maanantai 3. tammikuuta 2011

Pikkuleipia ja keittoja



Tanaan nayttaa minulla olevan keittiopaiva,olen niin ahkeraan siella viihtynyt.


Aamulla laitoin heti kasviskeiton kiehumaan ja asken pyoraytin yhden annoksen naita kanelimuroleipia.

Tama astia on ollut tyhjillaan sitten piparien loputtua,joten se piti ihan valttamatta tayttaa...


Naita purkkeja loysin muuten paikallisesta superista edulliseen hintaan.Tama reilun 3 litran purkki maksoi 4 euroa ja nyt harmistelen,etten ostanut enempaa.Vahan pienemman olisi saanut 3 eurolla ja se olisi tayttynyt vahan pienemmallakin taikina-annoksella.


Nain talvella meilla syodaan lahes joka ilta jotain keittoa.Tapa tulee mieheni kotoa,silla anopilla on joka paiva joku keitto hellalla,siis ruoan lisaksi!!!


Joskus olen joutunut tyytymaan valmispussikeittoihin,mutta yleensa laitan jo aamusta jonkin keiton kiehumaan.

Tanaan laitoin kasvisten sekaan vahan pestoa ja muita mausteita.En viela tieda,tuleeko maukasta...


Vahan aikaa sitten anoppi soitti,etta appi on tuomassa juuri meille linssikeittoa,jota tytot olivat hanta pyytaneet tekemaan.Se onkin tosi maukasta.Minun taytyy kysya hanelta,miten han sen valmistaa,silla anopilla on omat salaisuutensa ruoanlaitossa.


Nyt meilla on sitten kahdenlaista keittoa illaksi!!!


Minkalaiset keitot ovat suosikkejanne?Antakaahan vinkkeja!!!!

6 kommenttia:

  1. Nätti purkki! Mistä superista tuon löysit?

    En ole keittoihminen,mutta misokeitto on aina hyvää.Ja viime viikolla tein kurpitsakeittoa,sekin oli hyvää.

    VastaaPoista
  2. Yaelian;Purkki loytyi Supersalista.

    VastaaPoista
  3. Kesäkurpitsaa+sipulia+rakuunaa keitetään kasvisliemessä. Soseutetaan ja joukkoon kerma. Jos on tullut laitettua liikaa vettä, pitää ehkä maissitärkkelyksellä "paksuntaa". Raejuustoa lisätään pöydässä valmiiseen keittoon syöjän oman maun mukaan.

    VastaaPoista
  4. Minun herkkuani on "Lapin ukon keiton" muunneltu versio. Poronlihan sijasta ruskistan kevyesti broilerin suikaleita tai sianlihasuikaleita. Kattilaan porkkanaa ja perunaa paloiteltuna, lihat mukaan ja mausteeksi kana- tai kasvisliemikuutio. Loppuvaiheessa viherpippurijuustoa ja loraus kermaa, jos sitä kaapista löytyy.
    Ai että on hyvää ruisleivän kanssa, semmonen tuhdimpi versio näin talvipakkasilla!
    Tämä ei tietenkään ole kosheria, joten taas voi tehdä muutoksia. Lihan asemasta esim. kukkakaalia...

    VastaaPoista
  5. Meillä syödään yleensä tyypillisesti suomalaisittain maustettuja keittoja. Joskus teen helpon kanakeiton, johon laitan mausteeksi Koskenlaskija-sulatejuustoa. Kalakeiton teen joskus välimeren tapaan niin, että siinä on vihreitä oliiveja. Tomaattikeitto on lempparini.

    Eräs lempikeitoistani on eksoottinen, ystäväni keksimä, etelä-amerikkalaisvaikutteinen. Siihen tulee marinoitua broileria, keittobanaania, maniokkia ja maissintähkiä viipaloituna sekä maissia tölkissä liemineen.

    VastaaPoista
  6. Rakastaa parsakeittoa aurajuustolla ryyditettynä. nam.

    Kommenttini korttipostaukseesi on näköjään kadonnut jonnekin bittiavaruuteen. Laitoin siihen että noin "ihana kaunis lapsikatras ei rekvisiittaa kaipaa".
    Hyvää Uutta Vuotta koko perheelle!

    VastaaPoista