keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ihanasti vapaallaTuntui kuin oltais oltu jossain lomalla ulkomailla,kun siskoni kanssa eilen istuttiin ulkoilmakahvilassa Jerusalemin keskustassa ja vieressa meni koko ajan tallaisia "ratikoita".
Nama ovat nimittain Jerusalemin uusia kaupunkijunia,joita testaillaan naina paivina ja yleison kayttoon ne pitaisi tulla parin kuukauden paasta.Rautatiekiskoa on rakennettu 14 kilometrin verran.
Rakennusvaihe on kestanyt kauan ja aiheuttanut paljon ongelmia muutenkin ruuhkaiselle liikenteelle ja keskustan liikkeille.
Toivottavasti juna saadaan pian kayttoon ja helpottamaan keskustaan liikkumista,silla parkkipaikoista on siella kova puute.


Keskustaa kunnostetaan ja kohennetaan muutenkin paljon.
Lisaa kavelykatuja tehdaan,vanhoja hienoja taloja kunnostetaan tai rakennetaan uusia ja huomioin myos kuinka paljon sinne oli tullut uusia ulkoilmakahviloita ja pikaruokaloita.


Minulla oli aamulla muutaman tunnin ajan kestavat verikokeet(piti odottaa pari tuntia ja sitten uudet kokeet),joten otin koko paivan toista vapaaksi ja sovin tapaamisen siskoni kanssa keskustaan.
Viidentoistatunnin paaston jalkeen maistui aamupala kahvilassa ja loppuajan kiertelimme kaupoissa.
Paljon mukavampi kiertaa ystavan kanssa mita yksin.Yksin minun ei tule koskaan edes istuutua kahville...

Piristava paiva verikokeista huolimatta.Ja viela lammin ilmakin meita hemmotteli!!!

4 kommenttia:

 1. Hieno kaupunkijunana saattekin.

  Hienoa, että siellä kunnostetaan vanhoja taloja... täällä meilläpäin puretaan kaikki vanha ja kaunis, uusien, rahaa enemmän tuovien tieltä... Tai Turussa... onneksi en ole turkulainen, mutta tosi tuohtunut olen silti..:))

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti pääsee yleisökin pian noita kaupunkijunia käyttämään.On kyllä kulunut niihin tuhottoman paljon aikaa (ja rahaa...)mutta lopputulos näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Ompas modernin näköistä kaupunkikuvaa!
  Muistan vielä kuinka ennen ruuhkassa ajettiin autolla bussien pakokaasuissa kapeita katuja! Vähänkö on muuttunu maisemat.
  Kivaa että sulla on JOSKUS viikollakin vapaapäivä!
  Lähden just sairaalaan, äiti on siis jälleen siellä. Toivottavasti viikonlopuksi pääsee kotiin.

  VastaaPoista
 4. Onpa tehokkaan ja modernin näköisä junia! On siellä niin uutta ja vanhaa kauniisti vierekkäin...

  VastaaPoista