sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Oliiveja

Kevaalla oliivipuuni kukki nain nayttavasti ja toivoin kovasti siihen myos oliiveja.
Ja toiveeni toteutui silla eilen laskeskelin siina olevan kymmenia oliiveja tai pienta oliivin alkua.Kylla sita ihminen on pienestakin iloinen,kun niiden kasvua seuraan ja ihailen!!!

Tanaan puusta loytyy vahemman oliiveja,silla hoitolapsella oli jo oliiveja kadessa,kun aitinsa toi hanta aamulla hoitoon.
En malttanut olla hiljaa vaan sanoin,etta huolehtii,ettei tyttonsa poimi niita oliiveja minun koristeoliivipuustani.Viela kun kyseessa on parivuotias tytto,joka edelleen laittaa suuhunsa kaiken pienen,minka vain loytaa..
Tytto alkoi itkea ja aiti antoi oliivin hanelle takaisin.Otin oliivin hanelta ja sanoin,etten hyvaksy tyton kateen mitaan niin vaarallista kuin oliivi,joka kurkkuun jouduttuaan voi tukehduttaa tyton!!!
Sanoin,etta me vanhemmat asetamme rajat lapsille vaikka lapsi kuinka itkisi hanta kiellettyamme.
Kovin kylla myonteli,etta olet oikeassa.
En mina tasta olisi varmasti muuten hanelle heti maininnut,mutta koko vuoden tytto ja isoveljensa,kun on mukana ,alkavat repia kukkia ja lehtia kukistani,eika aiti heita kiella ollenkaan.Mina olen sitten yrittanyt sievasti heita kieltaa.
Nyt tahtoo kylla mitta tulla jo tayteen,kun ei lapset eika aiti varsinkaan millaan ymmarra eivatka opi!!!
Tuntuu vahan siltakin,etta alkaisin olla jo loman tarpeessa,mutta viela 7 viikkoa pitaisi jaksaa!!!

No,ehka se on tama viikon ensimmainen tyopaiva ja edelleen jatkuva selkakipu,joka saa aikaan taman vasahtaneen olon.....

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Minun mielestäni toimit ihan oikein. Jos lasten äiti ei tuollaista huomaa niin kyllä sinulla on oikeus ja minun mielestäni velvollisuuskin huomauttaa.

  VastaaPoista
 2. Ihan oikeassa olit tuossa tapauksessa,noin olisin toiminut minäkin.Rajat pitää kyllä olla!
  Hienosti on pikku oliivipuusi tullut oliiveja,vaikka on noin pieni puu:-)

  VastaaPoista
 3. Totta, toimit aivan oikein! Typerää olisi vaarantaa lapsi vain siksi, että hän jotakin haluaa. Ja lisäksi sinä päätät säännöt teidän kotona, ja niitä pitää lasten ja varsinkin äidin (joka on jo aikuinen) ehdottomasti kunnioittaa. :)
  Kaunis olivipuu! Jaksamista sinulle loman odotukseen ja kesäisiin työpäiviin!

  -Heini-

  VastaaPoista
 4. Ihana oliivipuu! Koitahan jaksaa vielä muutama viikko siellä lasten kanssa, sitten pääset Suomi-lomalle!
  Mulla kärhöt on just parhaillaan kukassa, vaaleanpunaista ja sinistä. Ja ostin just pari uutta ja istuttelin ne metalliseen kaaritukeen kiipeilemään.
  Voisimpa lähettää sinulle syreenin ja kielon tuoksua täältä Jokirannasta!

  VastaaPoista