lauantai 25. syyskuuta 2010

Maallemuuttohaaveilua

Vaikka vuosia olen asunut jo kaupungissa,minussa on edelleen vahan sita maalaistyttoa jaljella...
Minulle ei olisi ollenkaan vaikeaa muuttaa maalle,pieneen taloon,jossa olisi pieni piha,jota rapsutella ja hoitaa.
Taalla on niin lyhyet etaisyydet,pieni maa kun on,joten sama missa asuu,joku kaupunki on aina lahella.

Kasvuolosuhteetkin on aivan loistavat,silla lampoa riittaa,kunhan vain kastella muistaa.Pihalla kasvaisi omat hedelmapuut seka yrtit ja vihannekset.
Lammosta puheenollen tama kuumuus saisi jo riittaa.Juhlan aikana siskollani ollessamme oleskelimme lahinna sisatiloissa ilmastoidussa talossa,silla 38 asteen kuumuus ei oikein houkutellut paivakavelylle.


Nama kuvat museomme kasvihuoneelta ja -maalta.
Nautin todella hakea salaatit,persiljat,kesakurpitsat,perunat,sipulit,porkkanat,chilipippurit ja tillit omalta kasvimaalta.
Voi se tuoksu ja maku!!!!Ajelimme tassa vahan aikaa sitten kaupungin ulkopuolella ja heitin ilmaan ajatuksen maallemuutosta.Miehenikaan ei ollut ajatusta vastaan,kunhan paikka olisi suhteellisen sopivan ajomatkan paassa tyopaikaltaan...

Olemme ensi viikon lomalla,joten taytyykin houkutella mieheni kiertelemaan lahiseutuja ja etsimaan "punaista tupaa ja perunamaata".
En ole muistanut varmaan mainita,etta kesalla meille asennettiin olohuoneeseen ilmastointi.Miten ihanaa nauttia oleilusta sisatiloissa,kun ei hiki koko ajan virtaa.
En tieda,miten ihanaa on sitten saada seuraava sahkolasku!!!


Taman Lehtimajajuhlan ajaksi maahan on saapunut paljon ulkomaalaisia turisteja,myos suomalaisia.
Hauskaa oli kuulla eilen yht'akkia laheisessa ostoskeskuksessa suomea,sille sinne turistit ei yleensa eksy.
Sain vaihtaa muutaman sanankin muutaman suomalaisen naisen kanssa.
Onpa heilla ainakin tarpeeksi lammin loma!
Huh tata helletta...


5 kommenttia:

 1. Ihanat kesämuistot!
  Tuo kasvihuone on niin kaunis myös!

  Kyllä maalla mukavaa on, meiltä on noin 60 km isompaan kaupunkiin ja kyllä sen pari kolme kertaa kuussa ajaa tai vaikka kerran viikossa :). Jotkut käy töissäkin päivittäin tuon matkan täältäkin. Toivottavasti tekin löydätte oman ihanan paikan maalta!

  Minä en kyllä kestäisi olla tuollaisessa helteessä kovin pitkään, viime kesänäkin oli melko tuskaista täällä Suomessakin. Niitä lämpöjä toki voi muistella tulevana talvena, jos ennusteet kylmimmästä talvesta tuhanteen vuoteen toteutuvat :/ Saa nähdä kuinka ennustukset paikkansa sitten pitävät!

  Mukavaa viikonloppua toivottelen täältä sateen harmaasta Suomesta!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja muistoja <3 Voi teillähän on lämpöstä siellä..täällä sataa vettä ja tuulee! Mukavaa päivää teille toivottelen täältä kotomaisemien puolesta :)

  VastaaPoista
 3. Toda raba! Ihanaa kun kahden blogin kautta saa tuulahduksen Israelista!! (Yaelian toinen). On kyllä jäänyt niin kauniit muistot, siellä muutaman kerran kerran käyneenä ja kerran vapaaehtoisena.
  Hyvää lehtimajanjuhlan aikaa!! Täälläkin on ollut vaihteeksi "tosi" lämmin päivä, onneksi! Olin jo ihan varma, että syksy alkoi jo toden teolla.

  VastaaPoista
 4. Ihania kesäisiä kuvia!

  Kylläpä teillä lämmintä riittää!
  Maalla olisikin varmaan kiva asua, niin sään puolesta kaikki kasvaisi hyvin.
  Toivotaan, että löydätte maaseudulta kotipaikan itsellenne.

  Hyvää lehtimajanjuhlaa sinulle!!

  VastaaPoista
 5. Mutta kun pitaa kayda kaupungissa toissa, ainakin meidan. Ja ruuhkat on niin hirveat. Tyokaverini tulee maalta, siis joku 40 km ehka, ja aamulla hanella menee 1 - 1.5 tuntia tahan matkaan.

  VastaaPoista