tiistai 26. syyskuuta 2017

Vaarallistako?

Eras ilta myohaan illalla lenkkeilin yksikseni.Ilta oli viela ihanan lammin,noin +24  astetta,lammin tuuli toi ihanaa kukkien tuoksua ja lenkkeilymaisematkin oli nain upeat.
Olin omissa ajatuksissani ja mietin sita miten taalla Israelissa ei tarvitse pelata yksin liikkuessa edes iltamyohalla.
Niin usein ihmisilla on valtavasti ennakkoluuloja varsinkin Israelia kohtaan.Ajatellaan,etta taalla on taysi sota koko ajan,levotonta,rauhatonta,pelottavaa,vaarallista...
Eras bloggaaja pyysi suosituksia hienoista sukelluskohteista ja suosittelin Eilatia,joka on todella hieno vedenalaisesta maailmastaan.Han kertoi ajatelleensa myos Eilatia,mutta sota ja levottomuudet niin pelottavat,etta ovat hyljanneet ajatuksen...

Syksylla tulee kuluneeksi 30 vuotta tanne tulostani enka ole tahan paivaan mennessa ollut lahellakaan mitaan terrori+iskua.Onnekseni en,silla kyllahan niita valitettavasti tapahtuu...
Joskus kieltamatta nousee pieni pelokas ajatus mieleen,kuten esimerkiksi tana aamuna palestiinalaismiehen ammuttua kolme israelilaista kuoliaaksi.Joku nainen kertoi jarkyttyneena taman terroristin olleen heidan siivoojansa jo 2,5 vuotta.Aivan tavallisen oloinen 4 lapsen perheenisa...
Millaisia palestiinalaisia rakentaa tuossa naapuritontilla taloa.Millaisia ajatuksia heilla on mielessa.
Pidan varmuuden vuoksi ovet lukossa,kun on viela toisten lapset vastuulla...

Mutta tasta kaikesta huolimatta ei pelota lenkkeilla yksin.Uskon,etta elinpaivamme on maaratyt ja saamme elaa niin kauan kuin aikamme on.
Saamme luottaa varjelukseen kuten siskoni sai reilu 20 vuotta sitten kokea.Han oli lahdossa bussilla kaupunkiin ja myohastyi bussista,Juuri se bussi rajahti ja siina sai 18 surmansa.Tama tapahtui silloin,kun naita itsemurhaiskuja oli aivan yhtenaan.
Samaan aikaan eras tuttumme oli Suomessa heratetty rukoilemaan siskoni puolesta...

Tallaisia ajatuksia ollut mielessa viime paivina.
Ehkapa senkin vuoksi,kun illalla menen lohduttamaan lastemme suomikouluopettajaa miehensa kuoleman johdosta.

Mutta vastatakseni otsikon kysymykseen, ei ole vaarallista.Sitahan ne kaikki tanne saapuvat lomalaisetkin ihmettelevat!!!

PS.Kuva on otettu meidan kadulta.

6 kommenttia:

 1. Kuolema voi vaania vaikka kotona. Tai oman pään sisällä, niin kuin taas oma elämä on opettanut. En minä nyt varaisi perheelle matkaa Afganistaniin, mutta en myöskään linnottautuisi kotiin, koska jossakin muualla saattaisi vaikka räjähtää.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, en ole koskaan pelännyt lähteä lomalle Israeliin. Varmaan jo kolmekymmentä kertaa siellä matkustelleena koskaan ei ole sattunut mitään vaaratilanteita, mutta toki takaraivossa on sellainen pieni ajatus, että maassa kuitenkin tehdään joskus turisteillekin terroritekoja.Pitää olla järki päässä, missä liikkuu ja minne autolla ajelee. Nuo sun lenkkimaisemat on niin upeita!

  VastaaPoista
 3. Kauniit lenkkimaisemat, kyllä kelpaa��
  Olen kanssasi samaa mieltä, että päivämme on määrätty ja että Hän, kenen huomaan kerran olen elämäni antanut, pitää huolen minusta vaarojenkin keskellä.
  Lohdullista ja turvallista!!
  -Ulla

  VastaaPoista
 4. Niinpä, ihmisillä jotka eivät täällä ole olleet on hieman vääristynyt kuva siitä miten täällä oikeastaan on, olen blogin kautta saanut montakin viestiä että "emme tienneetkään että oikeasti onkin noin kiinnostavan näköistä". Tänäänhän saa melkein pelätä enemmän Euroopassa kuin täällä..
  Huh,onneksi siskollasi oli silloin onni matkassa...

  VastaaPoista
 5. Minä itse en ole käynyt Israelissa, mutta paljon on ystäviä jotka käyvät melkein joka vuosi siellä.
  Hekin sanovat ettei siellä tartte pelätä mitään, on jotenkin turvallinen olo.
  Minusta meihin suomalaisiin täällä kotimaassa iskostetaan uutisten ja lehtien välityksellä väärää tietoa. Israel on aina syyllinen, vaikka ensimmäinen pamahdus tulisi toiselta puolelta, sitä ei sanota, vaan että israelilainen sotilas ampui.
  Näillä uutisilla on monta kertaa ihan väärä käsitys. Valitettavasti Suomen medialla on vastainen ajatus Israelia kohti. Valitettavasti :( :(

  VastaaPoista
 6. Olen käynyt jo monta kertaa Israelissa enkä ole koskaan kokenut mitään vaarallista siellä. No, Jerusalemissa kerran näin, kun juutalais- ja arabipoika irvistivät toisilleen bussin ikkunan läpi eli ei sekään ollut kummoista, vaikkakin kertoo jotain vihamielisyydestä. Ja totta on, että kaduilla voi turvallisesti liikua myöhään illallakin toisin kuin SUomen kaupungeissa.
  Siskollasi oli todella varjelus mukanaan. Varmasti säikäytti häntä ja teitä läheisiä melkoisesti.

  VastaaPoista