sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lahimatkailua
Lomalla tulee lahdettya aina vahan kauemmaksi,mutta talla kertaa kiertelimme yhtena paivana Jerusalemin vanhaa kaupunkia.
Emme tosin olleet ainoita,silla Pesah-juhlan aikaan monet varsinkin uskonnolliset juutalaiset suuntaavat kohden Jerusalemia.


Aina paatan,etta jonain perjantaina menen tanne yksin kamerani kanssa,silla vanha kaupunki on taynna hienoja yksityiskohtia,kun vain katsoo tarkemmin rakennuksia ja sokkeloisia katuja.


Itkumuurin koloihin tyonnetaan rukouslappuja ja aina tietyin valein ne sielta poistetaan ja taas on tilaa uusille lapuille.Aikoinaan tanne tullessa ensimmaista kertaa tuli vietettya paljonkin aikaa nailla vanhan kaupungin kujilla.
Nykyaan ei taalla ole itselle oikein mitaan kiinnostavaa ostettavaa.

Kerran eras arabivanhus kertoi,etta hanella on Lahden kaupungissa Suomessa tyttoystava nimeltaan Antero.Nauratti...Oli turistit vahan juksanneet papparaista!


Viime postauksessa vahan valittelin,etta on ollut vahan liian kuumaa.Etta meninkin kirjoittamaan,silla tama viikonloppu on ollut tosi kylmaa,satanut vetta ja rakeita.
En tykkaa yhtaan,etta kevaalla tulee taas nain talvisen kylmaa.Toivottavasti ilmat lampenee taas loppuviikosta,kuten ovat vahan lupailleet...

Tanaan aloitin pitkan loman jalkeen tyot.Lapset ovat viela taman paivan kouluista komalla ja huomenna palataan jo arkeen ja kouluihin....

3 kommenttia:

  1. Siellä on kyllä paljon nähtävää ja koettavaa. Sokkeloiset kadut ovat upeita.

    VastaaPoista
  2. Eipä ole tuolla vanhassa kaupungissa tullut minunkaan käytyä moniin vuosiin. Joskus kyllästymiseen asti kävelin siellä kameranjalka kainalossa! Ja eräs pääsiäinen oli mielenkiintoinen,kun liikuimme eri asemilla kulkueen mukana.Niinpä, teillä ja meilläkin arki alkaa ja normaalit työviikot.

    VastaaPoista
  3. Löytyihän sieltä kuitenkin tyhjiäkin kuvia:). Näin turistina oli tietysti pakko tallustella pääosin vanhassa kaupungissa, mutta jos joskus pääsen sinne toistamiseen, kysyn sitten vinkkejä niin paikallisten mielestä oleellisiin kohteisiin tai paikkoihin.

    VastaaPoista