sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lomaa rakettisateessa

 Kuten varmaan koko maailma tietaa,niin Israelissa on ollut vahan levotonta  viime aikoina.
Juuri askettain eras kommentoija ihmetteli miten han saa minun postauksistani aivan eri kuvan mita uutisista.Kuinka me elamme taalla niin rauhallista arkea vaikka uutisissa naytetaan aivan erilaisia kuvia.

Ajattelinkin tehda siita postauksen,mutta nyt tama tilanne muuttuikin levottomammaksi.

Tosiasiahan on,etta 25 vuoden aikana en ole nahnyt taalla yhtaan kivienheittelijaa enka ole onneksi sattunut paikalle mihinkaan pommi-tai muuhun iskuun.Rakettejahan ammutaan pitkin vuotta koko ajan Gazan alueelta etela-Israeliin,mutta Jerusalemissa olemme saaneet olla tahan asti turvassa.
Ilmahalytyksia on nyt tullut Jerusalemiin kolme kertaa ja joka kerta se on todella pelottavan tuntuinen.Meilla on talossa turvahuone,johon on rakennettu rakennusvaiheessa paksummat seinat,erikoiset ikkunat ja ovi,jotka suojaavat rakettisateelta.
Me juoksemme ilmahalytyksen tullessa sinne huoneeseen ja odotamme siella,kunnes kuulemme "rautakuvun" lahettaman  vastaraketin ampuvan raketin alas.


 Eilen iltapaivalla lapset olivat puistossa ilmahalytyksen tullessa ja mina istuin turvahuoneessa yksin ja pelkasin lasten puolesta.
Lapset olivat toimineet ihan oikein eli juosseet jonkun muurin viereen,maahan maate ja suojanneet kasillaan paansa.Liikuttavaa oli,kun tytot kertoivat poikani alkaneen rukoilla halytyksen aikana.Ihan oikeasta osoitteesta apua haki!
Poikani on kylla vahan peloissaan tasta kaikesta,mutta yritamme keskustella hanen kanssaan ja mahdollisen vahan nayttaa hanelle uutisia ja kuvia sielta....
 Minua kylla raivostuttaa seurata netista Suomen uutisointia tasta "sodasta".Paikan paalla olevana ja uutisia taalla seuraavana tiedan mita tapahtuu,missa mennaan ja missa jarjestyksessa.Suomen uutiset lahes poikkeuksetta kertoo ensin kuinka "Israel taas ampuu".....
No,en tasta enempaa kirjoita,silla en halua blogissa puuttua politiikkaan,mutta haluaisin Suomen uutistenkin kertovan oikeaa tietoa....Elama taalla kuitenkin jatkuu normaalina.Lapset ovat kesalomalla.
Valilla on vesileikit parvekkeella lampotila kun hipoo paivittain 30 asteen puolin ja toisin,poika on oppinut ajamaan pyoralla ja sita pitaa harjoitella nyt paivittain....
Poikani on aamupaivalla paivakodin kesaleirilla,mutta iltapaivisin han tykkaa paljon piirrella.
Tassa alakuvassa han piirsi kangasvareilla kankaaseen Jerusalemin!

Rauhallista paivaa meille ilman ilmahalytyksia!
Onneksi tytot ovat kotona,joten halytyksen tullessa jokainen sieppaa hoitovauvan kainaloon ja juostaan ylakertaan turvaan....

19 kommenttia:

 1. Mä ymmärrän sun pointtis ykspuliseen median tiedotukseen. Israelhan haluaisi elää rauhassa, mutta kun muut hyökkää, niin miksi ei kansalaisiaan suojelisi tai vastaiskuun jossain vaiheessa ryhtyisi.
  Olkaa turvassa siellä enkelten siipien alla!

  VastaaPoista
 2. Juuri eilen ajattelin teitä suomalaisia siellä Israelissa. Olen samaa mieltä kanssasi, että uutisointi on ihan kieroutunutta täällä. Aamulla taas uutisoitiin, kuinka monta uhria oli tullut Gazan puolella ja muistettiin mainita, ettei yhtään israelilaista ole kuollut. Eipä kerrota sitä, että Israel torjuu ja tuhoaa tehokkaasti raketit. Olen niin vihainen tästä yksipuolisesta uutisoinnista!!! Ihanaa, että poikasi rukoili; Jumala kuulee kaiken. Herra teitä siellä siunatkoon; turvanne on ikiaikojen Jumala!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että ei rakettien aampuminen tuosta lisäänny vaan saisitte elää rauhassa♥

  VastaaPoista
 4. Olipa hyvä postaus ajankohtaisesta aiheesta. Meitäkin ärsyttää tämä uutisointi, joka tuntuu välillä hyvinkin yksipuoliselta...
  Onneksi teillä on siellä kaikki kuitenkin hyvin, varjelusta kaikkiin päiviinne <3!
  Ihana muuten tuo pojan Jerusalem-taideteos :)!

  VastaaPoista
 5. Ihanat te,jotka ymmarratte vahan tata tilannetta ja myotaelatte kanssamme!
  Pienensin vahan noita "taideteoksia",etta nakyy koko kuva.

  VastaaPoista
 6. Suomessa on kova antisemitistinen ja anti-Israel kampanja käynnissä. Siihen osallistuu voimakkaasti myös kirkon ulkomaanapu. Aina kannattaa lukea myös muita uutisia kuin Suomen omat, se on helppoakin kun netti on käytössä. Voimia ja rukouksia.

  VastaaPoista
 7. Ei tosiaan media kerro täällä, mitä on yrittää elää normaalia elämää, kun kuitenkin joutuu olemaan koko ajan vähän varuillaan. Muistan kyllä hyvin sen pari vuotta sitten olleen konfliktin, kun olin ryhmän kanssa siellä. Toivotaan, että löytyisi joku hyvä ratkaisu tilanteeseen.

  VastaaPoista
 8. Mina puolestani haluaisin muistuttaa etta myos toisella puolella on lapsia ja tavallisia ihmisia jotka haluaisivat elaa rauhassa. Hamas ja tavalliset palestiinalaiset ovat kaksi taysin eri asiaa! Molemmilla puolilla riittaa aariaineksia, vihan ja koston peraan huutelevia :(

  VastaaPoista
 9. Niin ja todella hienosti poikasi piirtaa ja kirjoittaa!

  VastaaPoista
 10. PW,olet oikeassa.Ei ole helpot oltavat palestiinan kansalla,kun Hamas siella hallitsee ja kayttaa heita ihmiskilpinaan.
  Kuulin juuri uutisista patkan lentajan puheesta,jossa han sanoi peruuvansa pommituksen,silla alueella nakyy paljon ihmisia ja luultavasti lapsia....

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti tilanne taas rauhoittuu ja pian. Kova on huoli poikieni tädeistä ja sedistä ja serkuista niin Tel Avivin ympäristössä ja Haifassa. Päivittäin olenkin sinne yhteydessä ja kyselen tunnelmia. Ja mietin kuinka kaikki tuo taas vaikuttaa lapsiin siellä.

  Paljon suojelevia enkeleitä teillekin!

  VastaaPoista
 12. Siunausta, varjelusta ja kaikkea hyvää sinne vaikean tilanteen äärelle. Ja niinhän se on, että arkea se täytyy elää vaikka ympärillä myrskyäisikin.

  VastaaPoista
 13. Niin huolestuneena täällä odotellaan uutisia teiltä!
  On se ikävää,kun joutuu pelossa ja turvattomuudessa elää arkipäivää.
  Toivotaan rauhallisempia aikoja!

  VastaaPoista
 14. Se on tosiaan niin, että uutisista saa ihan sen kuvan, että siellä on koko ajan hirveä sotatila päällä. Kuulostaa pelottavilta nuo ilmahälytykset :( Onneksi olette kuitenkin turvassa!

  VastaaPoista
 15. kaikkea hyvää teille sinne ja pikaista rauhaa...

  VastaaPoista
 16. Varjelusta perheellesi!

  VastaaPoista
 17. Totta,Suomen mediasta saa ihan vääristyneen ja yksipuolisen kuvan.Tuloni jälkeen (tulin torstaina) on ollut täällä Tel Avivin ja Holonin alueella jo vaikka kuinka monta hälytystä ja naapurini tyttärentytär alkoi kastella yöllä hälytysten alettua.Mutta kuten PW tuolla sanoo,niin olot ovat kurjan molemmilla puolilla,ehkä vieläkin enemmän toisella puolella,sillä heillä ei ole tuota ohjusten torjuntaa ja Hamas muutenkin vaikeuttaa heidän elämäänsä.Molemmillahan puolilla ihmiset haluaisivat elää vain normaalia elämää,ainakin enemmistö.

  VastaaPoista
 18. P.S. Onpa Natan taitava piirtäjä!

  VastaaPoista
 19. Pysykää turvassa. Love & Peace.

  VastaaPoista