Neljas kansio,neljas kuva...tiedattehan.
Tassa kuvassa 1.9.2007 tyttareni lahdossa vuoden ensimmaiseen koulupaivaan.Vanhin kolmannelle ja keskimmainen eka luokalle.
Paiva oli kummallekin jannittava,silla myos vanhimmalle tytolle koulu oli uusi.
Koulusysteemi muuten poikkeaa aika paljon Suomesta.
Tai opetus tietysti on suht'koht' samanlaista,paitsi ei varmaan niin huippua mita Suomessa.
(Taallakin kirjoitetaan Suomen huipusta koulutustasosta)
Joka aamu teen tytoille kahdet evaat kouluun,yhdet ruokatunnille ja toiset valipalalle.
Leipaa ja siihen joka paiva vaihdellen tonnikalasalaattia,kananmunaa,juustoja,paloiteltuja kurkkuja,tomaattia,toasteja,jokin hedelma,cornflakes ja maitopullo.Joskus on vaikeaa keksia kaiken kiireen keskella mita laittaa evaaksi,etta tulisi mahdollisimman vaihtelevaa.Ja oman vaikeutensa tekee,etta jokainen ei pida kaikesta ruoasta...
Tyttojen koulupaiva on klo 8.30-15.00 paitsi kerran viikossa klo 13.00 asti ja perjantaisin klo 12.00 asti.Heilla on siis koulua kuutena paivana viikossa.
Me vanhemmat maksamme koulukirjat,vihot,kynat,kumit,kansiot,valilehdet ja-muovit...
Tyttojen koulu on myos osittain yksityinen,joten he saavat ylimaaraisia tunteja musiikista,puutarhanhoidosta,taiteesta...Me vanhemmat tietysti maksamme tasta koulumaksun,noin 300 euroa joka lapsesta.
Tahan summaan he saavat kuitenkin luokkaretken seka muutaman muun pikkuretken ja teatterinaytoksia seka nokkahuilu tai piano-opetusta...
Tyttojen koulussa paadyttiin myos kuten monissa muissakin kouluissa yhtenaiseen koulupaitaan.Tama systeemi alkoi lahinna sen takia,etta niin monet tytot alkoivat kulkea kouluun napapaidoissa,eika sen katsottu olevan sopiva opiskeluasu.
Sekaan ei ole mikaan pikkuraha,kun ostan kolmelle lapselle 3-4 t-paitaa,3-4 pitkahihaista paitaa seka pari hupparia koulun logolla.
Aikamoinen rahameno elo-syyskuussa ennen koulun alkamista!
Tyttojen koulu on onneksi aika lahella meita,joten iltapaivalla paasevat vaikka kavellen kotiin.Useinmiten saavat kyllakin kyydin jonkun kaverinsa kyydissa.
Tanaan on muuten samanlainen ilma kuin kuvassa.Saimme helmikuun talveen ihmeellisen reilun viikon lampoaallon.Tanaan mittarissa lampoasteita 26!!!
Höh, täällä pakkasta samanverran :-((
VastaaPoistaMielenkiintoinen koulu systeemi:-)
Hei,
VastaaPoistaolipa hauska tormata blogiisi, nelisen vuotta sitten tutustuin Jerusalemista kotoisin olevaan nuoreen naiseen, josta tuli hyva ystavani. Hanen kertomansa perusteella paikka on hieno ja aivan toisenlainen kuin uutisten mielikuvat antavat ymmartaa. Ennemmin tai myohemmin toivon vierailevani siella.
Miten siellä verotetaan? Ja onko koulu siellä verovaroilla ylläpidettyä edes osittain? Meillähän maksetaan koulusta verojen muodossa,joka onkin hyvä juttu. Takaahan se kaikille samat mahdollisuudet päästä eteenpäin koulutuksen kautta lähtökohdista huolimatta. Hyvää viikonloppua! Toivottavasti teillä on lämmintä, meillä pakkanen paukkuu -30 asteessa!
VastaaPoistaValitettavasti maksamme taalla aika lailla verojakin.Valtio yllapitaa kylla koulut,mutta kuten kirjoitin,osittain me vanhemmat myos...
VastaaPoistaSuuri osa verorahoista menee armeijan yllapitamiseen,joten se raha on sitten pois muilta kansalaisilta.
Hei!
VastaaPoistaPuutarhanhoito koulun oppiaineena kuullosti mahtavalta! Olisi hauska kuulla siitä lisää. Ilahduin kun löysit blogini. =)
Niin,puutarhanhoidon opiskelusta viela.
VastaaPoistaKoululla on kasvihuone,jossa oppilaat kasvattavat kukkia,mausteita,vihanneksia...
En ole ihan varma,onko tassa koulussa myos hedelmapuita,joita hoitavat,poimivat hedelmat ja tekevat vaikkapa hedelmasalaatin niista..
Koulu nimittain muutti pari vuotta sitten toiseen koulurakennukseen,joten en ole siksi varma,onko tassa nykyisessa hedelmapuut,kuten siina edellisessa.
Koulun juhlissa oppilaat sitten myyvat kasvattamiaan kukkia ja mausteita ja nain saavat rahaa uusien taimien ostamiseen...
Tykkaan,etta tytot paasevat vahan kosketuksiin mullan kanssa,kun kaupungissa asutaan eika ole omaa pihaa....