maanantai 2. helmikuuta 2015

Kevatta kohti

 Tanaan saapui vain kaksi hoitolasta ja olin aamulla heidan kanssaan pitkan tovin ulkona.Aamu oli jo lammin ja asken katsoin mittarista +21 astetta.
Mina nautin aina erityisesti nain kevaan kynnyksella ensimmaisista lampimista paivista.Viela ei ole liian kuumaa enka ole viela kyllastynyt kuumuuteen...
Tallaisena aurinkoisena paivana mieleni valtaa usein ilo siita,etta saan asua nain ihanassa maassa.Seka ilmastollisesti etta muutenkin....

Pihakasvitkin viherioi erityisesti vesisateiden jalkeen.Ensimmaiset kukatkin kukkii,laventelit ja marketat....

Eilen illalla pari Natanin luokkalaista tulivat meille ryhmatyohon,jossa teimme keskiviikkona olevan Tu BiShvat eli puiden uuteen vuoteen liittyvan askartelun.
Tana juhlana syodaan paljon puiden hedelmia seka tuoreina etta kuivattuina.
Laajensimme kyllakin askartelua myos vihanneksiin.
Jokainen sai muovailla muovailuvahasta erilaisia hedelmia ja vihanneksia pieneen kulhoon.
Vaikka kyseessa oli poikia,he muovailivat hedelmia tosi keskittyneesti.
Hienoa minusta oli,etta heidan opettajansa kierteli ympari kaupunkia moottoripyorallaan eri oppilasryhmien luona ihastelemassa ryhmatyota.Meillekin han teki puolentunnin vierailun.Tama ryhmatyo oli hyva siksikin,etta kaikki luokan oppilaat tulevat eri puolelta kaupunkia ja tama ryhma oli koottu lahella asuvista oppilaista.Nain saimme tutustua oppilaisiin ja vanhempiin ja luoda suhteita tuleville kaverivierailuille.

Nyt taitaa olla kahvikupillisen aika.Taidan istahtaa vahaksi ajaksi tuonne parvekkeelle nauttimaan auringosta.Hoitovauvat nukkuvat viela aamu-uniaan.Taisivat vasahtaa aamuleikeissaan ulkona!

4 kommenttia:

 1. Voi mikä viherkuva! Ihan oon kateellinen täällä aina vaan lisääntyvän lumikinoksen keskellä!
  Mä aina unohdan tuon kukkivan pensaan nimen. Kyllä niin haluais jo tulla sinne kevääseen.
  Kivat askartelut pojilla. Nauti auringosta ja parvekekahveista. Täällä ne ovat kaukainen muisto vain!

  VastaaPoista
 2. Aivan uskomattoman ihana paiva.Ja perjantaiksi on luvattu viela enemman jopa +30 astetta.No ei se kesa viela kumminkaan tasta ala.Mulla viela pihalla aika autiota ja just on puista ja rypaleista tippuneet lehdet.Huomenna pitaisi vahan siivota pihaa.Tosi hienoja muovailuja.

  VastaaPoista
 3. Hienot hedelmät;luulin ensin että ne oli tehty marsipaanista;D Minä kyllä haluaisin vielä talven ennen kevättä,eihän sitä talvea ollut kuin joku puolitoista viikkoa....

  VastaaPoista
 4. Moi!!

  Voi, miten tuntuu ihan uskomattomalta, että teillä jo kasvit kukkii kauniisti pihalla ja on lämmin, kun täällä meillä lunta pukkaa lisää joka pvä, nyt sitä on jo TOSI PALJON.

  Siis ei keväästä mitään tietoa....
  Mutta mikäs on hiihdellessä ja pulkkamäkeä laskiessa, aivan ihanaa ja kun pakkastakin vaan muutama aste, tykkään:))
  Terveiset Ullalta

  VastaaPoista