torstai 16. joulukuuta 2010

Voihan piparkakkutalo!!!!

Loppujen lopuksi en voinut muuta kuin nauraa,kun katsoin tanaan kokoamiani piparkakkutaloja.Ovat kuin maanjaristyksen jaljilta....
Toinen sortui heti kokoamisvaiheessa ja toinen on siina ja siina,etta milloin kellahtaa...
Eilen leivoin toisen satsin pipareita ja samalla paistoin piparkakkutaloon osat.Pipareista tuli ihanan pehmeita,kuohkeita ja suussa sulavia,mutta sepa ei ollutkaan hyva ominaisuus talon osille.
Miten ihmeessa kaikilla muilla blogilaisilla on niin ihania kuvia piparitaloistaan???Ei tuonnut piparitalotkaan meille sita joulumielta....

Hyasintin tuoksua kylla olen nuuhkinut jo viikon verran ja aina ohi mennessa sen ihana tuoksu nostaa ihastuneen hymyn huulille.Innoissani vein kukan mieheni nenan alle ja han totesi kukan tuoksun olevan inhottavan.Miten voi olla!!!!

Talla viikolla paasimme pieneen joulutunnelmaan,silla vietimme lasten suomikoulun joulujuhlaa.Siella on aina ihana kuulla naiden puolisuomalaisten lasten lausuvan runoja tai laulavan suomeksi vahvalla aksentilla korostettuna.

Tanaan kavin viela viime hetken jouluostoksilla,silla paketit pitaa saada huomiseksi siskolle ja hanen mukaansa,silla han matkaa nuorimman poikansa kanssa Suomeen jouluksi.
Olisin mielellani lahtenyt hanelle matkaseuraksi,mutta minulla ei ollut pienintakaan mahdollisuutta saada tyostani lomaa....

No,nautin kuitenkin siita,etta siskoni paasee kuuden vuoden tauon jalkeen nauttimaan joulun ajasta ja ihanaa myos,etta kotivaella on tana vuonna edes yksi lastenlapsi silmat saihkyen avaamassa paketteja.

En tieda mika ihmeen talvivasymys minuun on iskenyt,silla olen ollut iltaisin todella vasynyt ja voimaton.
Vaikuttaakohan kylma talvi-ilma,etta mieli tekee olla vain lampimien peittojen alla.

6 kommenttia:

 1. Kuis ne nyt silleen sortu :-O
  Joku vuosi mulla oli kyllä kanssa aika pehmeetä piparia, niin oli vähän hutera. Ja sokerikuorrutteella kasaaminen ei kanssa onnistu multa, pitää olla sulaa sokeria.
  Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu paremmin :)

  VastaaPoista
 2. Ensi kertaan vinkkia,
  ainakin Italiassa Ikeasta loytyi valmiita piparkakkutalon osia jotka sitten vaan sulalla sokerilla kasattiin yhteen. Helppo homma jos ei halua tehda talonosia itse!

  VastaaPoista
 3. Parhaat piparitalon osat saa ihan kaupan valmistaikinasta (jota siellä ei oletettavasti ole...) sillä se ei veny ja pauku, joten paloista tulee tasaisia reunoiltaan = paljon helpompia koota. :)

  Meillä olisi piparitalon koristelu ja kasaus edessä viikonloppuna, palat leivottiin jo toissapäivän iltana... :)

  VastaaPoista
 4. Netistä löytyy reseptejä sellaiseen piparitaloon sopivan taikinan tekoon,esim. DanSukkerin sivuilta.

  VastaaPoista
 5. Minulla jäi talo tänä vuonna tekemättä, mutta aina kun teen, olen joutunut ongelmiin :)

  Meilläkään ei mieheni pidä hyasintin tuoksusta, minusta se on ihana.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Me tehtiin viime viikonloppuna. Seinät on aivan kierot ja talo hieman vino. Kasasin sokerikuorrutteella, mikä vaati kyllä kärsivällisyyttä ja tukirakennelmia kovettumisvaiheessa. :) Toivottavasti löydät joulumieltä jostakin mielen sopukoista vielä. Minullakin on sellainen matalapaine meneillään, mutta jospa viikonloppu piristäisi. Lämpimät peitot kutsuvat kohta minuakin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista