perjantai 26. marraskuuta 2010

Makumuistoja lapsuudesta

Tanaan leivoin kakkua,jonka maku tuo aina lapsuusajan mieleen.
Ohje kulkee nimella Maijun Kuorrutuskakku,lapsuudennaapurini ja -ystavani aidin antaman reseptin mukaan...
Tata kakkua oli meilla myos aina jouluna,silla se sopii joulun maustekakuksi.
Haluan jakaa taman ohjeen kanssanne,jos vaikka haluatte kokeilla jotain uutta kakkua joulun kahvipoytaan.


2 dl margariinia
3 3/4 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermamaitoa(tai maitoa)
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja munat
Lisaa sula margariini
Sekoita kuivat aineet ja lisaa vuorotellen maidon kanssa taikinaan

Paista 180 noin tunti

Kuorrutus
3 rkl pehmeaa voita
3 1/2 dl polysokeria
1 tl kanelia
1 1/2 rkl kuumaa,vahvaa kahvia

Levita kuorrutus kylmalle kakulle



Hyvaa 1.Adventtia kaikille!!!!!

8 kommenttia:

  1. Ompas herkullisen näköinen ohje, tuotahan pitää kokeilla :)
    Hyvää 1. adventinaikaa sinne!

    VastaaPoista
  2. Hmm...kuorrute ainakin taitaa olla samanlainen tai tyyppinen mitä Arabialaisessa maustekakussa, mitä meillä oli aina Joulun alla kun olin lapsi :)Nam!
    Mukavaa adventtiviikonloppua!:)

    VastaaPoista
  3. Rauhallista ensimmaista adventtia!

    Ja kiitos ohjeesta, tuota voisikin kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Voi nuo kuorrutetut kakut on mun lemppareita.Tuo täytyy koittaa vaikka jouluksi.Kiitos ohjeesta!
    Mukavaa ja tunnelmallista adventtia :)

    VastaaPoista
  5. Varmasti ihanan makuista.
    Hauskaa ekaa adventtia sinullekin:)
    -Hanne-

    VastaaPoista
  6. Hyvää adventtia sinullekkin<3<3

    VastaaPoista
  7. Mukavaa 1. adventtia sinulle sinne lämpimään maahan.

    Sinä osaat varmasti antaa arvoa näille suomalaisille perinteille ja muistoille <3

    VastaaPoista
  8. Muistan myös tuollaisen reseptin kotoa, ainakin kuorrutus on sama, olin jo unohtanut koko kakun ja nyt kun luin tätä niin jopa sen tuoksu tuli mieleeni.

    Pitää leipoa jouluksi tämä kakku - on varmasti hyvää!

    VastaaPoista