muistoja matkoilta sinne.
  Onpa upeita autoja! Jotenkin ne sykähdyttää, kun muistuu lapsuus mieleen...
  Voimia ja jaksamista sinne kuumuuteen!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se arkea kivasti rikkoo, kun lähtee välillä muualla käymään. Ja meren ääressä ruoka maistuu monin verroin paremmalle, kun kotona pöydän ääressä.

  VastaaPoista