sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Niin kaukana todellisuudesta

Ihana kuva,mutta niin kaukana todellisuudesta ainakin meidan perheessa.

Olin viimeksi superissa poikani kanssa,joka ostoskarryista kurkotteli jos mita tavaraa.Valilla piti antaa hanelle jo jotain naposteltavaa,etta viihtyisi kassalle asti.
Viela kauheampia olivat ostoskerrat,kun han oli niin pieni,ettei osannut viela istua.Taalla ei ole ostoskarryja,joissa on turvakaukalo vauvoille,eika myoskaan ostoskarryautoja tai pikkukarryja lapsille.

En muuten ole missaan nahnyt ihmisilla niin taysia ostoskarryja kuin taalla.Toisilla on kaksi karryllistakin ihan kukkuroillaan tavaraa.
Suomessa supereissa naen ihmisilla vain pienia ostosmaaria karryissa.Milloin te oikein ostatte ne suurostokset???

Suuriin ostosmaariin nahden takalainen kassa ei ole ollenkaan kaytannollinen.Liukuhihna on aivan liian lyhyt eika kassan takana ole kahta eri osaa,jonne ohjataan kahden asiakkaan ostokset,kuten Suomessa.Taalla seuraava asiakas odottaa kiltisti,kunnes edellinen asiakas saa pakattua ne kahden karryn ostokset.

Niinkin pieni asia kuin se "seuraava asiakas"-kyltin puuttuminen jaksaa joskus arsyttaa.Aina saat olla valppaana sanomassa mihin loppuu omat ostokset.

Jotain hyvaakin sentaan,silla muovipussit ovat toistaiseksi ilmaisia.Viime aikoina on kuitenkin alkanut tulla myyntiin kangaskasseja.Taallakin aletaan opettaa ihmisia saastamaan luontoa.

Pitaisikohan sita ommella samanlaisia ostoskasseja kuin tassa kuvassa.
Se saastaisi luontoa ja tekisi ehka ostosreissutkin kivemmiksi!!!

16 kommenttia:

 1. Mina sain viime vuonna pikkuruiseen tilaan mahtuvan kangaskassin ja se onkin ollut ahkerassa kaytossa. Se kun on aina takkini taskussa, niin ei tarvitse erikseen miettia kauppaan lahtiessa, etta missahan se on.

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus. Meillä löytyy pikkukärryt lapsille mutta ei mitään autokärryjä tai turvakaukaloita. Seuraava asiakas kapula löytyy myös mutta ekan kerran nyt tajusin, että tosiaan ei ole kahta linjaa kassan päässä kahdelle asiakkaalle! En ole edes muistanut koko asiaa suomesta.

  Täälläkin ihmiset ostaa kärryt tai kaksi kärryllistä ihan täyteen.

  Me käydään kerran viikossa tekee isot ostokset eli kärryllinen. Viikolla haen vain leipää ja jotain unohtuneita tai puuttuvia pikkuostoksia elintarvikekioskeista.

  Muovipussit ovat kaupoissa pieniä ja ohkaisia. Kuin hedelmäpussit. Itselläni on suomesta iso S-marketin kauppakassi sekä kaksi iso kangaskassia (k-market ja et-lehti :D) joihin pakkaan kamat. Paljon nopeampaa, kätevämpää sekä ekologisempaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä hurmaavia kuoseja kuvan kauppakasseissa ja mikä lantikka ja koira :)

  Minulla on käytössä anopin ompelema marimekon sininen unikkokassi, traktori-aiheinen pienempi kassi sekä sellainen verkko-kassi vielä varalla. Mies ei ikinä muista niitä tuosta naulakosta ottaa mukaansa ja sitten niitä muovipusseja vieläkin kertyy...

  Tehdään myös yleensä kerran viikossa isommat ostokset naapuri kaupungissa marketissa ja sitten maitoa ja leipää yms. haetaan, jos loppuvat, kyläkaupalta.

  Täällä Suomessa on Lidlissä tuollaiset ns. lyhyet kassat, missä pitää ostokset pakata suoraan kärryyn takaisin. En kylläkään käy kyseisessä kaupassa kuin ehkä kerran vuodessa, jonkun kaverin mukana.

  VastaaPoista
 4. Söpöjä kangaskasseja.
  Mukavaa ja mielenkiintoista lukea sieltä tapoja ja käytäntöjä,verrata miten meillä täällä :)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on mielenkiintoisia juttuja teidän elämästä ja arjesta siellä.

  Eli kaupassa käyntikin on ihan erilaista ;)

  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 6. Ah niin totta!
  Muovikassit voisivat olla maksullisia, jotkut hamstraa niita kotiin kymmenittain.

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Kiva lueskella teidan elamanmenosta siella...Meilla taalla vietettiin Eliksen 3v. synttareita eilen...Tuosta ostoksilla kaymisesta sen verran etta taalla maassa toimii internetin kautta toimiva palvelu, Joten harvemmin raahaudun kauppaan isoille ostoksille. Tilaan ruoat ja auto ja kuski tuo ilmaiseksi keittiioon asti..Sopii supermarketti-kammoiselle ja elavaisten poikaviikareiden emolle! Voikaa hyvin! T:Kati ja pojat

  VastaaPoista
 8. meillä keikkuu kauppamatkalla aina kangaskasseja mukana, toisinaan matkaan osuu itseommeltu mutta useimmin sellaisia pieniä ohuita kankaisia joita myydään toisissa kaupoissa muovikassin vieressä. Niin ja piileskelee meillä jossakin kaapissa sellainen oikein luksusmalli spr'n jättisuuri kassi mikä ei koskaan meidän pikkupikku ostoksista täyty. Tuo seuraava asiakas kyltti on hyvä, mutta täällä meilläpäin on pariin otteeseen ihan lehden palstalla tapeltu siitä että kenen sen kuuluu siihen hihnalle asetella..sen asiakkaan jonka ostokset on jo hihnalla vai se joka siihen seuraavaksi tavaransa lappaa.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kauppakasseja!
  Mukavaa alkavaa viikkoa :-)

  VastaaPoista
 10. Kiva kun kerrot sikäläisistä tavoista! Minulla on aina laukussa kangaskassi yllättävien ostosten varalta, ja se on ollut hyvä. Harmittaa kun miestä ei saa innostumaan. Meillä on paljon kasseja, lasten koristelemia ja miehen hifimessuilta tuomia, joten valinnanvaraa olisi. Jos vaan saan ostokset mahtumaan kangaskassiin, en edes huoli muovipussia vaikka se olisi ilmainen. Mies kantaa niitä tähän talouteen ihan tarpeeksi...

  VastaaPoista
 11. Kauniita kasseja ja mitenkä musta tuntuu että kankaskasseihin pakataan terveellisempiä ruokia kuin muovikasseihin? Kangaskasseista pilkottaa ja pursuaa hedelmiä, vihanneksia... Ei maitopurkkeja eikä ainakaan käristepakettia! Tai jos pilkottaakin niin nekin näyttävät ekologisimmilta, terveellisimmiltä ja trendikkäämiltä ;D

  Meiltä löytyy kangas kassi ja hyvä muovinen kauppakori, mutta haaaaarvoi muistan ottaa mukaan :/

  VastaaPoista
 12. Nyt vain sitten vahvoja kangaskasseja metsastamaan tai ompelemaan!!!!
  Juuri mies kantoi viikon ostokset sisaan,ainakin 10 muovipussillista,pussit kyllakin ohuempia ja pienempia mita Suomessa.
  Apua Niina,mista asioista sita tapellaankin!!!
  Tuollaiset asiat naurattaa,silla taalla ei koskaan nipoteta noin mitattomista asioista.
  Kati,kiva etta kommentoit.Onnittelut Elikselle.Mina en koskaan muista synttareita,mutta olen varma,etta pikkusisko on ne muistannut.Han muistaa kaikkien synttarit.
  Mina kylla tykkaan kayda superissa,jos saan tehda sen yksin ja ajan kanssa.
  Onko internethinnat samat mita superissa???
  Hyvaa viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus, kuva on tosi hieno ja inspiroiva=) Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Kiitos tuosta kassi-ideasta! Itse ainakin mielikuvissani jo ompelin viime yönä ihania kukkakuvioillisia kangaskasseja. Meilläkin käytetään kangaskasseja, mutta kaikki ovat vähän (tai paljon) eri kuosia. Miksiköhän sitä ei ole keksinyt aikaisemmin, että kauppakassit voisivat olla ihania ja toisiinsa sointuvia!

  Minä kävisin mieluusti tekemässä "suurostoksia", mutta ainakin meillä säilytystila on niin rajallista, että kaupassa pitää poiketa useampia kertoja viikossa. Viikonloppuna haemme yleensä sen yhden ison kärryllisen.

  Jos olisin rikas, suosisin ehdottomasti kaupan tarjoamaa kotiinkuljetuspalvelua, niin ei tarvitsisi lähteä kauppoihin laisinkaan.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne kauas ja lämpöiseen!

  VastaaPoista
 15. Itse käyn suurostoksilla kerran viikossa. Maitoa on kuitenkin ostettava viikon aikana, se on aina loppu. Mutta olen itse joskus huomannut saavani katseita tavaramäärästä. Joka siis muodostuu elintarvikkeista, vaipoistam pesuaineista ym. Yleensä kärryä pälyilevät keski-iän ylittäneet yksin kaupassa liikkuvat. Tai ainakin siltä tuntuu. Tekisi mieli ilmoittaa joskus HALOO, meillä asuu perheessä kuusi ihmistä ja ei minä en aio yksin syödä tätä ruokamäärää... Ja meillä todellakin syödään itsevalmistettua, terveellistä perusruokaa; ei yleensä eineksiä ym. Yhdysvalloissa asuessamme tuo kauppakärryn tavarapaljous ei ollut niin huomiota herättävää. Minusta ei ole mitään järkeä käydä kaupassa joka päivä, eikä minulla olisi siihen aikaakaan.

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 16. käyn kerran viikkon kaupassa-kuuden hengen ostokset jaksaa aina ihmetyttää kaikkia-muut kun työntelee tyhjiä kärrejä. muutaman maitolitran takia en edes mene markettiin vaan haen ne pikkuisesta siwasta

  VastaaPoista