torstai 7. lokakuuta 2010

Hyva ostos

Olen ollut enemman kuin tyytyvainen tahan Ikeasta ostamaani roskikseen.

Se on tilava(40l),kaunis ja valkoinen!!!

Taloudessa,jossa on kaksi aikuista,nelja lasta seka kaksi kakkivaa hoitolasta mikaan pienempi roskis ei kavisikaan.Kierratys on taalla viela aika lapsenkengissa,joten tahan roskikseen katoaa lahes kaikki lukuunottamatta muovipulloja,jotka heitamme pullojenkerayslaatikkoon.Meille tulee enemman minun aikakauslehtia mita sanomalehtia,joten niitakaan ei kierrateta.Paitsi sitten kun joskus raaskin luopua lehdistani,annan niita suomalaisille ystavilleni kiertoon.Lasten pienia vaatteita kierratan eli annan niita sukulaisten tai ystavieni lapsille.Harmittaa aina laittaa vaatepussia roskiksen viereen,kun en ole varma paatyvatko jonkun tarvitsevan kotiin tai roskiin.Paljon olisi tavaraa ja vaatetta myos kirppikselle myyntiin,mutta taalla kirppissysteemi ei ole ollenkaan niin suosittua mita Suomessa.Mutta jos paljastan totuuden,mikaan ei ole niin kivaa,kuin Suomiloman jalkeen heittaa kaikki roskat samaan roskiin.Niin huoletonta,kun ei tarvitse joka valissa kysya aidilta,mihin pussiin taman muovin tai folion voi laittaa.

Varsinkin maaseudulla kierratyspisteet on kauempana ja kierratettavaa kertyy sitten nurkkiin odottamaan,etta joku ehtii niita lahtea kuskaamaan.

Anteeks,mutta mina taidan olla aika surkea kierrattaja ja vielapa ihan tyytyvainen nain.
Niin,ja tyytyvainen tahan tilavaan roskikseenikin!!!

4 kommenttia:

 1. Olenkin ihaillut IKEAssa tuota roskista. Mulle se on liian suuri. Minä kyllä lajittelen kaikki,ihan vanhasta tottumuksesta,mutta joudun sitten laittamaan samaan roskikseen kuitenkin, mutta lehdille ja pulloille ja paristoille on onneksi omat säiliöt.Tel Avivissahan nyt päätettiin,että talot joutuvat laittamaan eri roskille säiliöitä,tai tulee sakkoja. Se on hyvä alku.Täällä HOlonissa taas yksi kaupunginosa on mukana pilottiprojektissa,jossa eritellään kaikki roskat. Toivottavasti pian näin myös muissa kaupunginosissa täällä.

  VastaaPoista
 2. Meilla on myos tuo sama valkoinen roskis isona ja pienena versiona. Tykkaan kovasti mutta viimeaikoina siita on alkanut lohkeilemaan maali ja en oikein tieda mita tekisi? On vahan ruma nyt ja pitaisi rapsuttaa koko maali ensin pois jos ajattelisi uudelleen maalata...Probleema tamakin. Toivottavasti teidan roskis sailyy kauemmin!! Syysterkuin, Kati

  VastaaPoista
 3. Minakin pidan tuosta roskiksesta. Tosin en ole viela sellaista hankkinut ja Katin kirjoituksen jalkeen taytyy asiaa vahan miettia. En haluaisi heti ryhtya maalauspuuhiin :)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Täällä kans yks tykkääjä! Meiltä noita löytyy useampikin, yksi leluille, toinen tyhjille lasipurkeille, yksi sinne ja yksi tuonne ;D Käteviä!!

  VastaaPoista