keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Maailman matalimmassa paikassa


Lomalla teimme paivaretken siskoni ja lastemme kanssa Kuollelle merelle ja siella Ein Gedin kibbutsille.
Kuollut merihan eli Dead Sea on 429 metria valimeren pinnan alapuolella ja on maan pinnan matalin paikka.
Sen pituus on 76 km ja leveys 16 km
Jarven vastakkaisella rannalla sijaitsee Jordania..Kuolleen meren suola-ja mineraalipitoisuus on korkeimmillaan 33%.Jarven vesi on niin suolapitoista,etta se kannattaa uimaria pinnalla.
Silla uskotaan olevan myos terveydelle myonteisia vaikutuksia.Meilta tanne on noin tunnin ajo ja siskoni liittyi seuraamme matkalla.
Ein Gedin kibbutsilla on hieno "kaktuspuisto",jossa kiertelimme ihailemassa ja kuvaamassa valtavan isoja ja eksoottisia kaktuksia.
Ilma oli vain tosi helteinen,silla tuolla alueella on aina paljon kuumempaa mita meilla Jerusalemissa.Onneksi varjopaikkojakin loytyi siella kaktusviidakossa ja pidimme useita taukoja valilla.
Takana olevalla vuorenrinteella on polut,joilla ihmiset retkeilevat paljon.Polut johtavat vesiputouksille ja matkan varrellakin on pienia vesipuroja,joissa voi paahtavan kuumassa ilmassa kahlata.
Talla kertaa emme lahteneet sinne patikoimaan...


Tassa on aika janna puu.Kyseessa on Bengalin fiikus,joka kehittaa ilmajuuria ja jotka maata kohti painuessaan muodostavat uuden rungon.Tassa puistossa oli lapsille jarjestettya ohjelmaa,joten meidankin nuoriso osallistui laserpyssyilla tapahtuvaan taisteluun.
Se oli kuulemma heista kaikkein kivoin kokemus koko reissussa.Heita ei oikein nuo kaktukset kiinnosta!Siskoni mies remontoi muutama vuosi sitten kibutsin spa-kylpylan ja vierashuoneet.Hieno oli ainakin tama allasosasto.Muualle emme paassetkaan katsomaan...Ja kun autiomaan reunalla jo ollaan,siihen kuuluu tietysti kamelillaratsastus!Natan ei aiemmin ole ollutkaan kamelin selassa,joten hanelle se oli janna kokemus                                                                Kuollut meri                                                                 Lapseni


                                                                   Serkukset

Kiva,etta teimme edes yhtena paivana retken lomamme aikana,silla muut paivat kuluivatkin vahan surullisimmissa merkeissa anoppilassa.

Aloitin eilen jo tyot ja lapset aloittivat tanaan koulunsa.
Koulupaivan kunniaksi saimme aamulla syksyn ensimmaiset sateet ja lampotila laski tuntuvasti.
Lopultakin on raikas ilma hengittaa!

6 kommenttia:

 1. Oi teillä on ollut kiva retkipäivä! Muutama vuosi sitten minäkin kävin tuolla kaktuspuistossa ja kylpyläalue oli juuri silloin tekeillä.
  Ai siellä oli tuollaista ammuntaakin. Ja kameliratsastusta...Vielä löytyy teidänkin lapsille uusia elämyksiä...
  Oikein hauskaa koulun alkua ja viileämpiä säitä! Terveisiä Helsinki-Vantaalta, juuri tulimme Pariisista ja kotiinpäin menossa.

  VastaaPoista
 2. Oli kiva reissu vaikkakin kuuma.Laoset tykkasivat myos ja ainahan heilla on kivaa serkkujen kanssa.Nyt taas alko arki ja lomat on pidetty.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihana retki! Hauska tuo puu. En ala kun teillä on niin lämmintä, meillä jo varpaita palelee...

  VastaaPoista
 6. Hei!


  Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

  Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

  Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

  Ystävällisin terveisin

  Aino Nurminen
  nurmien.aino@gmail.com

  VastaaPoista